-->

Τρίτη 27 Απριλίου 2021

(Σημ. Όπως είναι πλέον γνωστό αναρτούμε όλες τις ανακοινώσεις που προέρχονται από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που συμμετέχουν στο Σωματείο. Δημοσιεύονται με ευθύνη των συντακτών τους ως προς το περιεχόμενο.)


 ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2021: 6 ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ!

ΚΑΤΩ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!


Με τα νέα αντεργατικά μέτρα η κυβέρνηση θέλει να μας γυρίσει αιώνες πίσω.
Θέλουνε εργαζόμενους-εργαλεία, να δουλεύουνε όπως, όσο και όταν θέλει το κεφάλαιο, χωρίς κανένα δικαίωμα. Φορτώνουνε στις πλάτες μας ακόμα μια κρίση. Για εμάς, που παράγουμε τον κοινωνικό πλούτο, είναι οι θυσίες, και για το κεφάλαιο τα κέρδη. Της δικής μας τάξης είναι οι αβοήθητοι νεκροί της πανδημίας. Το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο που ετοιμάζουν αποδεικνύει ότι "η επόμενη μέρα" της πανδημίας, η λεγόμενη "επιστροφή στην κανονικότητα" θα σημάνει μεγαλύτερη εργασιακή βαρβαρότητα, βάθεμα του εργασιακού μεσαίωνα:

Καταργούνε το 5ήμερο-8ωρο, επιβάλλουνε την 10ωρη εργασία, με απλήρωτες υπερωρίες, για 7 μέρες τη βδομάδα. Αυξάνουνε τις νόμιμες υπερωρίες σε 150  (από 120 στις υπηρεσίες και 96 στη βιομηχανία). Καταργούν την κυριακάτικη αργία για ακόμη περισσότερους εργαζόμενους. Κάνουνε τη ζωή μας λάστιχο και τη δουλειά εξόντωση. Ρημάζουν τον ελεύθερο χρόνο μας. Λένε ότι τα μέτρα «δεν θα είναι υποχρεωτικά» και ότι είναι «προγραμματισμός του εργασιακού χρόνου». Δεν πείθουνε κανέναν! Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι είδους «συνεννόηση» γίνεται στους χώρους δουλειάς, υπό την απειλή της απόλυσης. Λένε με θράσος ότι «έτσι κι αλλιώς καταπατιέται το ωράριο», αυτοί οι ίδιοι που το καταπατούνε. ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ.

Βγάζουνε το εργατικό κίνημα και τα μέσα πάλης του στην παρανομία. Απαγορεύουνε την απεργιακή περιφρούρηση. Βαφτίζουνε την απεργιακή συγκέντρωση «ψυχολογική βία» και ετοιμάζουνε διώξεις ενάντια στους εργατικούς αγώνες. Προετοιμάζονται, γιατί φοβούνται ότι θα αντιδράσουμε! Βάζουνε για τα καλά χέρι στα σωματεία μας, με το ηλεκτρονικό μητρώο-φακέλωμα, τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και το όριο 50%+1 για κήρυξη απεργίας. Όπως έκαναν και με τις διαδηλώσεις φέτος, θέλουνε όποιος σηκώνει κεφάλι να τον καταστέλλουν. Είδαμε τη «δημοκρατία» τους στο Πολυτεχνείο, στην επέτειο του Γρηγορόπουλου και στη Νέα Σμύρνη.  Φέρνουν νέο χτύπημα στις συλλογικές συμβάσεις. Δεν τους φτάνει που έχουν καταργήσει τις περισσότερες συμβάσεις, τώρα θέλουν να υπερισχύει η ατομική «συμφωνία» με τον εργοδότη από την κλαδική σύμβαση (όπου υπάρχει). Αλλά βάζουν και ως όρο στα σωματεία που διεκδικούν συλλογική σύμβαση, να έχουν αποδεχτεί την κρατική θηλιά του ηλεκτρονικού μητρώου.

