-->

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Έγινε η συνάντηση του ΔΣ του Νοσοκομείου με το Σωματείο.

  
   Πραγματοποιήθηκε χτές Τετάρτη, σύντομη συνάντηση του Σωματείου Εργαζομένων με τα μέλη του Δ.Σ. που επισκέφτηκαν το Νοσοκομείο. (Η πλειοψηφία των μελών)
   Το Σωματείο στην τοποθέτησή του στάθηκε στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, και το Νοσοκομείο. Προβλήματα που κατ' επανάλειψη έχουν αναφερθεί, έχουν υπάρξει υποσχέσεις και δεσμεύσεις από την πολιτική ηγεσία αλλά ακόμα "σέρνονται" με αποτέλεσμα η κατάσταση να μήν είναι απλώς χειρότερη, αλλά στα όρια του κινδύνου.

   Θέσαμε υπόψη του Συμβουλίου την γενικότερη κατάσταση, την εξουθένωση των εργαζομένων λόγω κυρίως της έλλειψης προσωπικού καθώς επίσης και τις ανάγκες που αναμένεται να οξυνθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα. Επίσης, συγκεκριμένη αναφορά έγινε σε άμεσα ζητήματα που έχουν ανακύψει λόγω αποχωρήσεων αναισθησιολόγων γιατρών και που αν δε λυθούν άμεσα απειλείται η συνέχιση λειτουργίας του Νοσοκομείου. 
(Να γιατί οι επικουρικοί και οι μισο-συμβασιούχοι δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματα και απαιτούνται μόνιμες προσλήψεις για όλες τις ειδικότητες).

   Τονίσαμε στα παρόντα μέλη του Δ.Σ., πως δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση και πως αν δεν δρομολογηθεί η λύση των άμεσων ζητημάτων, που απειλούν τη λειτουργία του Νοσοκομείου, δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Το δρόμο τον ξέρουμε...
   Στην τοποθέτησή τους τα μέλη του Δ.Σ., μας είπαν πως αναγνωρίζουν τα προβλήματα και πως το θέμα της ανασυγκρότησης του Νοσοκομείου των αναμενόμενων οργανισμών των Νοσοκομείων υπό κοινή διοίκηση, κινούνται σε θετική κατεύθυνση για τους εργαζόμενους.
   Για την ενίσχυση σε προσωπικό, στο Νοσοκομείο δεν πήραμε συγκεκριμένη απάντηση.
Αυτά ως πρώτη ενημέρωση. Θα επανέλθουμε.
  Πάντως τα ερωτηματικά παραμένουν, ως πρός το πώς είναι δυνατό χωρίς προσλήψεις, χωρίς ενίσχυση και όπως φαίνεται χωρίς προοπτική οικονομικής στήριξης (γιατί θα μας μαλώσουν οι θεσμοί!) να προκύψει οτιδήποτε θετικό όχι μόνο για το δικό μας, αλλά για όλα τα Νοσοκομεία.
  
   Η πείρα μας έχει δείξει πως οτιδήποτε θετικό μπορεί να προκύψει μέσα σ' αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να είναι έξω και μακρυά από τους εργαζόμενους, έξω και μακρυά από τις συνθήκες που δημιουργούν οι διεκδικητικές κινητοποιήσεις. Μακάρι η έκφραση καλής θέλησης και μόνο να ήταν ικανή να λύσει προβλήματα... αλλά δεν είναι! Χρειάζεται η πίεση και ο αγώνας των εργαζομένων και του λαού για να προκύψουν θετικές εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.