-->

Τρίτη 20 Απριλίου 2021

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ: Πέμπτη 22 Απρίλη: στάση εργασίας 8:00-15:00 Όλοι στη συγκέντρωση και πορεία, πλ. Μαβίλη, 9:00πμ!

(Σημ. Όπως είναι πλέον γνωστό αναρτούμε όλες τις ανακοινώσεις που προέρχονται από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που συμμετέχουν στο Σωματείο. Δημοσιεύονται με ευθύνη των συντακτών τους ως προς το περιεχόμενο.)





Ν’ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΥΣΙΑΖΕΙ!

Πέμπτη 22 Απρίλη: στάση εργασίας 8:00-15:00
Όλοι στη συγκέντρωση και πορεία, πλ. Μαβίλη, 9:00πμ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Παρ’ όλο που οι θάνατοι στη χώρα μας σύντομα θα έχουν ξεπεράσει τους 10.000 (χωρίς να μετράει κανείς τους χιλιάδες που πεθαίνουν από άλλες νόσους επειδή τα νοσοκομεία δεν έχουν κρεβάτια γι’ αυτούς), οι διασωληνωμένοι είναι περισσότεροι από τις κλίνες ΜΕΘ και σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, τα κρούσματα είναι σταθερά ψηλά, για την κυβέρνηση «όλα πάνε σχετικά καλά». Για τους υπεύθυνους, δεν χρειαζόμαστε ούτε προσλήψεις, ούτε νέες κλίνες και κλίνες ΜΕΘ, ούτε τον κατάλληλο εξοπλισμό, ούτε τα νέα φάρμακα για ν’ αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Για την κυβέρνηση, η αιτία όλων των κακών είναι η «ατομική μας ευθύνη», ενώ αυτή τα έκανε «όλα σωστά».

Από το χειμώνα που είχαμε 100 νεκρούς τη μέρα, το υπουργείο και οι (ει)δικοί του μας λέγανε να «συνηθίσουμε», να μη ζητάμε ουσιαστικά αντιμετώπιση της πανδημίας και να περιμένουμε την «ανοσία της αγέλης» μέσω του εμβολίου που -στην καλύτερη περίπτωση- θα ερχόταν το καλοκαίρι. Οι δόσεις, που είναι πολύ λιγότερες απ’ όσες υποτίθεται ότι συμφώνησε η ΕΕ με τις φαρμακοβιομηχανίες, καθυστερούν κιόλας, ενώ διάφοροι «άριστοι» και στελέχη των μηχανισμών εμβολιάζονται εκτός σειράς, όμως και πάλι «κανένα πρόβλημα». Και στους εμβολιασμούς «πάμε καλά».

Άλλωστε τώρα έχουμε υποτίθεται «νέο όπλο στη φαρέτρα μας». Τα περιβόητα self test. Αν και πολλοί αμφισβητούν την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων τους, αποκλειστικά σ' αυτά βασίζεται το άνοιγμα των λυκείων, του λιανεμπορίου, του επισιτισμού κ.ά. οπότε όλοι καταλαβαίνουμε τι μας περιμένει.

Η κατάσταση είναι τραγική στα νοσοκομεία. Οι περισσότερες κλινικές covid εκτός από λίγο προσωπικό έχουν και ελάχιστους σχετικούς με τη νέα νόσο. Η διασπορά ανάμεσα στους εργαζόμενους και τους αρρώστους είναι μεγάλη, αλλά αντί ν’ αναζητηθούν οι λύσεις στα μέσα προστασίας που απαιτούνται, κατηγορούνται οι ανεμβολίαστοι συνάδελφοι, οπότε το πρόβλημα δεν λύνεται.

Είναι πάρα πολλοί οι άνθρωποι που πεθαίνουν και οι άνθρωποι που βλέπουν την υγεία τους να χειροτερεύει εξαιτίας των ελλείψεων κάθε είδους. Στα καθήκοντά μας είναι να παλέψουμε μαζί με το λαό ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης που θυσιάζει αυτούς τους ανθρώπους για να περισώσει όσο γίνεται τα κέρδη του ξένου και ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου. Δεν πρέπει να έχουμε καμιά αυταπάτη ότι θα «συγκινηθεί» η κυβέρνηση, είτε από την προσφορά μας είτε από το μέγεθος των νεκρών, και θ’ αλλάξει την πολιτική της. Μόνο η δική μας πάλη μπορεί να την αναγκάσει να πάρει τα μέτρα που χρειάζονται. Γι’ αυτό κι εμείς πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, να ξεπεράσουμε τη συμβιβασμένη συνδικαλιστική ηγεσία που καμιά ουσιαστική προσπάθεια δεν κάνει να οργανώσει τους εργαζόμενους σε αγώνες αφού το μόνο που ζητά είναι ο ρόλος του συνομιλητή του υπουργείου, και να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχουν «έξυπνοι» και «γρήγοροι» τρόποι να έχουμε νίκες. Ό,τι κερδίσανε οι εργαζόμενοι αιώνες τώρα το κέρδισαν μετά από μαζικούς αγώνες. Αγώνες που φοβάται η κυβέρνηση, γι’ αυτό και, με το αντεργατικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει, βάζει στο στόχαστρο την απεργία και τα σωματεία.

Υπερασπιζόμαστε τα όργανα πάλης μας και αγωνιζόμαστε μαζικά για:

  • ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ – ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ!
  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ! ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΩΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ ΜΕ Ο,ΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ! ΕΝΤΑΞΗ ΟΛΩΝ ΣΤΑ ΒΑΕ!
  • Ν’ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ!
    ΝΕΕΣ ΚΛΙΝΕΣ ΑΠΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕΘ!
  • ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ! ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ!
  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ! ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.