-->

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

ΜΙΑΣ ΝΟΣΟΥ ΤΟ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ και το ΤΖΑΝΕΙΟ; ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ Η ΠΤ. ΜΠΟΜΠΟΛΑ με δυνατότητα 100 ΚΛΙΝΩΝ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΗ!


Εν αναμονή των ανακοινώσεων νέων μέτρων το απόγευμα, (αφού όπως φαίνεται από την τραγική αύξηση των περιστατικών, τα παλιά δεν...ήταν αποτελεσματικά), οι "αποκαλύψεις" που κυκλοφορούν στα ΜΜΕ λένε ότι το Σισμανόγλειο με 300 κλίνες, αλλά και  το Τζάνειο, μετατρέπονται και αυτά σε νοσοκομεία μίας νόσου.
Αν ισχύουν οι πληροφορίες, το συμπέρασμα για άλλη μία φορά είναι πως αντί για γενναία ενίσχυση των δομών του ΕΣΥ, τις προσλήψεις προσωπικού για να βγαίνουν οι βάρδιες, το άνοιγμα των Νοσοκομείων που έκλεισαν ώστε να εξασφαλίστουν εκατοντάδες κρεβάτια, επιλέγεται και πάλι το φόρτωμα της πανδημίας στην ...ατομική ευθύνη ασθενών αλλά και εργαζομένων. (Αλήθεια για πόσους ακόμα μήνες θα αντέξουν οι "ήρωες" χωρίς να μπορούν να πάρουν ούτε μία μέρα κανονική άδεια;)   
Στην περίπτωση πχ του Σισμανογλείου, όπως έγινε και στο Φλέμιγκ αλλά και σε όλα τα αποκλειστικά covid νοσοκομεία, όλες οι χειρουργικές επεμβάσεις ματαιώνονται ενώ οι υπόλοιποι ασθενείς πρακτικά πρέπει ή να αναβάλουν τη θεραπεία τους, με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται ή να πάνε σε ιδιωτικά Νοσοκομεία
Όλοι ξέρουμε βέβαια την κατάσταση που επικρατεί σ' αυτά τα μαγαζιά. Σε κάθε περίπτωση για αξιοπρεπή νοσηλεία πρέπει το χέρι να μπει βαθιά στην τσέπη του κάθε ασφαλισμένου.   
Κατά τα άλλα ο περιορισμός της πανδημίας, χωρίς γιατρούς, νοσηλευτές, νοσοκομεία και πρωτοβάθμια περίθαλψη επαφίεται στον εγκλεισμό (όταν δεν δουλεύεις - γιατί όταν είσαι στο μεροκάματο ή στα λεωφορεία...δεν κολλάει) και στα πρόστιμα της αστυνομίας.
Είναι φανερό ότι με τη μετατροπή και άλλων Νοσοκομείων σε μίας νόσου, η κατάσταση της περίθαλψης θα γίνει ακόμα πιο άθλια, η υποχρέωση του κράτους στην παροχή δωρεάν περίθαλψης θα μετακινηθεί στον ιδιωτικό τομέα - επί πληρωμή φυσικά.
Σημειώνουμε ότι η "βοήθεια" του ιδιωτικού τομέα, δεν περιλαμβάνει την υποχρέωση της νοσηλείας ασθενών με covid καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε είτε την αποκάλυψη των ελλείψεων τους σε μέσα και προσωπικό (για τα Β' κατηγορίας) είτε θα χάλαγε την εικόνα των υπολοίπων. Άσε που θα έπρεπε να γίνουν και εκεί οι αναγκαίες "επενδύσεις", ενώ το επίδικο είναι το κέρδος και όχι τα έξοδα!
Όσο για τους εργαζόμενους, οι συνθήκες δουλειάς και ζωής τους θα επιβαρυνθούν ακόμα περισσότερο (τελικά φαίνεται ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο!)
Αυτά λοιπόν τα νέα! 
ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ, ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΠΩΣ Η ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΗ!

1 σχόλιο :

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.