-->

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

Ερώτηση για το ΓΝΑ «Ευαγγελισμός» κατέθεσε το ΚΚΕ στην Βουλή.

Σύμφωνα με την Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ στην Βουλή με αποδέκτη τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» παρέχει Πρωτοβάθμια Φροντίδα την ώρα που θα έπρεπε να είναι μόνο τριτοβάθμιο και τεταρτοβάθμιο νοσηλευτικό ίδρυμα.
Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι την ώρα που οι λειτουργικές ανάγκες του μεγαλύτερου νοσοκομείου της πρωτεύουσας αγγίζουν τα 200 εκατ. ευρώ ετησίως, τους παρέχεται προϋπολογισμός μόλις 72 εκατ. με αποτέλεσμα τα προβλήματα να είναι τεράστια. Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι κενές οργανικές θέσεις φτάνουν πια τις 1400 ξεπερνώντας κάθε όριο ασφαλείας.
Και βέβαια με την ολοκλήρωση 8 νέων χειρουργικών αιθουσών, απαιτείται μόνο για την λειτουργία τους αύξηση κατά 60% του προσωπικού του νοσοκομείου. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο υπάρχον προσωπικό οφείλονται 16.000 ρεπό καθώς κάνουν τα μέγιστα για να μην υπάρξουν κενά στην περίθαλψη των πολιτών.

Σημ. Οι ερωτήσεις των κομμάτων στη βουλή πολλές φορές ξεκαθαρίζουν κάποια πράγματα. Συμπεράσματα μπορεί να βγάλει κανείς τόσο από την απάντηση των αρμοδίων υπουργών, όσο και από τη "μη" απάντησή τους. Μ' αυτή την έννοια θα περιμέναμε τέτοιες ερωτήσεις από τα πολιτικά κόμματα και για το δικό μας Νοσοκομείο. Πιστεύουμε πως υπάρχει λόγος...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου