-->

Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Να δωθούν επιτέλους οι κανονικές άδειες στο προσωπικό!


Δεν είναι μυστικό ότι όλοι οι υγειονομικοί (οι γνωστοί "ήρωες") είναι χωρίς κανονική άδεια σχεδόν ένα χρόνο τώρα. Είναι και αυτή μία παρενέργεια της διαχείρισης της πανδημίας. 

Η κανονική άδεια για τους εργαζόμενους, όχι μόνο είναι πολύτιμο δικαίωμα, αλλά ιδιαίτερα για τους υγειονομικούς, μέσα στην πανδημία, είναι ανάγκη για ένα παραπάνω λόγο. Για να προστατεύσουν την υγεία τους, τη σωματική και ψυχική και για να μειώσουν την έκθεση στον ιό, να ανασάνουν έξω από ένα νοσηρό και επικίνδυνο περιβάλλον.
Ας σκεφτούμε όμως: Το αίτημα για την "απελευθέρωσή μας" και τη δυνατότητα να πάρουμε λίγες μέρες κανονική άδεια, συνοδεύεται από πολλά "ΑΝ", τα οποία δεν πρέπει να "ξεχνιούνται". Πρέπει να μπαίνουν δίπλα στο αίτημά μας γιατί είναι προϋποθέσεις του.  
ΑΝ λοιπόν:
Είχαν γίνει προσλήψεις προσωπικού, είχαν ανοίξει τα κλειστά Νοσοκομεία, υπήρχαν τα απαραίτητα κρεβάτια ΜΕΘ (με το ειδικό προσωπικό)... όχι μόνο θα μπορούσαμε να δουλεύουμε ανθωπινότερα, αλλά θα είχαν σωθεί και εκατοντάδες, χιλιάδες ίσως, ζωές, ανάμεσά τους και υγειονομικών και οπωσδήποτε θα είχαμε νοσήσει πολύ λιγότεροι.
Για όλα τα παραπάνω το αίτημά μας να καταργηθεί επιτέλους η απαγόρευση λήψης κανονικών αδειών, είναι όχι μόνο δίκαιο αλλά και απαραίτητη προστασία της ζωής μας. 
Θεωρούμε πως η παρέμβαση της ΠΟΕΔΗΝ (παρακάτω) δεν θα έπρεπε να περιορίζεται μόνο στους "προ συνταξιοδότησης" συναδέλφους, αλλά να μας αφορά όλους. 
Επίσης το αίτημα για να έχει πιθανότητες ικανοποίησης πρέπει να συνοδεύεται και από την πίεση των κινητοποιήσεών μας...


Η ΠΟΕΔΗΝ με νέα παρέμβαση ζητά από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγεία να τροποποιήσει την απόφαση της για αναστολή κανονικών αδειών του προσωπικού που πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί

ΑΘΗΝΑ 1/4/2021
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 3952

ΠΡΟΣ: 1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ
2. ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ
ΚΟΙΝ.: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΕΔΗΝ

Κύριοι Υπουργοί,
Παρακαλούμε να τροποποιήσετε την απόφαση σας με αριθμ.πρωτ. 6826/3-11-20 για την αναστολή κανονικών αδειών του προσωπικού της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας, των Κεντρικών Υπηρεσιών των Υγειονομικών Περιφερειών, των νοσοκομείων του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ, του ΕΟΔΥ, του ΕΚΕΑ, της ΕΚΑΠΥ, του ΙΦΕΤ και των Δημοσίων Δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία - Περιφερειακά Ιατρεία και Τοπικά Ιατρεία καθώς και των Τοπικών Ομάδων Υγείας), στο μέρος που αφορά υπαλλήλους που πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν και αιτούνται, πριν υποβάλουν την αίτηση παραίτησης τους από την υπηρεσία ,να τους χορηγηθεί το σύνολο των ημερών κανονικής άδειας που δικαιούνται σύμφωνα με τον νόμο. Είναι οξύμωρο, υπάλληλοι που έχουν διανύσει τριάντα πέντε και πλέον χρόνια υπηρεσίας ,επέλεξαν να παραμείνουν στην εργασία στις δύσκολες ημέρες της πανδημίας, να τους αφαιρείται τώρα το νόμιμο δικαίωμα τους στην χρήση της κανονικής τους άδειας λίγο πριν αποχωρήσουν από την υπηρεσία τους!

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ              Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.