-->

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

ΑΔΕΔΥ: Όχι στην απόλυση του Κώστα Καταραχιά, Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου « Ο Άγιος Σάββας»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όχι στην απόλυση του Κώστα Καταραχιά, Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «ο Άγιος Σάββας»

Εκφράζουμε την  αλληλεγγύη μας στον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», που αγωνίζεται ενάντια στην προσπάθεια του Υπουργείου Υγείας να τσακίσει το σωματείο και τον συνδικαλισμό στον χώρο, απολύοντας τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, τον επικουρικό γιατρό, Κώστα Καταραχιά, στις 31 Μαρτίου.

Είναι πρόκληση η απόλυση γιατρού και μάλιστα από το μεγαλύτερο ογκολογικό Νοσοκομείο της χώρας, την ώρα που οι ανάγκες της Πανδημίας, αλλά πολύ περισσότερο των ίδιων των νοσοκομείων, απαιτούν χιλιάδες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Είχε προηγηθεί η εκδικητική μετακίνησή του, παραμονές Χριστουγέννων, στη ΜΕΘ του Σωτηρία, ενώ η ειδικότητά του (Ακτινολόγος) είναι παντελώς άσχετη με το αντικείμενο της εντατικολογίας.

Στις 7 Γενάρη, που έληγε η ετήσια σύμβασή του, η Διοίκηση ενημέρωσε ότι η θητεία του δεν παρατείνεται, σύμφωνα με την νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου έως τις 31 Οκτώβρη, όπως παρατάθηκε για όλους τους επικουρικούς Γιατρούς πανελλαδικά, αλλά παρατείνεται έως τον Μάρτη που ισχύει η τρίμηνη μετακίνησή του στο Σωτηρία, με ξεκάθαρο στόχο να απολυθεί και να οδηγηθεί στην ανεργία.

Είναι μια προφανέστατη προσπάθεια διάλυσης ενός πρωτοπόρου σωματείου για τους αγώνες που έδωσε όλα τα τελευταία χρόνια με πρόεδρο τον Κώστα Καταραχιά, για την υπεράσπιση της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας, για μαζικές προσλήψεις και μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Μάχες για να υπερασπίσει τους εργαζόμενους και τους καρκινοπαθείς, διεκδικώντας μέτρα ασφάλειας και προστασίας για όλους, μαζικά τεστ κάθε βδομάδα, καραντίνα και απολύμανση με κάθε κρούσμα και μαζικές προσλήψεις για να εξυπηρετεί με ασφάλεια τους Καρκινοπαθείς. Είναι, επίσης, προσπάθεια ρεβανσισμού και εκδίκησης για τη δημοσιότητα που έλαβε η καταγγελία του σωματείου για τις ΕΔΕ σε γιατρούς και νοσηλευτές που νόσησαν από κορωνοϊό.

Ύστερα από τα παραπάνω η  Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ απαιτεί:

  • Να μην απολυθεί ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, Κώστας Καταραχιάς, και να επιστρέψει στο τμήμα του, όπου και είναι απαραίτητος
  • Κάτω τα χέρια από τα σωματεία, τον συνδικαλισμό και τους αγωνιστές

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ στηρίζει την κινητοποίηση των εργαζομένων που γίνεται την Πέμπτη 18 Μάρτη στις 12μμ στον Άγιο Σάββα και καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη του Λεκανοπεδίου να δώσουν το «παρών» σε αυτή.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.