-->

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΣΙΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ!

(Σημ. Όπως είναι πλέον γνωστό αναρτούμε όλες τις ανακοινώσεις που προέρχονται από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που συμμετέχουν στο Σωματείο. Δημοσιεύονται με ευθύνη των συντακτών τους ως προς το περιεχόμενο.)

 

H διοίκηση του Γ.Ν. ΑΧΕΠΑ στην Θεσσαλονίκη παρέπεμψε στον εισαγγελέα τον γιατρό και μέλος του Δ.Σ. της ΕΝΙΘ Αθανάσιο Σιούλη, ο οποίος καλέστηκε για προκαταρκτική εξέταση στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης με κατηγορίες όπως: «Διασπορά ψευδών ειδήσεων και απειλή διάπραξης εγκλημάτων μέσα από δηλώσεις του στα ΜΜΕ». Όλα αυτά επειδή δήλωσε τον Νοέμβριο του 2020 ότι η εφημερία του Νοσοκομείου αρχίζει χωρίς κανένα ελεύθερο κρεβάτι ΜΕΘ!!
Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που διώκεται ένας υγειονομικός εν μέσω πανδημίας. Η λύσσα του συστήματος να μην ακουστεί καμία φωνή διαμαρτυρίας και η απαίτηση του για πλήρη υπακοή και υποταγή, έφερε στο εδώλιο του κατηγορουμένου μια σειρά εργαζομένων στο χώρο των νοσοκομείων. Η πρόεδρος της ΕΝΙΘ, συνάδελφοι στο Γ.Ν. Έδεσσας, στο Γ.Ν Κιλκίς, στο Γ.Ν. Πύργου, στο Γ.Ν. Ρεθύμνου, στο Γ.Ν. Γιαννιτσών, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Γ.Ν. Αγίου Σάββα, ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν., και η Πρόεδρος της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. είναι μερικά από τα θύματα της διωκτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της εκδικητικής της μανίας.
Είναι τουλάχιστον εξοργιστική η φίμωση που μεθοδεύεται από την κυβέρνηση και τα όργανά της, τη στιγμή που αυτή εσκεμμένα αφήνει τα νοσοκομεία τους εργαζόμενους και το λαό στη μοίρα τους. Η «απαγόρευση» της διαμαρτυρίας, οι διώξεις συνδικαλιστών αλλά και όποιουδήποτε τολμήσει να αγωνιστεί, έχουν σα στόχο: α) να αποκρύψουν την κυβερνητική ευθύνη για την κατάρρευση της περίθαλψης μέσα στην πανδημία των χιλιάδων κρουσμάτων και β) να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν, επειδή αυτό που πραγματικά τους φοβίζει είναι η οργανωμένη πάλη του λαού. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση έχει καταφύγει σε αγρία καταστολή και αστυνομοκρατία από τις γειτονιές μέχρι τα πανεπιστήμια, καθώς επίσης έχει φέρει και τον αντισυνδικαλιστικό και αντιαπεργιακό νόμο μέσα στους χώρους εργασίας.
Η Ταξική Πορεία καταγγέλει απερίφραστα τη δίωξη του Αθανάσιου Σιούλη όπως και όλες τις διώξεις σε βάρος των εργαζομένων υγειονομικών.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΩΞΗΣ ΤΟΥ Α. ΣΙΟΥΛΗ 
και των υπόλοιπων συναδέλφων
ΙΣΗ ΠΛΗΡΗ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ-ΔΕΝ ΦΙΜΩΝΟΝΤΑΙ
ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
 ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.