-->

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

ΑΚΟΜΑ ΚΙ' ΑΝ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ, ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΕΝΕΙ! Ατομικές συμβάσεις με ημερομηνία λήξης στα νοσοκομεία! Ποιοι θα απολυθούν λόγω μορίων..

ΑΚΟΜΑ ΚΙ' ΑΝ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ, ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΕΝΕΙ λοιπόν, αφού εξακολουθούν ακόμα και με αφεντικό το δημόσιο, να δουλεύουν για μήνες απλήρωτοι, με διαφορετικό εργασιακό καθεστώς, ψίχουλα για μισθό και ωράριο...ό,τι γουστάρει το κάθε Δ.Σ. που θα τους προσλάβει. Τώρα έρχεται και η ανακύκλωσή τους κάθε δύο χρόνια, στην καλύτερη περίπτωση, μέσω της μοριοδότησης που περιλαμβάνει η νέα νομοθετική ρύθμιση! Αυτά τα μόρια δεν είναι για εργασία, είναι για ανεργία!
  
 Ατομικές συμβάσεις στα νοσοκομεία αλλά όχι για όλους φαίνεται πως προβλέπεται τελικά για όσους εργάζονται σήμερα στα ιδιωτικά συνεργεία
 Με βάση τα όσα καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) που συναντήθηκαν με τον υπουργό Υγείας αλλά και τον αναπληρωτή, δεν πρόκειται να διατηρήσουν τη θέση εργασίας τους όλοι οι εργαζόμενοι που σήμερα απασχολούνται σε ιδιωτικό συνεργείο. Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα επισημαίνει ο Παναγιώτης Παπανικολάου ΓΓ της ΟΕΝΓΕ, ούτε καν για δύο χρόνια που προβλέπεται στην πρόσφατη τροπολογία δεν θα μπορέσουν να διατηρήσουν τη θέση εργασίας τους περίπου το 30% των σημερινών εργαζομένων στα ιδιωτικά συνεργεία. Και αυτό επειδή έχουν τεθεί κριτήρια για τη μοριοδότηση τα οποία στις περισσότερες φορές δεν πληρούνται από τους εργαζόμενους.
 Όπως επισημαίνει ο κ. Παπανικολάου: «Η πολιτική ηγεσία ομολόγησε το ότι με την νέα νομοθετική ρύθμιση («διυπουργική τροπολογία» που ψηφίστηκε πρόσφατα με το νομοσχέδιο περί «κοινωνικής – αλληλέγγυας οικονομίας») δεν θα συνεχίσουν να εργάζονται όλοι οι σημερινοί εργολαβικοί ούτε καν για τα 2 χρόνια που προβλέπεται να υπάρχει ο «θεσμός» κατ’ ανώτατο όριο : όσοι/όσες έχουν λιγότερους από 38 μήνες συνεχούς προϋπηρεσίας στο εργολαβικό συνεργείο (δηλαδή περίπου το 30% των σημερινών εργολαβικών) απολύονται από τώρα λόγω των προβλέψεων περί μοριοδότησης στην «διυπουργική τροπολογία»

 Πάντως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας υποστηρίζει ότι με την απομάκρυνση των ιδιωτικών συνεργείων καθαρισμού, φύλαξης κλπ. από τα δημόσια νοσοκομεία έχουν κερδηθεί χιλιάδες ευρώ σε όλη τη χώρα. 

ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ, ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ! 
ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ.
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ.


 Το άρθρο της Δ. Ευθυμιάδου (health report), τα σχόλια δικά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.