-->

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ - ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 16/1

Μαζική ήταν η συγκέντρωση το πρωί της Παρασκευής ενάντια στο κλείσιμο του Παίδων Πεντέλης - νέα συγκέντρωση στην είσοδο του Νοσοκομείου την Κυριακή που είναι και η πρώτη μέρα που δεν θα εφημερεύσει το Νοσοκομείο.(Θα ενημερώσουμε για τις λεπτομέρειες...)
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στις 9.00 το πρωί σήμερα 14/1 στην είσοδο του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης. Εκτός από τους εργαζόμενους, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ, της ΟΕΝΓΕ, της ΑΔΕΔΥ,  Εκπρόσωποι Σωματείων από Νοσοκομεία της Αθήνας, εργατικών σχημάτων καθώς και κάτοικοι και συλλογικότητες της περιοχής.
Η απόφαση της κυβέρνησης εν μέσω πανδημίας και χειμερινής περιόδου να κλείσει το ένα από τα τρία παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής (μέσω της μετατροπής του σε εμβολιαστικό κέντρο) έχει εξοργίσει ιδιαίτερα τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής. Προκλητικό επίσης θεωρούν και το γεγονός ότι η απεργία που είχανε χθες βγήκε αμέσως από το δικαστήριο παράνομη και καταχρηστική, παρ' όλο που το μόνο της αίτημα ήταν να συνεχίσει να εφημερεύει το νοσοκομείο. Ο νόμος Χατζηδάκη όχι μόνο δε μένει στα χαρτιά αλλά ήδη μας έχει δείξει πόσο αντιδραστικός είναι σε πολλές περιπτώσεις.
Η αν. διοικήτρια του νοσοκομείου, παρότι δεν ήξερε αν το νοσοκομείο θα ευημερεύσει την Κυριακή σύμφωνα με το πρόγραμμα, προσπάθησε από τη μια να καθησυχάσει τους εργαζόμενους πως τίποτα δεν θα αλλάξει κι από την άλλη κατηγόρησε όσους συμμετείχαν στη συγκέντρωση (διεκδικώντας να συνεχίσει να λειτουργεί ως νοσοκομείο) ότι το δυσφημούν!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.