-->

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Ψάχνοντας ενόχους στα νοσοκομεία…

Ψάχνοντας ενόχους στα νοσοκομεία...    Από εκεί που δεν το περίμενε το βρήκε ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας & Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Κοζάνης, ο οποίος μέχρι πρόσφατα εκτελούσε χρέη Υπηρεσιακού Διοικητή στο νοσηλευτικό ίδρυμα.
Το τελευταίο έχει έρθει ουκ ολίγες φορές στο προσκήνιο με αφορμή τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού που αντιμετωπίζει. Μάλιστα, ο παραιτηθείς πλέον Διοικητής – Λάζαρος Αποστολίδης – είχε αναδείξει και εξ αυτής της θέσεώς του τις επικίνδυνες συνέπειες της χρόνιας υποστελέχωσης στο «Μαμάτσειο» σε βάρος τόσο των ασθενών όσο και των ίδιων των εργαζομένων. Γι’ αυτό και δεν προκαλεί καμία εντύπωση η αλληλεγγύη που εκφράζουν στο πρόσωπό του οι συνάδελφοί του γιατροί, με αφορμή την καταγγελία που εκκρεμεί σε βάρος του στην Εισαγγελία Κοζάνης για παράβαση καθήκοντος από μέρους της Περιφερειακής Αρχής.
«Δηλώνουμε την συμπαράσταση μας στον Διευθυντή της Παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου μας και παρακαλούμε πολιτικούς, πολιτευτές και κάθε κομματικό στέλεχος, να σταματήσουν τα επικοινωνιακά παιχνίδια στις πλάτες των δομών Δημόσιας Υγείας και των ελάχιστων πλέον γιατρών που τις στελεχώνουν» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.
   Όπως καταγγέλλουν οι γιατροί στο Μαμάτσειο, η Παθολογική Κλινική για μεγάλο χρονικό διάστημα λειτουργούσε χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του Διευθυντή της, μιας επιμελήτριας κι ενός ειδικευόμενου, καλύπτοντας τις ανάγκες 45 νοσηλευτικών κλινών, καθώς και τις ανάγκες λειτουργίας του ΤΕΠ. Ο ίδιος δε ο κος Αποστολίδης, ανέλαβε παράλληλα καθήκοντα Υπηρεσιακού Διοικητή σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την κατάρρευση του νοσοκομείου, κάτι το οποίο σύντομα αποδείχθηκε αδύνατο, εξού και ο ίδιος κατέθεσε λίγο αργότερα την παραίτησή του.
«Επειδή δεν βρέθηκε αρκούντως επινοητικός για να επιτύχει την κλωνοποίηση των γιατρών, έτσι ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες τακτικές και εφημεριακές της Παθολογικής κλινικής, αφού αυτοί που κατά δήλωση τους βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία με τον υπουργό, κάνουν μόνο υψηλές φιλοσοφικές αναλύσεις περί “δημοκρατίας”» σχολιάζουν σχετικά οι γιατροί.

«Ελπίζουμε, να μην υπάρξουν και άλλοι συνάδελφοι που θα γίνουν κοινωνοί αυτού του είδους της ευγνωμοσύνης της περιφερειακής αρχής. Μην μας απαξιώνετε, μην μας ταπεινώνετε και κυρίως μην ψάχνετε φαντάσματα και ενόχους στα νοσοκομεία» καταλήγουν. 

Ιοκάστη Αλειφεροπούλου (VIRUS)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.