-->

Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

...ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΒΡΕΧΕΙ! (Κάποιος ...φτύνει!)


Πρωταπριλιά χτες και μια ιστοσελίδα αποφάσισε να κάνει φάρσα, δημοσιεύοντας μια υποτιθέμενη επιστολή της επιτροπής των λοιμωξιολόγων που ήταν τόσο πειστική ώστε άρχισε να αναδημοσιεύεται και από άλλα ΜΜΕ δημιουργώντας πολιτικό γεγονός. Τόσο αληθινή και δικαιολογημένη φαινόταν. 
Και πως να μην είναι, αφού υποτίθεται ότι πολλά μέλη της επιτροπής απειλούσαν με παραίτηση αν μέσα στην έξαρση της πανδημίας, μέσα στο θανατικό, αποφασιζόταν από την κυβέρνηση να ανοίξει τα σχολεία και το λιανεμπόριο!
Καλά μέχρι εδώ. Πρωταπριλιάτικο ψέμα ήταν και πέρασε.
Η πραγματικότητα όμως αποφάσισε να κάνει κι' άλλη φάρσα!
Βγήκε ο Υπουργός και αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Γεωργιάδης πυρ και μανία και κατηγόρησε την επιτροπή πως από συντεχνιακή αλληλεγγύη δεν επέτρεψε το άνοιγμα των κέντρων αισθητικής, γιατί τάχα θα έπαιρνε τις δουλειές από τους πλαστικούς χειρουργούς!   
Με άλλα λόγια: Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, κατηγόρησε για συντεχνιακή συναλλαγή, δημόσια, την επιτροπή σοφών επιστημόνων που η ίδια η πολιτεία όρισε για να μας προστατέψουν από την πανδημία!
(Σε επίπεδο γειτονιάς θα ήταν, ας πούμε, σαν να πήρε χαμπάρι η κυρά Μαρία ότι ο μπακάλης την έκλεψε στο ζύγι  και τσακώθηκαν.)
Μετά απ' αυτό, θα περίμενε κανείς ότι οι επιστήμονες - η επιστημονική αφρόκρεμα της χώρας - προσβεβλημένοι που τους κατηγόρησαν για τέτοια ποταπά κίνητρα, ότι θα έβγαζαν έστω μια ανακοίνωση, θα υπερασπίζονταν κάπως το κύρος τους, την αξιοπρέπειά τους. (Όπως παρεξηγήθηκε η κυρα Μαρία του παραπάνω παραδείγματος)
Όμως τίποτα! Κουβέντα! Ουδεμία αντίδραση στην υπουργική προσβολή (για να το πούμε κομψά)
Και τώρα; Έχουν άδικο εκείνοι που λένε πως οι αποφάσεις και οι υποδείξεις της επιτροπής είναι το ...επιστημονικό ξέπλυμα των πολιτικών αποφάσεων που έχουν παρθεί από πριν; 
Συμπέρασμα: Το Πρωταπριλιάτικο ψέμα που είπαμε παραπάνω τελικά ξεπέρασε την πραγματική...κατάπτωση. Γι' αυτό έγινε τόσο πιστευτό.

Ωστόσο υπάρχει φως! Ο  καθηγητής Παθολογίας-Ανοσολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Παναγιώτης Γ. Βλαχογιαννόπουλος, μέλος της Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ, παραιτήθηκε και έστειλε επιστολή στον Υπουργό Υγείας,  αρνούμενος την "εθελοδουλεία", προσβεβλημένος ως επιστήμονας, με αφορμή την ...αφασία " του αρμόδιου κρατικού φορέα σχετικά με την πιθανή επικινδυνότητα του εμβολίου της AstraZeneca. (Διαβάστε την ΕΔΩ)

Όλα αυτά λοιπόν συμβαίνουν σε επίπεδο επιτροπών και συμβουλίων. Σε επίπεδο κοινωνίας η πανδημία θερίζει, κόσμος πεθαίνει εκτός και εντός ΜΕΘ, Γιατροί απολύονται επειδή λένε την αλήθεια, συνδικαλιστές απειλούνται και ένα ακόμα αντεργατικό νομοσχέδιο είναι προ των πυλών.
Στον πραγματικό κόσμο λοιπόν πρέπει να απαντήσουμε! ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ, 
ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ
ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ! ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.