-->

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Για την υγεία στις γειτονιές μας! Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του Ε.Σ.Υ.

Σημ. Φίλοι από το στέκι αλληλεγγύης Κυψέλης "Το μιρμίγκι" μας έστειλαν τα Νέα! Πρόκειται για δράσεις στήριξης και αλληλεγγύης των υγειονομικών στις γειτονιές της Αθήνας που έγιναν κατά την ημέρα της απεργιακής κινητοποίησης. Με χαρά αναδημοσιεύουμε την είδηση! Είναι καλό να ξέρεις οτι δεν είσαι μόνος!

Σήμερα οι εργαζόμενοι στην Υγεία απεργούν και βρίσκονται στο δρόμο. Και εμείς είμαστε δίπλα τους.

Γι αυτό τον σκοπό, την Κυριακή 07/02 και Δευτέρα 08/02 βρεθήκαμε στο δρόμο και πραγματοποιήσαμε δράση για την ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας στο πλαίσιο του διημέρου δράσεων ομάδων γειτονιάς από Κολωνό, Ζωγράφου, Πατήσια, Σεπόλια, Γκύζη, Εξάρχεια, Βύρωνα, Δυτικά Προάστια, Γλυφάδα, Ν.Ιωνία, Ν.Σμύρνη.

Την Κυριακή, έξω από τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και την Δευτέρα έξω από το Κέντρο Υγείας στην οδό Χανίων μοιράστηκαν κείμενα, φωνάξαμε συνθήματα και μιλήσαμε με κατοίκους της γειτονιάς για το ζήτημα της ενίσχυσης της δημόσιας υγείας.

Όσο κι αν η λιακάδα, η περατζάδα του κόσμου που χαλαρώνει από τα σκληρά μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση, και μια μουσική μπάντα που βρέθηκε δίπλα μας και ενορχήστρωνε το λόγο μας με ωραίες μουσικές στήσαν το ιδανικό σκηνικό για μια επιτυχημένη δράση, αυτό που μιλά σε όλους και όλες είναι ένα δίκαιο αίτημα.

Και αυτό το αίτημα είναι η δημόσια υγεία. Ζητάμε τα αυτονόητα.
Γιατρούς, νοσηλευτές, τεστ, εμβόλια. Για όλους και όλες. 📢📢

Διαβάστε εδώ την συνολική ανακοίνωση και δείτε φωτογραφίες από τις δράσεις σε όλες τις γειτονιές: 
https://tomirmigi.blogspot.com/2021/02/blog-post.html


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.