-->

Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2016

ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΟ "ΠΑΤΗΣΙΩΝ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗ. ΣΥΡΙΚΝΩΣΗ - ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ , ΧΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΙΝΙΚΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ!

Σημ. Ακόμα  και αν κάποιος θέλει να μείνει αυστηρά και μόνο στην ουσία της είδησης, δεν μπορεί να μη σημειώσει τις τραγικές ομοιότητες με τη δική μας περίπτωση. Μας εξοργίζει το γεγονός πως συνεχίζεται το κατάπτυστο σχέδιο των λουκέτων σε ό,τι έχει ακόμα απομείνει από τη δημόσια περίθαλψη. Κατά τα άλλα η περίπτωση της Οφθαλμολογικής του "Πατησίων" που κατάφεραν εν'τέλει και το έκλεισαν, μοιάζει πολύ με εκείνη της δικής μας Πνευμονολογικής...
Μαζί σας συνάδελφοι. ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΤΟ "ΠΑΤΗΣΙΩΝ" και ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ.
Παρακάτω ολόκληρη η ανακοίνωση που πήραμε από το onmed.gr 

Ένωτικό Κίνημα: Η Οφθαλμολογική Κλινική Πατησίων έτοιμη να περάσει στα χέρια κλινικαρχώνΝα λειτουργήσει πλήρως με επάρκεια μόνιμου προσωπικού, κλινών, εξοπλισμού, χώρων και εφημεριακών καθηκόντων, ζητά για την Οφθαλμολογική Κλινική Πατησίων «Η Αγία Όλγα» το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή. Παράλληλα το Κίνημα, ζητά να κοπούν οι προσπάθειες αυταρχισμού και τρομοκράτησης των γιατρών που δεν ζητούν κάτι άλλο, πέρα από τα αυτονόητα!
Η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας προχωρά στην πλήρη εκκένωση του κτιρίου του «Πατησίων», η Οφθαλμολογική Κλινική Αγία Όλγα Πατησίων εκπέμπει SOS, ενώ η νοσοκομειακή οφθαλμολογική περίθαλψη είναι ένα από το κομμάτια της δημόσιας περίθαλψης που από καιρό βρίσκεται στο στόχαστρο των κλινικαρχών και του ιδιωτικού τομέα, τονίζει το Κίνημα και συνεχίζει:

Το λουκέτο στα λεγόμενα «μικρά» νοσοκομεία (Πατησίων, Δυτικής Αττικής, Πολυκλινική κλπ) μετά από εντολή της τρόϊκας ήταν ένα από τα εγκλήματα εναντίον της δημόσιας περίθαλψης από την μνημονιακή κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Σήμερα, το έγκλημα αυτό συνεχίζεται και ολοκληρώνεται από την μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Οφθαλμολογική Κλινική του νοσοκομείου Πατησίων.
Πριν το λουκέτο Γεωργιάδη (9/2013), η Οφθαλμολογική Κλινική στο «Πατησίων» εφημέρευε κανονικά ανά 4ήμερο, λειτουργούσε με 10 χειρουργικά τραπέζια ανά εβδομάδα και διέθετε 13 κλίνες νοσηλείας.
Μετά το λουκέτο, τα εξωτερικά ιατρεία παρέμειναν στο κτίριο του Πατησίων, ενώ τα χειρουργεία γίνονταν πλέον στο Κωνσταντοπούλειο Νέας Ιωνίας «Αγία Όλγα».
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρά τις προεκλογικές της εξαγγελίες, όχι μόνο δεν υλοποίησε την απαίτηση του υγειονομικού κινήματος για πλήρη επαναλειτουργία των νοσοκομείων αυτών, αλλά προχωρά στην πλήρη εκκένωση του κτιρίου του «Πατησίων» η οποία σύμφωνα με τους αρμόδιους οπωσδήποτε θα ολοκληρωθεί ως 31/12/2016. Έτσι, για να συνεχίσει την λειτουργία της η Οφθαλμολογική Κλινική θα πρέπει να μετακομίσει εξ ολοκλήρου στο «Αγία Όλγα».
Ενώ έχουμε φτάσει τέλος Οκτωβρίου, οι αρμόδιοι δείχνουν να μην ενδιαφέρονται για τίποτα άλλο παρά για να γίνει όπως – όπως η μετακόμιση αυτή χωρίς να εξασφαλίζονται οι συνθήκες ομαλής συνέχισης της λειτουργίας της κλινικής. Στο «Πατησίων» η Οφθαλμολογική Κλινική είχε 13 κλίνες νοσηλείας, ενώ στο «Αγία Όλγα» της έχουν δοθεί μόνο 3.
Δεν διατίθεται για τις ανάγκες της ο αναγκαίος χειρουργικός χώρος και χρόνος. Επίσης δεν διατίθεται η απαραίτητη Αίθουσα Προεγχειρητικής και Μετεγχειρητικής Παρακολούθησης που ως τώρα λειτουργεί στο «Πατησίων». Δεν έχει λυθεί ούτε καν το πρόβλημα της μετακόμισης των Οφθαλμολογικών Ιατρείων και του υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμού τους από το «Πατησίων» στο «Αγία Όλγα» σε κατάλληλους χώρους.
Επίσης, ενώ οι γιατροί της κλινικής έχουν ζητήσει να συμμετέχει το τμήμα στο πρόγραμμα γενικής εφημερίας του λεκανοπεδίου με οφθαλμολογικό ιατρείο στο ΤΕΠ του «Αγία Όλγα» ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΩΣ ΤΩΡΑ ΔΕΚΤΟ (!) με αποτέλεσμα την αυξημένη επιβάρυνση των άλλων οφθαλμολογικών τμημάτων της συγκεκριμένης εφημεριακής ομάδας («Γεννηματάς» και «Τζάνειο»).
Σαν μην έφταναν όλα τα παραπάνω, υπάρχουν καταγγελίες από γιατρούς της κλινικής πως απειλήθηκαν από τον διοικητή του «Αγία Όλγα» με ... πειθαρχική δίωξη (!) επειδή τόλμησαν να καταγγείλουν δημόσια στα ΜΜΕ τα παραπάνω προβλήματα ...
Η κατάσταση αυτή δεν είναι καθόλου τυχαία. Η νοσοκομειακή οφθαλμολογική περίθαλψη είναι ένα από το κομμάτια της δημόσιας περίθαλψης που από καιρό βρίσκεται στο στόχαστρο του μαύρου μετώπου κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ – μνημονιακών κυβερνήσεων. Η δεδηλωμένη πρόθεση της τρόϊκας είναι η πλήρης κατάργησή της και η πλήρης ανάθεσή της σε κρατικοδίαιτους κλινικάρχες μέσω «σύμβασης» με τον ΕΟΠΥΥ που θα συνοδεύεται και από έξτρα χαράτσι από τις τσέπες των ασθενών άσχετα αν αυτοί είναι ασφαλισμένοι. Προς την κατεύθυνση αυτή πιέζουν και κέντρα ιδιοτελών ιατρικών συμφερόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου