-->

Τρίτη 20 Απριλίου 2021

ΑΤΤΙΚΟ: ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟΥΣ "ΑΡΝΗΤΕΣ" ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ! - ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΕΣ ΜΟΝΑΧΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ!

<<..ούτε αυθόρμητο ούτε μεμονωμένο  γεγονός...>>

ΝΑΙ! ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ! 

Το Σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο “Αττικόν” καταγγέλλει ότι συγγενής ασθενούς μαζί με ένα ακόμα άτομο εισέβαλαν σε νοσηλευτική πτέρυγα Covid και προπηλάκισαν μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού ενώ με τα κινητά τηλέφωνά τους τραβούσαν πλάνα από τους θαλάμους.

Το Σωματείο καλεί το υπ. Υγείας να τοποθετηθεί για το ζήτημα και να παρέμβει άμεσα προκειμένου να αντιμετωπίσουν αποφασιστικά αυτά τα φαινόμενα που στρέφονται κατά της δημόσιας υγείας και των μαχόμενων υγειονομικών.

Στην ανακοίνωσή που εξέδωσε την Κυριακή το Σωματείο αναφέρει:

Την Κυριακή 11/4/2021, επόμενη ημέρα γενικής εφημερίας του ΑΤΤΙΚΟΥ νοσοκομείου, συγγενής ασθενούς μαζί με «φίλη» του εισέβαλλαν σε νοσηλευτική πτέρυγα Covid του νοσοκομείου μας και βιντεοσκοπούσαν με το κινητό τηλέφωνο τους χώρους, προπηλακίζοντας ταυτόχρονα το προσωπικό, αρνούμενοι να δεχτούν τη διάγνωση covid λοίμωξης αναπνευστικού για την ασθενή. Προβάλλανε απίστευτες κατηγορίες και ισχυρισμούς: ότι «τα νοσοκομεία βαφτίζουν ψευδώς ασθενείς ως Covid», ότι οι υγειονομικοί «τους κλειδώνουν σε θαλάμους και δεν τους κοιτάζουν», τους «απαγάγουν χωρίς να ενημερώσουν τους συγγενείς», τους «κρατάνε στα νοσοκομεία χωρίς λόγο παρότι είναι καλά, βγάζοντας επίτηδες θετικά τεστ» και πολλά άλλα.

Οι εικόνες και το βίντεο αναρτήθηκαν σε λογαριασμό f/b, όπου και παραμένουν ως σήμερα:(https://m.facebook.com/story.php?story-Fbid=4140028532695519&id=100000652386206.) 

Το σωματείο μας καταγγέλλει απερίφραστα αυτές τις πρακτικές. Θεωρούμε το ζήτημα πολύ σοβαρό. Δεν εντάσσεται στις συνήθεις προστριβές και τα δίκαια παράπονα που έχει ο κόσμος για τις ανεπάρκειες του συστήματος υγείας,  που άλλωστε και το ίδιο το υγειονομικό κίνημα καταγγέλλει και μάχεται για να τις αλλάξει.

 Πολύ περισσότερο θεωρούμε ότι δεν πρόκειται για τόσο αυθόρμητο ούτε
μεμονωμένο γεγονός. Αντίστοιχες πρακτικές συμβαίνουν και σε άλλα νοσοκομεία και εκπορεύονται από διάφορους ακροδεξιούς κύκλους, υπηρετώντας σκοπιμότητες εκείνων που στοχεύουν να στρέψουν την οργή του κόσμου για την πολιτική διαχείριση της πανδημίας κατά των υγειονομικών.
 

Μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ότι ενώ σε άλλα ζητήματα, ειδικά απέναντι σε αγώνες και κινητοποιήσεις, η αστυνομία και η κυβέρνηση παρεμβαίνουν άμεσα και κατασταλτικά, σε τέτοιες περιπτώσεις διασποράς ψευδών ειδήσεων και πρόκλησης κινδύνου κατά της δημόσιας υγείας, επιδεικνύουν ιδιαίτερη ανοχή.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση, το υπουργείο υγείας, την πολιτική προστασία και την επιτροπή ειδικών του υπουργείου να τοποθετηθούν άμεσα και να αντιμετωπίσουν αποφασιστικά τις παραπάνω αθλιότητες που στρέφονται κατά της δημόσιας υγείας, των μαχόμενων υγειονομικών, συνολικά των εργαζομένων.

Το λιγότερο που οφείλουν να κάνουν είναι να φροντίσουν για το άμεσο κατέβασμα του συγκεκριμένου βίντεο και άλλων ανάλογου περιεχομένου από τους λογαριασμούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.