-->

Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Από τις εκκλήσεις Κικίλια προς γιατρούς να υποβάλουν αίτηση πρόσληψης στη δεύτερη εκδικητική απόλυση επικουρικού γιατρού.

Δεν έχουν ξεχαστεί οι εκκλήσεις που απήυθυνε προ μηνών ο υπουργός Υγείας σε γιατρούς, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό, να υποβάλλουν αίτηση, για να προσληφθούν με διετείς συμβάσεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ). Παρόλα αυτά, τώρα και με τα νοσοκομεία επί μήνες να λειτουργούν πέρα από τα όρια τους δυο περιπτώσεις εκδικητικών απολύσεων γιατρών έρχονται στην επιφάνεια. Η πρώτη, του Κ. Καταραχιά ο οποίος απολύθηκε μετά από δεκατρία χρόνια προσφοράς στο ΕΣΥ και η δεύτερη, γαστρεντερολόγου στο νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων.
Ένα νέο περιστατικό απόλυσης επικουρικού γιατρού έρχεται στην επιφάνεια την ώρα που η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός διαρρέεουν ότι έχουν κάνει οτιδήποτε δυνατό για την ενίσχυση του ΕΣΥ. «Μετά την απόλυση του συναδέλφου Κώστα Καταραχιά, επικουρικού ακτινολόγου και προέδρου του σωματείου των εργαζομένων του Αγίου Σάββα, λόγω συνδικαλιστικής δράσης, η κυβέρνηση απολύει συνάδελφο επικουρικό γαστρεντερολόγο στο νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων» αναφέρει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), η οποία επισημαίνει ότι η γιατρός μπήκε στο στόχαστρο του διοικητή του νοσοκομείου Χατζηκώστα επειδή διεκδίκησε τα αυτονόητα.
Μάλιστα, σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, πρόκειται για μητέρα μονογονεϊκής οικογένειας με ανήλικο τέκνο.

«Και δεύτερη απόλυση επικουρικού γιατρού επειδή “δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις”. Αυτή την φορά στα Γιάννενα. Την ίδια ώρα που οι κυβερνητικοί υποτίθεται ικετεύουν τους ιδιώτες γιατρούς γονυπετείς με κροκοδείλια δάκρυα στα μάτια. Ναι, για τέτοιους τεράστιους ξεφτίλες μιλάμε» επισημαίνει σε ανάρτηση του ο γ.γ. της ΟΕΝΓΕ, Γ. Παπανικολάου.

Από: Thepressproject

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.