-->

Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Ο Κώστας Καταραχιάς επιστρέφει στο ΕΣΥ, όμως «ο αγώνας συνεχίζεται» Καταλυτική η αλληλεγγύη και οι κινητοποιήσεις.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΕΤΡΕΨΑΝ ΝΑ ΠΕΤΑΧΤΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΥ...

Ο γιατρός Κώστας Καταραχιάς ο οποίος μετά από δεκατρία χρόνια προσφοράς στο Εθνικό Σύστημα Υγείας βρέθηκε πριν λίγο καιρό απολυμένος επειδή πάλεψε για καλύτερες συνθήκες στο ογκολογικό νοσοκομείο Άγιος Σάββας επιστρέφει στο ΕΣΥ. 
Του έγινε γνωστό ότι διορίζεται μόνιμος γιατρός στο Έλενα Βενιζέλου, αφού τα προσόντα του ήταν περισσότερα από των υπόλοιπων συναδέλφων του που κατέθεσαν τα χαρτιά τους και πέρασαν συνέντευξη για το ίδιο νοσοκομείο. «Είναι ανακούφιση και αποδεικνύει ότι ο λόγος που με διώξανε δεν ήταν η ιατρική μου ικανότητα ή αν έχω τα προσόντα. Ήταν καθαρή, αγνή, πολιτική δίωξη αυτό που μου έκαναν. Παραμένω άνεργος αυτή τη στιγμή. Ο διορισμός αυτός μπορεί να πάρει τέσσερις μήνες και παραπάνω» αναφέρει ο ίδιος, μιλώντας στο TPP.
Ο Κώστας Καταραχιάς, πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», ο οποίος μετά την εκδικητική του μετάθεση από τον Άγιο Σάββα στο «Σωτηρία» βρέθηκε απολυμένος από το ΕΣΥ μετά από 13 χρόνια προσφοράς, τελικά επιστρέφει σε αυτό καθώς του ανακοινώθηκε ότι επιλέχθηκε από την επιτροπή κρίσεων για μόνιμη θέση στο νοσοκομείο Έλενα Βενιζέλου. 
 Συγκεκριμένα, την Δευτέρα 12 Απρίλη, στην συνέντευξη της επιτροπής κρίσεων για μόνιμη θέση ακτινολόγου στο νοσοκομείο Έλενα Βενιζέλου, συμμετείχε ο Κώστας Καταραχιας, με τα χαρτιά που είχε καταθέσει αρκετούς μήνες πριν την απόλυσή του. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ενημερώθηκε με email από την επιτροπή κρίσεων, ότι ήρθε πρώτος στις κρίσεις για το συγκεκριμένο νοσοκομείο, ότι διορίζεται δηλαδή μόνιμος γιατρός στο Έλενα Βενιζέλου, αφού τα προσόντα του ήταν περισσότερα από των υπόλοιπων συναδέλφων του που κατέθεσαν τα χαρτιά τους και πέρασαν συνέντευξη για το ίδιο νοσοκομείο. 
 Ο ίδιος, μιλώντας στο TPP, ανέφερε ότι «είναι ανακούφιση» ωστόσο έτσι αποδεικνύεται και ο λόγος που απολύθηκε. «Ο λόγος που με διώξανε δεν ήταν η ιατρική μου ικανότητα ή αν έχω τα προσόντα. Ήταν καθαρή, αγνή, πολιτική δίωξη αυτό που μου έκαναν. Παραμένω άνεργος αυτή τη στιγμή. Ο διορισμός αυτός μπορεί να πάρει τέσσερις μήνες και παραπάνω. Δεν είναι μια άμεση διαδικασία και δεν συγχωρείται ότι στέρησαν τον Άγιο Σάββα σε έναν γιατρό από τον Δεκέμβρη για λόγους συνδικαλιστικούς, πολιτικούς» Όπως υπογραμμίζει η μάχη ενάντια στην απόλυση του συνεχίζεται γιατί παραμένει απολυμένος. «Μου στερήσανε επί μήνες τη δουλειά μου στον Άγιο Σάββα ενώ δε θα έπρεπε, δεν υπήρχε κανένας λόγος. 25 Μάιου τα ασφαλιστικά μέτρα θα γίνουν κανονικά, θα τα διεκδικήσουμε. Δεν υποχωρούμε από αυτό το πράγμα» λέει χαρακτηριστικά. «Ακόμα και με τις δικές τους διαδικασίες αποκαλύπτεται ότι είμαι γιατρός που μπορώ να είμαι στο ΕΣΥ» υπογραμμίζει ο Κ. Καταραχιάς. 
