-->

Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Δικαιούσαι σύνταξη? Ε τότε πρέπει να πληρώσεις για να βγει!

Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης ετοιμάζεται να καταθέσει νομοθετική διάταξη η οποία θα προβλέπει την εισαγωγή πιστοποιημένων δικηγόρων και λογιστών, ώστε να διεκπεραιώνουν εκείνοι την έκδοση συντάξεων αντί για τον ΕΦΚΑ.
🆘Μάλιστα η αμοιβή των ιδιωτών θα καταβάλλεται ανάλογα με την περίπτωση από τον EΦΚΑ και από τον συνταξιούχο.
❓Πόσες φορές μας έχουν πει για τον “προβληματικό χαρακτήρα” του ασφαλιστικού συστήματος και την ανάγκη να μπει με κάποιο τρόπο και ο ιδιωτικός τομέας.
❗Να η ευκαιρία! Με αυτήν την πολυσυζητημένη κεφαλαιοποίηση των επικουρικών συντάξεων έρχεται νέος ευρωπαϊκός αέρας στην παραπέρα εκμετάλλευσή μας. Θυμόμαστε φυσικά την έκθεση Πισσαρίδη που θέτει μεταξύ άλλων και νέο πετσόκομμα των συντάξεων και την μείωση των εργοδοτικών εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία.
❌Η κυβέρνηση με κάθε τρόπο και κάθε "Μέσο" διατυμπανίζει και θολώνει τα νερά: “Πρέπει να τελειώνουμε μ’ όλους αυτούς τους αναχρονισμούς”. Όπου ως αναχρονισμούς εννοούν τα δικαιώματά μας!
❌Ξένο σώμα για το σύστημα η ασφάλιση και με κάθε τρόπο προσπαθεί να την υπονομεύσει και να την πάρει πίσω.
🆘Όλες οι διατάξεις-νόμοι που έχουν ψηφιστεί έχουν τρεις επιδιώξεις : αύξηση ορίων ηλικίας, μειώσεις-κόψιμο συντάξεων, χειρότερη περίθαλψη. Με κάθε τρόπο θέλει να απεμπλακεί το κράτος από :
◾ την υποχρέωσή του στην ασφάλιση των εργαζόμενων.
◾ την ύπαρξη ασφαλιστικών ταμείων που υπάγονται σε αυτό.
◾ την κάλυψη της περίθαλψης για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους.
Η ασφάλιση όμως δεν είναι παροχή, είναι ΛΑΪΚΌ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.
❗Κόντρα στα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης, κόντρα στα σχέδιά τους για την διάλυση της ασφάλισης-περίθαλψης. Κόντρα στις συνδικαλιστικές ηγεσίες που σφυρίζουν αδιάφορα. Κόντρα στην ηττοπάθεια και στην μοιρολατρία.
✊📢Τι να κάνουμε; Οι εργαζόμενοι-συνταξιούχοι-άνεργοι να συζητήσουμε, να οργανωθούμε, να παλέψουμε για τα δικαιώματά μας. 
Όσο δεν αντιστεκόμαστε, ένα προς ένα θα πάρουν πίσω κάθε δικαίωμά μας. Αυτούς δεν τους σταματάει η πανδημία, τόσο αδίστακτοι είναι. Εμείς γιατί να μένουμε "παγωμένοι;" Να πάρουμε πρωτοβουλίες, να απαντήσουμε με γενικές συνελεύσεις, διαδηλώσεις, απεργίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.