-->

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ - ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.


Πραγματοποιήθηκε σήμερα με επιτυχία η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο Σισμανόγλειο. 
Εκτός από εκπροσώπους από τα σωματεία των Νοσοκομείων του συγκροτήματος, Φλέμιγκ και Παίδων Πεντέλης, συμμετείχαν εκπρόσωποι των συνδικαλ/κων οργανώσεων (ΑΔΕΔΥ - ΠΟΕΔΗΝ -ΟΕΝΓΕ & ΕΙΝΑΠ) τοπικών κινήσεων, πολιτικών δυνάμεων και πολίτες της περιοχής.
Οι συνάδελφοι περιέγραψαν με μελανά χρώματα την κατάσταση του Νοσοκομείου, και κοινή ήταν η  διαπίστωση ότι η μετατροπή των Νοσοκομείων της περιοχής μας σε μίας νόσου και του Παίδων Πεντέλης σε εμβολιαστικό κέντρο, στερεί από το λαό της Αττικής πολύτιμες υπηρεσίες υγείας, τη δυνατότητα πρόσβασης και νοσηλείας σε μία σειρά κλινικές, την αδυναμία να κάνουν τις θεραπείες τους χιλιάδες άνθρωποι, την αναστολή χειρουργικών επεμβάσεων, εξετάσεων κλπ. 
Η κατάσταση αυτή σε συνδυασμό με την τραγική έλλειψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων που συνοδεύεται από κλίμα τρομοκρατίας μέσα στα Νοσοκομεία οδηγεί στην καθημερινή απαξίωση του ΕΣΥ, στην υλοποίηση πολιτικών που οδηγούν σε κανονικό λουκέτο δομών, υπηρεσιών και ολόκληρων Νοσοκομείων. 
Αντί , μέσα σ' αυτές τις υγειονομικές συνθήκες, να ενισχυθεί το ΕΣΥ με προσωπικό, να αναπτυχθούν νέες κλίνες ΜΕΘ και απλές,  να ανοίξουν τα κλειστά Νοσοκομεία για να μπορεί να νοσηλεύεται με αξιοπρέπεια και ασφάλεια ο κόσμος, γίνεται το ακριβώς αντίθετο. Ασθενείς και εργαζόμενοι είναι σε απόγνωση ενώ τα ιδιωτικά συμφέροντα σφίγγουν τον κλοιό και βάζουν, απ' ευθείας, βαθιά το χέρι στις τσέπες του κόσμου που έχει ανάγκη.
Ταυτόχρονα ετοιμάζονται απολύσεις συναδέλφων, δηλαδή η κατάργηση της μονιμότητας γίνεται πράξη με πρόσχημα τον εμβολιασμό - αυτός ήταν εξ'αρχής ο στόχος άλλωστε - αλλά και χιλιάδες απολύσεις συμβασιούχων μέχρι το Μάρτη.
Μέσα σ' αυτό το ζοφερό κλίμα, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την κινητοποίηση των εργαζομένων, την αντίστασή τους σ' αυτή την πολιτική.
Κοινή ήταν η διαπίστωση πως απαιτείται η συντονισμένη κοινή δράση των εργαζομένων στα Νοσοκομεία της περιοχής μας. 
Οι εξελίξεις στο Παίδων Πεντέλης, μετά και τις κινητοποιήσεις, έδειξαν πως μπορούν οι εργαζόμενοι να επηρεάσουν τις εξελίξεις δημιουργώντας συσχετισμό δυνάμεων υπέρ τους, με τη στήριξη της κοινωνίας, μέσα από την πίεση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Έδειξαν παράλληλα πως η κυβέρνηση θα σκληρύνει τη στάση της απέναντι στις διεκδικήσεις των εργαζομένων. Δεν είναι τυχαία η απόπειρα τρομοκράτησης με την αστυνομία και τα ΜΑΤ μέσα στο Παίδων Πεντέλης, που απαγόρευαν την είσοδο σε ασθενείς και εργαζόμενους που ήθελαν να προσφέρουν υπηρεσίες επείγουσας περίθαλψης.
Γι΄αυτό είναι αναγκαία η συντονισμένη κοινή δράση των εργαζομένων στα  Νοσοκομεία μας με τη συμμετοχή και συμπαράσταση του λαού της περιοχής.
Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα αποφασιστούν συντονισμένες κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία και χρειάζονται τη συμπαράσταση όλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.