-->

Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

Τέσσερα πράγματα που επιβεβαίωσε η παραίτηση του Δ/ντη Παθολογικής του Αγία Όλγα.

Είδε το φως της δημοσιότητας η επιστολή παραίτησης του Δ/ντη της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Αγία Όλγα, Ι. Ιωαννίδη.(Δείτε την αμέσως προηγούμενη ανάρτησή μας με ολόκληρο το κείμενο της επιστολής του.) 

Στις 211 λέξεις της δήλωσής του, ο Ιωαννίδης επιβεβαιώνει ολοκληρωτικά ότι η κατάσταση στα ελληνικά νοσοκομεία είναι εδώ και κάποια εικοσιτετράωρα, τραγική.

Πρώτον, ότι οι υπεύθυνοι του επιχειρησιακού σχεδίου έχουν, είτε μαύρα μεσάνυχτα, είτε κυνική αδιαφορία, για τις ανάγκες υγείας του πληθυσμού. Μετέτρεψαν το σύνολο σχεδόν των νοσοκομείων του λεκανοπεδίου σε νοσοκομεία μίας νόσου. Πρόκειται για πλήρη χρεοκοπία του σχεδιασμού, με κυβερνητική μάλιστα σφραγίδα.

Δεύτερον, ότι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι στα όριά του, αδυνατεί να κάνει τη δουλειά του και να τηρήσει τον όρκο του. Δεν είναι ζήτημα βούλησης ή δυνατοτήτων. Είναι αντικειμενικά αδύνατον να ανταποκριθεί στις ανάγκες της έξαρσης της πανδημίας. Το ΕΣΥ δεν έχει ενισχυθεί, ενώ ο ιδιωτικός τομέας υγείας παραμένει ανενόχλητος να δέχεται τα μη Covid περιστατικά και να θησαυρίζει από αυτά. Η δήλωση Κοντοζαμάνη ότι η παραίτηση Ιωαννίδη είναι υπερβολική και ότι απλώς το Αγία Όλγα είχε “εργώδη εφημερία”, είναι προσβλητική για τους υγειονομικούς που βρίσκονται ένα βήμα πριν την κατάρρευση.

Τρίτον ότι οι διοικητές των νοσοκομείων, αντί να εξασφαλίσουν επάρκεια μέσων και προσωπικού, πιέζουν τους γιατρούς να υπογράφουν εξιτήρια. Οι διοικητές όμως δεν έχουν κανένα λόγο στις ιατρικές πράξεις. Το να παρουσιάζουν επίπλαστη εικόνα για τη διαθεσιμότητα κλινών στα νοσοκομεία, μπορεί να γίνεται κατ’ εντολή της κυβέρνησης και να εξυπηρετεί την προπαγάνδα της, αλλά η απαίτηση εξιτηρίων είναι παράνομη και πρέπει να επέμβει εισαγγελέας.

Τέταρτον ότι οι βουλευτές και οι υπουργοί παίρνουν τηλέφωνα για κατά προτεραιότητα εξυπηρέτηση των δικών τους ανθρώπων. Μετά το πλιάτσικο στα εμβόλια από τα κυβερνητικά και τα κομματικά στελέχη της «αριστείας» και της «αριστοκρατίας», επιβεβαιώνονται οι πολιτικές παρεμβάσεις για το ποιος θα εξυπηρετηθεί και ποιος όχι. Και γιατί όχι, ποιος θα μπει σε κλίνη ΜΕΘ και ποιος θα μείνει να πεθάνει αβοήθητος.

Η παραίτηση του Ι. Ιωαννίδη είναι κραυγή απόγνωσης για την ανεπάρκεια της κυβέρνησης, τη χρεοκοπία των σχεδιασμών της και το διαχρονικό έγκλημα που συντελέστηκε σε βάρος του ΕΣΥ.

  • Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα antapocrisis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.