-->

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

ΕΠΟΧΙΚΗ ΓΡΙΠΗ: Αναγκαίος ο εμβολιασμός γιατρών και νοσηλευτών.

  << Έμφαση στον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων και των υγειονομικών.>> 

 Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη θωράκιση του πληθυσμού έναντι της εποχικής γρίπης έχει θέσει σε εφαρμογή το ΚΕΕΛΠΝΟ
«Η γρίπη είναι παγκόσμια πρόκληση και δεν μπορεί να περιμένει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθηγητής Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου και τόνισε ότι «Η χώρα οφείλει να θωρακιστεί ώστε να μην επαναληφθεί το θλιβερό περσινό αποτέλεσμα». Το ΚΕΕΛΠΝΟ φέτος δίνει ιδιαίτερη σημασία στους επαγγελματίες Υγείας, αφού η χώρα μας βρίσκεται στις χαμηλότερες θέσεις της κατάταξης για τον αντιγριπικό εμβολιασμό στην Ευρώπη. Από τον Οκτώβριο, το Κέντρο έχει στείλει περίπου 18.000 εμβόλια σε δημόσιες  δομές, με σκοπό να εμβολιαστούν ειδικά οι υγειονομικοί που έρχονται σε επαφή με βρέφη, ασθενείς σε ΜΕΘ ή ανήκουν στις υψηλές ομάδες κινδύνου. Στόχος είναι να εμβολιαστεί τουλάχιστον το 20% των υγειονομικών, όταν πέρυσι εμβολιάστηκε μόλις το 10,5%, όπως  επισήμανε η γιατρός του ΚΕΕΛΠΝΟ Ξανθή Δεδούκου 
Ο Η3Ν2 αναμένεται να είναι ο κυρίαρχος τύπος του ιού φέτος.
(...) πρέπει να πείσουμε τους επαγγελματίες της Υγείας ότι είναι θέμα κοινωνικής και επαγγελματικής υπευθυνότητας να κάνουν το εμβόλιο κατά της γρίπης, ειδικά αν απασχολούνται σε ΜΕΘ» σημείωσε με έμφαση ο γ.γ. Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος.  Η επάρκεια των εμβολίων και των αντιικών φαρμάκων έχει ήδη εξασφαλιστεί για τη χώρα (...)
   Αξίζει να σημειωθεί ότι το εμβόλιο προσφέρει κάλυψη του οργανισμού έναντι των στελεχών Η3Ν2, Η1Ν1 και Β κατά 50-70% και θεωρείται ως το αποτελεσματικότερο μέσο έναντι της γρίπης. 
   Υπενθυμίζεται δε ότι πέρυσι 197 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω επιπλοκών της γρίπης. Κυρίαρχος ο Η3Ν2 Οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ εκτιμούν ότι ο κυρίαρχος τύπος του ιού φέτος θα είναι ο Η3Ν2, που καλύπτεται από το τριδύναμο εμβόλιο που κυκλοφορεί στη χώρα μας. «Ο Η3Ν2 προτιμά μεγάλες ηλικίες, ενώ ο Η1Ν1 πιο μικρές. Όσοι νόσησαν πέρσι από Η1Ν1 δεν σημαίνει ότι έχουν ανοσία φέτος. Πρέπει να εμβολιαστούν πάλι. Ο εμβολιασμός πρέπει να φτάσει στο 75% του πληθυσμού, ώστε να μην έχουμε επιβάρυνση του συστήματος Υγείας» υπογράμμισε σχετικά ο επιστημονικός συνεργάτης του ΚΕΕΛΠΝΟ Σωτήρης Τσιόδρας. 

ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΩΤΟΥ (ΑΥΓΗ) 
(Επιλογή κύριων σημείων και προσαρμογή δική μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.