-->

Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ: Καταγγέλλουμε τη δικαστική απόφαση για την απόλυση Καταραχιά! Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί!


Kαταγγέλλουμε την απόλυση του συνδικαλιστή γιατρού Κώστα Καταραχιά,
η οποία πλέον αποτελεί γεγονός, μετά τη σημερινή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που απέρριψε την αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής για την παραμονή του στη δουλειά και την παράταση της σύμβασής του μέχρι τέλους του Οκτώβρη του ’21, όπως έγινε με όλους τους υπόλοιπους επικουρικούς γιατρούς σε ολόκληρη τη χώρα. Πρόκειται για την πρώτη ανάλογη συνδικαλιστική απόλυση από το 1974 και είναι σαφές ότι έχει καθαρά εκδικητικό χαρακτήρα, λόγω της έντονης συνδικαλιστικής δράσης του Κ. Καταραχιά στο Σωματείο του Αγ. Σάββα και της πρωτοστάτησής τους στους αγώνες καταγγελίας των άθλιων συνθηκών που επικρατούν στο νοσοκομείο.
Την ίδια ώρα που η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι δραματική, οι ελλείψεις προσωπικού τεράστιες και η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι ψάχνει και δε βρίσκει γιατρούς για να αντιμετωπίσει την πανδημία, απολύει έναν έμπειρο και πολύτιμο γιατρό. Έφτασαν μάλιστα, οι δικηγόροι του νοσοκομείου και της ΥΠΕ να δηλώσουν ότι είναι «καλυμμένος» ο Αγ. Σάββας από γιατρούς της ειδικότητας του και γι’ αυτό δεν τον χρειάζονται! Σε τέτοιες προκλητικές και κυνικές δηλώσεις είναι αναγκασμένοι να καταφύγουν προκειμένου να επιχειρηματολογήσουν για τη συγκεκριμένη απόφαση, η οποία είναι παραπάνω από φανερό ότι στοχεύει στην τιμωρία του Καταραχιά και την τρομοκράτηση συνολικά όσων αντιστέκονται στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης. Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται όλες οι διώξεις συνδικαλιστών υγειονομικών που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, απλά και μόνο γιατί βγήκαν μπροστά και αγωνίστηκαν απέναντι στη δολοφονική πολιτική που ακολουθείται στο χώρο της υγείας.
Η κυβέρνηση πλέον δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα! Επιλέγει να μας δείχνει σε κάθε ευκαιρία το αποκρουστικό της πρόσωπο, πιστεύοντας έτσι ότι θα μας τρομοκρατήσει, ώστε να μην αντισταθούμε στη λαίλαπα που μας ετοιμάζει. Με τους νόμους που περνάει μέσα στην πανδημία και με την ένταση της κρατικής καταστολής, επιδιώκει να φιμώσει κάθε φωνή αντίστασης ενάντια στη βάρβαρη πολιτική της. Ο νέος συνδικαλιστικός νόμος που έχει στα σκαριά στοχεύει στη ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και θέλει να βγάλει στην παρανομία τον ανεξάρτητο ταξικό συνδικαλισμό. Οι επιδιώξεις αυτές πρέπει να μας βρουν μαζικά και αποφασιστικά απέναντι! Να δηλώσουμε θαρρετά ότι δε μας τρομοκρατούν, αντίθετα μας εξοργίζουν! Το εργατικό κίνημα έχει καθήκον το αμέσως επόμενο διάστημα, να απαντήσει στις τεράστιες προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπο!
Η αστική δικαιοσύνη δε μας εκπλήσσει με τη στάση που κράτησε στην υπόθεση Καταραχιά, παρ’ όλα αυτά πρόκειται για μια προκλητική απόφαση που μας εξοργίζει και θα πρέπει να μας βρει απέναντι! Οι αγώνες των εργαζομένων του Αγ. Σάββα και όσων τον έχουν στηρίξει στη μάχη ενάντια στην εκδικητική απόλυση του πρέπει να συνεχιστούν το επόμενο διάστημα! 
Η απόλυση Καταραχιά δεν πρέπει να περάσει! Πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για την επαναπρόσληψη του, αλλά και για τη μονιμοποίηση του, όπως και όλων των συμβασιούχων!
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΙΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΙΣΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.