-->

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν για το δικαίωμα στην περίθαλψη στο Σύνταγμα!


Πραγματοποιήθηκε χτες 17/3 το συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους εργαζόμενους στην υγεία και  υπεράσπισης του δικαιώματος στην περίθαλψη.
Η συμμετοχή ήταν μαζική, καθώς συγκεντρώθηκαν χιλιάδες κόσμου από πολλούς εργασιακούς χώρους, ανάμεσά τους βέβαια και σωματεία εργαζομένων από τα Νοσοκομεία και δομές υγείας καθώς και φοιτητικοί σύλλογοι. (Το ΠΑΜΕ με πλήθος κόσμου, συγκεντρώθηκε αρχικά στα προπύλαια και συνάντησε τους υπόλοιπους συγκεντρωμένους στο Σύνταγμα, όπου ενώθηκαν οι συγκεντρώσεις).

Τα αιτήματα της συγκέντρωσης και τα συνθήματα που ακούστηκαν αφορούσαν όχι μόνο την περίθαλψη αλλά και την εκπαίδευση, το δικαίωμα στη δουλειά, την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και την καταγγελία της κρατικής καταστολής (με νωπές τις μνήμες της πρόσφατης αστυνομικής βίας). 

Σύντομες τοποθετήσεις, έκαναν, εργαζόμενοι σε μαζικούς χώρους, η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ ο - υπό απόλυση - Πρόεδρος των εργαζομένων του Αγ. Σάββα και άλλοι συνάδελφοι.
Η παρουσία της αστυνομίας αυτή τη φορά ήταν... διακριτική και η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό. Απόδειξη, πως όταν δίνεται η δυνατότητα στο λαό να εκφραστεί μαζικά, επιβάλλονται στην πράξη άλλοι όροι από εκείνους του αυταρχισμού και των απαγορεύσεων.

Σήμερα, 18/3 υπάρχει η στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ - ΟΕΝΓΕ 11.00 - 15.00 και η συγκέντρωση ενάντια στις διώξεις συνδικαλιστών, ιδιαίτερα ενάντια στην εκδικητική απόπειρα απόλυσης που είναι σε κρίσιμο σημείο, του Κ. Καταραχιά, προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσ. "ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ".
Η προγραμματισμένη συγκέντρωση είναι στη 1.30 έξω από το Υπ. Υγείας (Προσυγκέντρωση στις 12μ. στον Άγιο Σάββα. )

Το ασφαλές συμπέρασμα, πάντως είναι πως η αντίσταση των εργαζομένων πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί. Οι αγώνες μας πρέπει να έχουν συνέχεια για να είναι αποτελεσματικοί!

Σημειώνουμε ότι αντίστοιχα μαζική συγκέντρωση έγινε στη Θεσσαλονίκη.


  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.