-->

Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2016

Λύση της τελευταίας στιγμής για να ανοίξουν τα χειρουργεία του Νοσοκομείου Λαμίας!

Με ιδιαίτερη ευαισθησία , μια και είμαστε ...ομοιοπαθείς αναρτούμε την είδηση με το σχόλιο ότι, εκεί τουλάχιστον, υπάρχει ελπίδα να λυθεί το πρόβλημα όταν με το καλό οι γιατροί επιστρέψουν στο Νοσοκομείο. Εδώ, σ' εμάς, που δεν περιμένουμε κανέναν να επιστρέψει, πρέπει άμεσα να δοθεί λύση για να συνεχίσει  να λειτουργεί το Νοσοκομείο
χειρουργική επέμβαση

Λύση της τελευταίας στιγμής για να ανοίξουν τα χειρουργεία του Νοσοκομείου Λαμίας!

 


Προσωρινή λύση δόθηκε από το υπουργείο Υγείας για να λειτουργήσουν τα χειρουργεία στο Νοσοκομείο Λαμίας, που σταμάτησαν τη λειτουργία τους λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων.

Ειδικότερα ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λαμίας με απόφασή του είχε αναστείλει τη λειτουργία των χειρουργείων λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων, όπως αποκάλυψε η Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών.
Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αποφάσισε τελικώς
την τελευταία στιγμή να καλέσει εκτάκτως από άλλες περιοχές αναισθησιολόγους για να καλύψουν τις ανάγκες και να ανοίξουν τα χειρουργεία του Νοσοκομείου.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη: «Δυστυχώς από τους 4 ειδικευμένους αναισθησιολόγους που υπηρετούν στο νοσοκομείο οι δυο λείπουν με αναρρωτική άδεια και πριν 4 ημέρες ο ένας από τους δυο που απέμειναν βγήκε κι αυτός σε αναρρωτική λόγω κατάγματος.
Μετά τις απαραίτητες επαφές με τη διοίκηση της ΥΠΕ και τους διοικητές νοσοκομείων σε άλλες πόλεις της Στερεάς και της Θεσσαλίας, δόθηκε λύση με κάλυψη μέχρι τις 15 Νοεμβρίου (που επιστρέφουν οι δυο από τους τρεις με αναρρωτική άδεια) το νοσοκομείο να καλύπτεται:
-από τον αναισθησιολόγο που υπηρετεί
-από 4 αναισθησιολόγους από διπλανές πόλεις που ο ένας θα καλύπτει πρωινό ωράριο για να γίνονται και τακτικά χειρουργεία και οι άλλοι θα καλύπτουν τις εφημερίες για τα επείγοντα.
χειρουργείαΣύμφωνα με τον Παύλο Πολάκη έχει προκηρυχθεί και είναι σε διαδικασία κρίσης, μια θέση μόνιμου αναισθησιολόγου για το νοσοκομείο Λαμίας, ενώ υπάρχει ανοιχτή προκήρυξη για πρόσληψη επικουρικού αναισθησιολόγου για την οποία όμως δεν υπάρχει υποψήφιος σε ολόκληρη την ΥΠΕ Στερεάς Ελλάδος και Θεσσαλίας.
Το πρόβλημα προέκυψε επειδή στο νοσοκομείο υπηρετούν μόνο 2 μόνιμοι αναισθησιολόγοι (με βαθμό Διευθυντή και Επιμελητή Α), ενώ οι οργανικές θέσεις Ειδικευμένων Αναισθησιολόγων είναι συνολικά οκτώ.
Υπηρετεί επίσης μια γιατρός αποσπασμένη, σύμφωνα με την ΑΡΣΙ, από άλλο νοσοκομείο για το χρονικό διάστημα 2014 – 2019, καθώς και ένας Επικουρικός Επιμελητής.
Όμως η ατυχία φαίνεται ότι μπλόκαρε το νοσοκομείο. Τις μέρες αυτές έτυχε να παρουσιαστούν προβλήματα υγείας στους 3 γιατρούς σύμφωνα με την Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών: η Διευθύντρια υπέστη κάταγμα μέσα στο νοσοκομείο σε ώρα εφημερίας εκτελώντας για πολλοστή φορά εντολή του διοικητή για αναγκαστική υπερεφημέρευση, ενώ οι δύο Επιμελητές Α είχαν υποβληθεί πριν λίγες μέρες σε σοβαρές χειρουργικές επεμβάσεις.
Να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο Λαμίας θεωρείται ένα από τα 3 νοσοκομεία – «πυλώνες» σε όλη την περιοχή ευθύνης της 5ης ΥΠΕ, μαζί με το Πανεπιστημιακό Λάρισας και το νοσοκομείο Βόλου.
χειρουργείαΜε βάση τις επίσημες καταγραφές δέχεται καθημερινά χειρουργικά περιστατικά από την Φθιώτιδα, την Φωκίδα, την Ευρυτανία και την Βόρεια Εύβοια.
Δέχεται επίσης παθολογικά περιστατικά από ακόμα ευρύτερη περιοχή. Διαθέτει ΜΕΘ και ΜΑΦ με 8 + 8 = 16 κλίνες στην οποία διακομίζονται βαρέως πάσχοντες από όλη την Κεντρική Ελλάδα.
Στο νοσοκομείο Λαμίας διενεργούνται ετησίως 3500 χειρουργικές επεμβάσεις όλων σχεδόν των ιατρικών ειδικοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου