-->

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΡΓ/ΝΩΝ του Α. ΣΑΒΒΑ ΓΙΑΤΡΟΥ Κ. ΚΑΤΑΡΑΧΙΑ - ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ!


Η τρίτη στη σειρά πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην απόλυση του γιατρού Κώστα Καταραχιά, προέδρου του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου "Αγ. Σάββας", πραγματοποιήθηκε με σημαντική μαζικότητα χτες 30/3/. Σήμερα, 31/3 συζητείται στα δικαστήρια η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων προκειμένου να μην απολυθεί. Στάση εργασίας και συγκέντρωση στα δικαστήρια έχουν οι εργαζόμενοι του Α. Σάββα
Εκατοντάδες υγειονομικοί και αλληλέγγυοι πορεύτηκαν από το νοσοκομείο "Αγ. Σάββας" ως το υπουργείο Υγείας, ζητώντας την παράταση της σύμβασης του Κ. Καταραχιά ως το τέλος Οκτώβρη, όπως όλων των άλλων επικουρικών γιατρών της σειράς του. Είναι επιεικώς απαράδεκτο να απολύεται γιατρός εν μέσω πανδημίας. Αλλά σιγά μη νοιαστεί γι' αυτό η κυβέρνηση, αφού ο λόγος της απόλυσής του δεν έχει καμία σχέση με τα υγειονομικά δεδομένα ούτε την, αδιαμφισβήτητη και παραδεκτή από πολλές μεριές, συμβολή του στο νοσοκομείο που δουλεύει.

Συγκεντρωθήκαμε λοιπόν υγειονομικοί αλλά και εργαζόμενοι
από άλλους χώρους προκειμένου να απαιτήσουμε την ανάκληση της απόλυσης του Κ. Καταραχιά, και βρεθήκαμε ακόμα μία φορά απέναντι στα κατεβασμένα ρολά του Υπουργείου και τα Ματ να τα υπερασπίζονται ! (που δεν δίστασαν να δείξουν και τις προθέσεις τους καθώς δεν αποφύγαμε και ολίγον...ψέκασμα). Όσο για την πολιτική ηγεσία, τέτοια άρνηση και απαξίωση απέναντι σε ΕΙΝΑΠ - ΟΕΝΓΕ - ΑΔΕΔΥ - ΠΟΕΔΗΝ και άλλων συνδικάτων ...ούτε επί Άδωνι!
ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Σίγουρο είναι ότι η πολιτική ηγεσία, παρά την επικοινωνιακή σιγή που έχει επιβάλει, είναι στρυμωγμένη (και) με το θέμα του Κ. Καταραχιά, για το οποίο δεν περίμενε τέτοια κινητοποίηση από τους υγειονομικούς ούτε και τέτοια αλληλεγγύη από τους εργαζόμενους του Α. Σάββα. Από την άλλη μεριά, η τρομοκράτηση και οι διώξεις εργαζόμενων,  "δι' ασήμαντον" - ή και καμία - αφορμή είναι φαινόμενο που διογκώνεται όσο τα πράγματα δεν πάνε καλά ...γενικώς. 
Γνωρίζουν ότι όσο το ΕΣΥ καταρρέει, όσο το "άνοιγμα" με χιλιάδες κρούσματα την ημέρα θα φέρει κι' άλλη καραντίνα, κι' άλλα κρούσματα, κι' άλλους θανάτους, χωρίς εμβόλια και χωρίς κανονικά, ελεγχόμενα τεστ και κυρίως χωρίς προσλήψεις στα Νοσοκομεία, τόσο η αγανάκτηση του λαού θα φουσκώνει. Αυτή ακριβώς την οργή των εργαζόμενων προσπαθεί να καταστείλει με διώξεις και τρομοκράτηση. 
Με αυτά τα δεδομένα να είναι παραπάνω από ξεκάθαρα, σε κάθε καλόπιστο εργαζόμενο ότι απαιτείται η συσπείρωση και οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων όχι μόνο να συνεχισθούν αλλά και να αποκτήσουν χαρακτηριστικά μαζικότητας που ακόμα δεν έχουν. Η ευθύνη γι' αυτό ανήκει πρώτα και κύρια στην ομοσπονδία (ΠΟΕΔΗΝ - ΟΕΝΓΕ...) και στα Σωματεία μας.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ 
ΤΩΝ ΕΡΓΑΖ/ΝΩΝ ΤΟΥ Α. ΣΑΒΒΑ Κ. ΚΑΤΑΡΑΧΙΑ
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΜΕΘ, ΤΕΣΤ 
ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.