«Αποδείχθηκε με αυτόν τον τρόπο ότι η απόλυση του Καταραχιά από τον Άγιο Σάββα ήταν αυτό που από την πρώτη στιγμή έλεγε το σωματείο και ξέραμε όλοι μας. Ότι δηλαδή πρόκειται για συνδικαλιστική δίωξη και δεν έχει τίποτε να κάνει με όσα ψέματα και συκοφαντίες εκτόξευαν βουλευτές, στελέχη της ΝΔ και το υπουργείο Υγείας όλο αυτό το διάστημα. Ότι δηλαδή τάχα είναι αυτός που διασπείρει fake news, που διασπείρει τον κορονοϊό στον Άγιο Σάββα, ότι είναι ένας τεμπέλης με ντουντούκα όπως ξεδιάντροπα είπαν οι διοικητές του νοσοκομείου. Αντίθετα αποδείχθηκε ότι είναι ένα καλός γιατρός σύμφωνα με την δική τους, «αξιοκρατική» επιτροπή κρίσεων, με πολλά επιστημονικά προσόντα, που τον χρειάζεται το ΕΣΥ και γι’ αυτό τον κάνει μόνιμο. Αποδείχθηκε το πόσο εγκληματική είναι η πολιτική της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας που στην προσπάθεια τους να διώξουν από τον Άγιο Σάββα τον πρόεδρο του σωματείου, δεν δίστασαν να στερήσουν από εκατοντάδες καρκινοπαθείς για τόσους μήνες τον γιατρό τους, χωρίς να νοιάζονται για τη ζωή τους ούτε για τις δύσκολες συνθήκες που υπήρχαν όλο αυτό το διάστημα στον Άγιο Σάββα εξαιτίας της απουσίας του Κώστα. 
Ακόμη και σήμερα τρείς και πλέον μήνες μετά την απομάκρυνση του Καταραχιά από τον Άγιο Σάββα και της μετακίνησης του στο Σωτηρία, το ακτινολογικό καθημερινά αναστενάζει εξαιτίας της έλλειψης γιατρού, μια που η νέα μόνιμη γιατρός που προσλήφθηκε στη θέση του, έχει άδεια λοχείας και θα πάει για δουλειά στον Άγιο Σάββα τον Οκτώβριο το 2021» αναφέρει το Συντονιστικό Νοσοκομείων, από πλευράς του. 
(Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΝΑ ΠΕΤΑΧΤΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΥ...)
 «Πέρα από τα αδιαμφισβήτητα προσόντα του Καταραχιά, αυτό που έπαιξε σημαντικό ρόλο και μας έφερε ως εδώ, ήταν το κίνημα αλληλεγγύης στον Κώστα. Τα εκατοντάδες ψηφίσματα αλληλεγγύης των Συνδικάτων οι χιλιάδες που συμπαραστάθηκαν στο πλευρό του, οι μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στα νοσοκομεία πανελλαδικά ενάντια στην απόλυσή του, η φανταστική αλληλεγγύη χιλιάδων απλών ανθρώπων και καρκινοπαθών, δημιούργησε ένα περιβάλλον που δεν επέτρεψε στην κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας να τον πετάξουν έξω από το ΕΣΥ συνολικά, όπως προφανώς θα ήθελαν και επεδίωκαν» προσθέτει το Συντονιστικό υπογραμμίζοντας ότι «ο αγώνας συνεχίζεται». 
 «Ο Κώστας Καταραχιάς θα είναι άνεργος για αρκετό καιρό μέχρι να αναλάβει στο Έλενα Βενιζέλου, και τα προβλήματα στο ακτινολογικό του Άγιου Σάββα παραμένουν και διογκώνονται καθημερινά εξαιτίας της απουσίας του. Ο Κώστας παραμένει πρόεδρος του σωματείου των εργαζόμενων του Άγιου Σάββα αλλά απομακρυσμένος από τους συναδέλφους του που τον ψήφισαν για να τους εκπροσωπεί, με πολιτική – συνδικαλιστική δίωξη. Άρα η μάχη για την άμεση επιστροφή του στον Άγιο Σάββα παραμένει ανοιχτή για όλους και όλες. Στις 22 Απρίλη απεργούμε πανελλαδικά σε όλα τα νοσοκομεία και συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Για να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα στον Κικίλια και τον Μητσοτάκη ότι δεν έχει ξεμπερδέψει μαζί μας. Στις 25 Μάη εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στην απόλυση του και θα είμαστε μαζικά εκεί» καταλήγει.

Από το PRESSPROJECT, οι υπογραμμίσεις δικές μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.