-->

Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

Με τις ευλογίες Κικίλια η απόλυση Καταραχιά


 Με τις ευλογίες Κικίλια η απόλυση Καταραχιά

Ο υπουργός Υγείας -μέσω της νομικού του συμβούλου- αλλά και η 1η ΥΠΕ τάχθηκαν υπέρ της διοίκησης του «Αγίου Σάββα» που απέλυσε εκδικητικά τον πρόεδρο των εργαζομένων γιατρό κ. Καταραχιά επειδή κατήγγειλε τις συνθήκες εργασίας εν μέσω πανδημίας. 

Mε ωμή επίδειξη πολιτικής πίεσης επιδόθηκε χθες η κυβέρνηση διά του υπουργού Υγείας, υποστηρίζοντας ενώπιον του δικαστηρίου την εκδικητική απόλυση ενός συνδικαλιστή γιατρού και προέδρου των εργαζομένων στον «Αγιο Σάββα». 

Ο Κ. Καταραχιάς υπέβαλε διά των συνηγόρων του αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής για την αναστολή της απόλυσης. Η δίκη στην Ευελπίδων κράτησε περίπου μία ώρα και στη διάρκειά της οι συνήγοροι των δύο πλευρών εξέθεσαν τους ισχυρισμούς τους. Υπέρ του απολυμένου ακτινοδιαγνώστη κατέθεσαν η ΑΔΕΔΥ, η ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας), η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία) και η ΕΙΝΑΠ (Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς). Με δυο λόγια, όλα τα συνδικαλιστικά όργανα των «ηρώων» υγειονομικών του ΕΣΥ. Στο πλευρό της διοίκησης του νοσοκομείου τάχτηκαν η 1η ΥΠΕ και ο Β. Κικίλιας διά των νομικών συμβούλων τους. Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια από πλευράς υπουργείου Υγείας δεν αποσκοπούσε σε τίποτε άλλο παρά μόνο στην άσκηση πίεσης, αν όχι εκφοβισμού, των δικαστών.

(Ο Κ. Καταραχιάς, ως πρόεδρος των εργαζομένων στον Α. Σάββα, υπερασπίστηκε τους


εργαζόμενους που έσυρε η Διοίκηση σε ΕΔΕ γιατί κόλησαν κορονοϊό μέσα στο Νοσοκομείο. Μετά τις διαμαρτυρίες η Διοικήτρια σταμάτησε τότε τις διώξεις
σημ. δική μας) 

Οι συνήγοροι του γιατρού με σαρωτικά επιχειρήματα εξέθεσαν το καθεστώς τρομοκρατίας που επέβαλε η διοίκηση από τη στιγμή που επέλεξε επί πανδημίας να μην ανανεώσει τις συμβάσεις όσων τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες στο ογκολογικό νοσοκομείο.Μετά τις κινητοποιήσεις των γιατρών η διοίκηση ανέστειλε την απόφασή της και ανανέωσε τις συμβάσεις των άλλων 7 επικουρικών γιατρών, πλην του προέδρου, τον όποιο αρχικά είχε μεταθέσει στην Εντατική μετά το «έγκλημα» που διέπραξε παλεύοντας για τη λήψη μέτρων στο νοσοκομείο που τότε ασφυκτιούσε από την επέλαση του κορονοϊού. Οι απαντήσεις σε όποιους γιατρούς τολμούν να  μιλούν για τις αδυναμίες του συστήματος είναι ΕΔΕ, απειλές, άρνηση διαλόγου και ΜΑΤ.

Ο εκπρόσωπος του Δημοσίου (!) ισχυρίστηκε ότι δεν χρειάζεται ένας παραπάνω γιατρός! 

Στη θλιβερή εικόνα των κυβερνητικών στελεχών, που μέσα στην υγειονομική κρίση επιβάλλουν με «στρατιωτικό» νόμο σιωπή και υπακοή στις διαταγές, κυριάρχησε χθες η παρουσία του νομικού συμβούλου του υπουργού Β. Κικίλια στο πλευρό της Ο. Μπαλαούρα, διορισμένης διοικήτριας και συζύγου του δημοσιογράφου των «Νέων», Γιώργου Παπαχρήστου.

«Ο Κώστας είναι ο μόνος από τους 2.000 επικουρικούς γιατρούς που η σύμβασή τους δεν παρατείνεται μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2021 αλλά λήγει σήμερα, σε μια περίοδο που αναστέλλονται άδειες γιατρών, που επιστρατεύονται ιδιώτες γιατροί», είπε μεταξύ άλλων ο συνήγορός του. Κώστας Παπαδάκης, στη- λιτεύοντας την απροκάλυπτη κυβερνητική παρέμβαση στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και παραθέτοντας τις βεβαιωμένες ανάγκες και τις ελλείψεις γιατρών και ακτινοδιαγνωστών στο ογκολογικό νοσοκομείο. Η πρόεδρος του δικαστηρίου αποχώρησε χωρίς να ανακοινώσει πότε θα εκδοθεί η απόφαση. Στην Ευελπίδων είχε συγκεντρωθεί πλήθος συναδέλφων του απολυμένου γιατρού, ενώ ο ίδιος σε δήλωσή του αμέσως μετά επανέλαβε ότι πρόκειται για μια πολιτική δίωξη. Είχε προηγηθεί την Τρίτη η «ετυμηγορία» των ΜΑΤ, που ψέκασαν με χημικά εργαζομένους των Νοσοκομείων «ΑγιοςΣάββας», «Γεννηματάς», «Θριάσιο» , «Α. Φλέμιγκ » (συμπλήρωση δική μας) και μέλη της ΠΟΕΔΗΝ που διαμαρτύρονταν έξω από το υπουργείο Υγείας για την εκδικητική απόλυση. 

(Σημ. Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν απορριπτική ως προς το αίτημα του Κ. Καταραχιά. 'Αρα μέχρι την κανονική δικάσιμο, ο συνάδελφος θα είναι απολυμένος. 
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ!)


Από: ΕΦΣΥΝ (Υπογρ. & Σημειώσεις δικές μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.