-->

Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

Κραυγή αγωνίας από τους ειδικευόμενους στο «Δρομοκαΐτειο»: Καλούνται να διαχειριστούν σοβαρά περιστατικά Covid

 

 Δραματική είναι η κατάσταση στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο «Δρομοκαϊτειο», όπως την περιγράφουν οι ειδικευόμενοι Ψυχιατρικής, που καλούνται να διαχειριστούν δεκάδες κρούσματα, πολλά από αυτά σε ηλικιωμένους, ανεξέλεγκτη διασπορά, χωρίς το κατάλληλο προσωπικό σε βάρδιας και με επισφαλείς συνθήκες εργασίας. «Οι ασφυκτικές συνθήκες που επικρατούν στο ΕΣΥ αυτή τη στιγμή εξαναγκάζουν τους ασθενείς αυτούς να παραμένουν στο χώρο του νοσοκομείου μας και να μη δύναται η διακομιδή τους στα γενικά νοσοκομεία για άγνωστο χρονικό διάστημα» τονίζουν.

Στην επιστολή της προς τις αρμόδιες αρχές, τονίζουν ότι «η ιατρική υποστήριξη ασθενών με Covid (+), οι οποίοι αιφνιδίως μπορεί να παρουσιάσουν αναπνευστική ανεπάρκεια, θρομβώσεις και να καταλήξουν, προτείνεται από τη Διοίκηση να γίνεται στις εφημερίες αποκλειστικά από ειδικευόμενους Ψυχιατρικής. Το έργο με το οποίο επιφορτίζονται ολόκληρα τμήματα στα γενικά νοσοκομεία, καλείται να το φέρει εις πέρας ένας μη ειδικευμένος γιατρός, και μάλιστα μη συναφούς ειδικότητας για την αντιμετώπιση της εν λόγω λοίμωξης»

Καταγγέλλουν επίσης ότι:

Οι Παθολόγοι του νοσοκομείου είναι λιγοστοί (τρεις), εκ των οποίων ένας δεν εφημερεύει αποκλειστικά στο νοσοκομείο μας, ενώ η σύμβαση της μίας γενικής ιατρού λήγει στο άμεσο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να μην επαρκούν για την κάλυψη των εφημεριών. Τελευταία, βρίσκονται και επιφορτισμένοι με επιπλέον καθήκοντα (π.χ. εμβολιασμούς) περιορίζοντάς τους στη βοήθεια που μπορούν να προσφέρουν.

Ακόμα, η υποστήριξη που θα μπορούσαμε να παράσχουμε είναι ελλιπέστατη,καθώς λείπει ο αναγκαίος υλικοτεχνικός εξοπλισμός και η απαραίτητη εκπαίδευση. Οι ασθενείς αυτοί χρήζουν καθημερινούς τακτικούς εξειδικευμένους ελέγχους, με το ενδεχόμενο της κατεπείγουσας παρέμβασης να είναι μόνιμα παρόν. Στο νοσοκομείο μας, τα αιματολογικά – μικροβιολογικά και ακτινολογικά εργαστήρια λειτουργούν μόνο κατά τις πρωινές ώρες, ενώ δεν υπάρχει μηχάνημα αερίων ή αξονικός τομογράφος. Κανένα νοσοκομείο δε θα αναλάμβανε ασθενείς υπό αυτές τις συνθήκες.

Σημειώνεται ότι απουσιάζει η δυνατότητα μοριακού (PCR) ελέγχου στο σύνολο των εισαγωγών, έναν χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας, με αποτέλεσμα να ευοδώνεται συνεχώς η διασπορά της νόσου εντός του νοσοκομείου.

Οι ειδικευόμενοι στο «Δρομοκαϊτειο» ζητούν από την Διοίκηση του Ψ.Ν.Α Δρομοκαΐτειο «να εξασφαλίσει τα απολύτως αυτονόητα για την καλή έκβαση των ασθενών μας και την προστασία μας,τουτέστιν:»

– 24ωρη κάλυψη του νοσοκομείου με ενεργή εφημερία από ειδικευμένο Παθολόγο ή συναφούς ειδικότητας Ιατρό για την αντιμετώπιση της SARS-COV-2 λοίμωξης με πρόσληψη προσωπικού εφόσον το υπάρχον προσωπικό δεν αρκεί,
– 24ωρη λειτουργία των αιματολογικών και ακτινολογικών εργαστηρίων,
– Ασθενοφόρο σε 24ωρη βάση με πλήρωμα με 2 διασώστες,
– Άμεσος εξοπλισμός με όλα τα αναγκαία υλικοτεχνικά μέσα (παροχή O2, στολές
προστασίας, μηχανήματα αερίων, μάσκες, αξονικός τομογράφος κλπ), σύμφωνα
πάντα με τις τρέχουσες οδηγίες των αρμόδιων υγειονομικών φορέων, και
– Γραπτή επίσημη απάντηση και δέσμευση στα ανωτέρω.

Στον ίδιο τόνο, το σωματείο των εργαζομένων στο Δρομοκαΐτειο ετοιμάζεται να ζητήσει την παρέμβαση της Εισαγγελίας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, λόγω της ανεξέλεγκτης διασποράς του ιού εντός της μονάδας. Τονίζει, μεταξύ άλλων, πως έχουν εντοπιστεί περίπου 40 επιβεβαιωμένα κρούσματα ενώ πάνω από 50 άτομα είναι δυνάμει θετικά στον κορονοϊό και προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πύλη του Γηροψυχιατρικού τμήματος κορωνοϊού την ερχόμενη Δευτέρα 22 Μαρτίου, στις 8:30 το πρωί.

Από: Pressproject

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.