Δεν παίρνουνε κανένα μέτρο προστασίας του εργαζόμενου από την πανδημία. Με  τα self-test κάνουνε τους εργαζόμενους υπεύθυνους για τη διάγνωση του ιού, και τους τιμωρούνε αν δεν τηρούνε τα μέτρα. Ενώ οι ίδιοι παραμένουνε ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ, χωρίς μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, χωρίς Μέσα Μεταφοράς, χωρίς νέες ΜΕΘ, χωρίς προσλήψεις στα νοσοκομεία. Χιλιάδες άνεργοι μαραζώνουνε χωρίς επίδομα στην εξαθλίωση. Χιλιάδες έχουνε μείνει χωρίς ασφάλιση. Και αυτοί προωθούν την ιδιωτική ασφάλιση, και φτιάχνουνε προγράμματα του ΟΑΕΔ με «μισθό» 200ευρώ το μήνα!

ΜΟΝΟ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

Οι εργαζόμενοι μονάχα με έναν τρόπο μπορούμε να κερδίζουμε δικαιώματα και κατακτήσεις: με τον ταξικό αγώνα. Τους ταξικούς αγώνες γιορτάζουμε την Πρωτομαγιά. Τους εργάτες του Σικάγο, που 135 χρόνια πριν, οργανώθηκαν μέσα από τα σωματεία τους, έκαναν μαζική απεργία, και κατέκτησαν «8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ξεκούραση, 8 ώρες προσωπικό χρόνο». Τους εργάτες της Θεσσαλονίκης του Μάη του 1936, που κατέκτησαν την κοινωνική ασφάλιση. Τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές της Πρωτομαγιάς του 1944 στην Καισαριανή, που έπεσαν θυσία για τη Λευτεριά. Απέναντι στη σημερινή βαρβαρότητα, να οργανώσουμε τους αγώνες της δικής μας εποχής. Δεν θα ζήσουμε σαν σκλάβοι χωρίς δικαιώματα. Δεν θα γίνουμε κρέας στα κανόνια των ΝΑΤΟϊκών ιμπεριαλιστών φονιάδων. Μόνο μέσα από την οργάνωση και την πάλη ενάντια στους εκμεταλλευτές, μπορούμε να κατακτήσουμε τη ζωή και το μέλλον μας.

Να κάνουμε στην άκρη τους συμμάχους των εχθρών μας. Η ηγεσία της ΓΣΕΕ είναι άφαντη ένα χρόνο τώρα από τα προβλήματα των εργαζόμενων. Όταν είδε ότι οι εργαζόμενοι άρχισαν να προετοιμάζονται για απεργία στις 6 Μάη, έβαλε αμέσως «απεργία χωρίς συγκεντρώσεις» την 4η Μάη, για να διασπάσει την πάλη. Η ηγεσία της ΓΣΕΕ είναι σύμμαχος των εχθρών μας! Στην ανακοίνωση της λέει ότι ο νόμος «μπορεί να είναι και καλός»!

Να προσπεράσουμε το ΠΑΜΕ, που τόσο καιρό είχε σε «καραντίνα» και χωρίς συνελεύσεις τα σωματεία που ελέγχει. Περιορίστηκε σε κινητοποιήσεις «αντιπροσώπων», προτάσεις νόμων και «συμβολικές δράσεις», ενώ νομιμοποιεί την κρατική παρέμβαση στα σωματεία και συνεχίζει στην κατεύθυνση της διάσπασης του εργατικού κινήματος.

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ, με μαζικές απεργιακές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Να ζωντανέψουμε τα σωματεία μας και τις διαδικασίες τους και να πάρουμε αποφάσεις αγώνα. Για να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα. Για 5νθήμερο-8ώρο, υπερωρίες, κυριακάτικη αργία, ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα. Για συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς και εργασιακά δικαιώματα. Για επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις, για πλήρη ασφάλιση-περίθαλψη και μέτρα προστασίας. Για ελεύθερο, ανεξάρτητο συνδικαλισμό χωρίς κρατικό έλεγχο. Για το δικαίωμα των λαών στην Ειρήνη, ενάντια στον πολεμικό κίνδυνο.

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.