-->

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

10ήμερο κινητοποιήσεων στο ΕΣΥ με αιχμή του δόρατος τους επικουρικούς

Δεκαήμερο μεγάλων κινητοποιήσεων για τους γιατρούς, ξεκινά από σήμερα, με αιχμή του δόρατος τους επικουρικούς και την ανάγκη να μην επιτραπεί καμία απόλυση.
Δεν μπορεί κανένας να επικαλείται την “αξιοκρατία” ως πρόσχημα για απολύσεις ειδικευμένων γιατρών, πολλοί από τους οποίους ουσιαστικά στηρίζουν την λειτουργία ολόκληρων τμημάτων και κλινικών, τονίζει η ΔΗΠΑΚ (Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών) και συνεχίζει:
Δεν μπορεί κανείς να επικαλείται την ανάγκη “να γίνουν κρίσεις”, όταν αυτοί οι συνάδελφοι δουλεύουν χρόνια στα νοσοκομεία και έχουν κριθεί στην πράξη, δουλεύοντας σε δύσκολες συνθήκες ελλείψεων προσωπικού και υλικοτεχνικού εξοπλισμού.
Είναι ψέμα ότι οι επικουρικοί που ανανεώθηκε η σύμβαση τους είναι ευνοημένοι και οι υπόλοιποι αδικημένοι. Και οι μεν και οι δε είναι όμηροι της εργασιακής ανασφάλειας, της δουλειάς με λιγότερα δικαιώματα, όπως και το μη ιατρικό επικουρικό προσωπικό και οι εργαζόμενοι στα συνεργεία. Μαζί πρέπει να μπουν στον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά
Στον αγώνα αυτό θέση έχουν όλοι οι υγειονομικοί μαζί με τα φτωχά λαϊκά στρώματα που βιώνουν καθημερινά τα αποτελέσματα της έλλειψης προσωπικού και τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία.
Η ΔΗΠΑΚ συμμετέχει μαζικά στις πρωτοβουλίες που αποφάσισε η ΟΕΝΓΕ.
Αναλυτικά, το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων έχει ως εξής:
- 14 Νοεμβρίου(Δευτέρα): Παναττική στάση εργασίας γιατρών. Κινητοποίηση στις 12:30 στο Υπουργείο Υγείας.
- 15 Νοεμβρίου (Τρίτη): Κινητοποίηση με αφορμή την επίσκεψη Ομπάμα, προσυγκέντρωση υγειονομικών 6:00μμ στα Χαυτεία.
- 16 Νοεμβρίου (Τετάρτη): Κατάθεση στεφανιών του ΠΑΜΕ στο χώρο του Πολυτεχνείου.Τόπος συνάντησης το Συνδικάτο Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλ. Κάνιγγος) στις 5 μ.μ.
- 17 Νοεμβρίου (Πέμπτη): Οι γιατροί συμμετέχουν στον ταξικό εορτασμό του Πολυτεχνείου. Προσυγκέντρωση Σταδίου και Γεωργίου Σταύρου στις 5:00μμ
- 19-20 Νοεμβρίου (Σάββατο-Κυριακή) Πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ
- 24 Νοεμβρίου (Πέμπτη): Γενική απεργία στο Δημόσιο.

Από: onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.