-->

Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

ΠΑΓΝΗ: Μετά τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων πήραν πίσω την κλήση σε απολογία μέλους του Δ.Σ. του Σωματείου που έγινε "καθ' υπόδειξη" εργολάβου!

Στις πρόσφατες «απολογητικές, συκοφαντικές και ψευδείς δηλώσεις της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ που αφορούν την παρούσα κατάσταση του νοσοκομείου αλλά και τη γνώμη που πραγματικά έχει για εμάς τους υγειονομικούς» απαντάει το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ,[...]


 

«Η διοίκηση, με γενικόλογες, ασαφείς κατηγορίες και ψέματα, προσπαθεί να επιτεθεί για ακόμη μια φορά στο Σωματείο μας αντί να δώσει απαντήσεις και λύσεις σε καίρια ερωτήματα και καταστάσεις (...) Επιχειρεί να στρέψει τους εργαζόμενους του νοσοκομείου ενάντια στο Σωματείο τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση, με την οποία το Σωματείο καταγγέλλει τη στάση της διοίκησης και την προσπάθεια μετάθεσης των ευθυνών για την έξαρση των κρουσμάτων στο νοσοκομείο. Στο μεταξύ, μετά την παρέμβαση του Σωματείου Εργαζομένων στο ΨΝΑ Δαφνί και με τη μαζική συμμετοχή στην κατάληψη του διοικητηρίου, η διοίκηση αναγκάστηκε να ακυρώσει την πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Θωμά Δημουλά, μέλους του ΔΣ του Σωματείου.
 Ο εργαζόμενος είχε κληθεί σε απολογία για τέλεση «πειθαρχικού παραπτώματος», καθ' υπόδειξη του εργολάβου στην καθαριότητα, επειδή τα έβαλε με την εργολαβική εταιρεία, διεκδικώντας τα απαιτούμενα μέτρα ατομικής προστασίας για το προσωπικό καθαριότητας, καθώς υπήρξαν καταγγελίες στο Σωματείο για κινδύνους διασποράς του κορονοϊού. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η εταιρεία παρέχει Μέσα Ατομικής Προστασίας (γάντια, μάσκες κ.λπ.) με το σταγονόμετρο (ένα ζευγάρι γάντια το 8ωρο και μία μάσκα ή και καθόλου) και μετακινεί το προσωπικό της από τμήμα σε τμήμα χωρίς να λαμβάνει υπόψη τα υγειονομικά πρωτόκολλα, γεγονός που έχει ήδη καταγγελθεί εγγράφως πολλές φορές. Στο νοσοκομείο απασχολούνται 170 εργαζόμενες στην καθαριότητα, όλες σε εργολάβο, μερικής απασχόλησης, με μισθούς των 350 ευρώ.


(ΣΗΜ. Πήραμε την είδηση από το "Ριζοσπάστη", οι υπογραμμίσεις δικές μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.