-->

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ.

Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας μαζί με άλλα σωματεία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό την Πέμπτη 14 Ιουλίου στις 13.30, διεκδικώντας μία σειρά από κεκτημένα δικαιώματα όπως αναφέρουν.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι, διεκδικούν:
- Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους
- Μονιμοποίηση των επικουρικών, των εργολαβικών και όσων εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας, απαιτώντας να φύγουν οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία και να σταματήσει το αίσχος – όπως το χαρακτηρίζουν- τρων ατομικών συμβάσεων.
- Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού από τον κρατικό προϋπολογισμό
- Άμεσες πληρωμές χωρίς καθυστερήσεις των δεδουλευμένων και να πάψουν οι απειλές και οι εκβιασμοί από την εργοδοσία.
Στην συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, συμμετέχουν εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία: Αττικό, ΚΑΤ, ΨΝΑ, Άγιος Σάββας κλπ.
Εν τω μεταξύ να σημειώσουμε, ότι πριν από μερικές ημέρες οι εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό, κατέγραψαν μία νίκη (για την ακρίβεια δύο) καθώς μετά από δική τους πίεση, αφενός ανακλήθηκαν δύο απολύσεις εργολαβικών στο νοσηλευτήριο και αφετέρου, πληρώθηκαν τα δεδουλευμένα δύο μηνών στους εργαζόμενους καθαριότητας.

Από:onmed 

Σημ. Είναι πράγματι πολύ σοβαρή η εξέλιξη με την ανάκληση των απολύσεων και την πληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζόμενων. Πολύ περισσότερο που προήλθε μόνο μέσα από την κινητοποίηση και την αλληλεγγύη των συναδέλφων που εργάζονται μόνιμα στο Νοσοκομείο. Καθοριστική και η συμβολή του Σωματείου στον αγώνα αυτό. Οφείλουμε όμως όλοι να προσέξουμε ώστε να συνεχίσει να δίνεται ο αγώνας και να εξαπλωθεί στα Νοσοκομεία. Δεν οφελεί κανένα και κυρίως την ανάπτυξη του κινήματός μας να εξαγγέλονται κινητοποιήσεις την τελευταία στιγμή, και να καλούνται εργαζόμενοι να συμμετέχουν χωρίς κινητοποίηση χωρίς καμμία πρακτική αλλά και ουσιαστική κάλυψη από την Ομοσπονδία που εκ των υστέρων ...στηρίζει! Αλήθεια ποιός μένει να  συμμετάσχει στη συγκέντρωση, χωρίς στάση , απεργία κλπ. Όσοι εχουν άδεια και ρεπό! Αυτό θα φανεί αναγκαστικά στην κινητοποίηση και στην εικόνα που θα παρουσιάσει, η οποία δεν θα είναι ανάλογη του αγώνα που έδωσαν οι εργαζόμενοι και κέρδισαν! Ειδικά μόλις φύγουν τα κανάλια!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.