-->

Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

ΕΥΑΓΓΕΛΛΙΣΜΟΣ Κινητοποίηση των εργαζομένων ενάντια τις ποινές και τον αυταρχισμό


Μαζική κινητοποίηση που συνοδεύτηκε από συμβολική κατάληψη στα γραφεία της διοίκησης του Ευαγγελισμού πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου διεκδικώντας να μπει τέλος στην αυταρχική συμπεριφορά της διοίκησης και να παρθούν πίσω τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε γιατρούς και σε εργαζόμενους.

«Με πρόσχημα την μη σωστή εφαρμογή της μάσκας σε έλεγχο του υποδιοικητή, του Νοσοκομείου, στο χώρο των επειγόντων, η διοίκηση τιμωρεί με πειθαρχικό πρόστιμο δύο ειδικευόμενος ιατρούς με στέρηση 15 και 5 ημερομίσθιων αντίστοιχα.

Η πραγματικότητα είναι πως τους επιβάλουν την εξωφρενική αυτή ποινή επειδή τόλμησαν να αναφέρουν τα προβλήματα που έχει το νοσοκομείο σε σχέση με τις ελλείψεις σε προσωπικό και τα ελλιπή μέτρα για την προστασία ασθενών και εργαζομένων. Μάλιστα στο έγγραφο της απόφασης γίνονται συστάσεις για “πιο προσεκτική συμπεριφορά στους εκπροσώπους της διοίκησης του Νοσοκομείου” και οι δυο εργαζόμενοι κατηγορούνται για απρεπή και επιθετική συμπεριφορά καθώς και για απείθεια»

Όμως όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι η τακτική επιβολής των προστίμων δεν περιορίζεται μόνο στους δύο ειδικευόμενους γιατρούς. Ποινές έχουν επιβληθεί και σε άλλους εργαζόμενους ανάμεσά τους και σε Διευθυντή Γιατρό της ορθοπεδικής κλινικής στον οποίο έχει επιβληθεί ποινή στέρησης 25 ημερομισθίων.

Κατά την διάρκεια της κινητοποίησης εκπρόσωποι του Σωματείου επικοινώνησαν με τον Διοικητή της 1ης ΥΠΕ απαιτώντας να ανακληθούν τα πρόστιμα. Στην επικοινωνία τόνισαν ότι αν οι ποινές δεν ανακληθούν θα επανέλθουν με νέα κινητοποίηση.

Ανακοινώσεις για το θέμα εξέδωσαν το Σωματείο Εργαζομένων και η Ενωτική Πρωτοβουλία Ευαγγελισμού

Από: ygeionomikoi.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.