-->

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, ΠΗΡΑΝ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΕ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ!

   UPDATE:  ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΦΗΜΕΡΙΑΣ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΕΞΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΤΑ "ΤΥΧΑΙΑ" ΕΚΤΑΚΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ! ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ!

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η έκτακτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο Παίδων Πεντέλης, μέσα σε κλίμα έντονης αγανάκτησης, εξ αιτίας  της απόφασης να βγει το Νοσοκομείο από την εφημερία και να μετατραπεί σε εμβολιαστικό κέντρο.

Η αιφνιδιαστική αυτή απόφαση που πάρθηκε από την πολιτική ηγεσία και κοινοποιήθηκε την τελευταία στιγμή, σε ημέρα αργίας μάλιστα, ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από τους εργαζόμενους και το Σωματείο τους. Στην πρωϊνή συγκέντρωση που έγινε στο προαύλιο του Νοσοκομείου συμμετείχαν γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό, εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων δήμαρχοι της περιοχής, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και συνδικαλιστές από άλλα Νοσοκομεία
Δεν ήταν εύκολο βέβαια να "καταπιεί" ο κόσμος το προσχηματικό κλείσιμο ενός από τα τρία παιδιατρικά νοσοκομεία, που μακριά από το κέντρο της πόλης και με προβληματική συγκοινωνία θα γινόταν τάχα MEGA εμβολιαστικό κέντρο (Δηλαδή κέντρο υγείας...ειδικού σκοπού!)
Δεν ξεγέλασαν λοιπόν ούτε τους εργαζόμενους, ούτε κανέναν άλλον. Μια τέτοια ξεδιάντροπη απόπειρα κλεισίματος του Νοσοκομείου (που όπως και το Φλέμιγκ, είναι γνωστό ότι έχουν βάλει και το Παίδων από χρόνια στο μάτι για λουκέτο - βλέπεις είναι και "φιλέτο" εκεί πάνω, και πολλά τα ιδιωτικά γύρω-τριγύρω...)
Όχι μόνο δεν τους βγήκε λοιπόν αλλά μετά την αντίδραση των εργαζομένων που έδωσαν τον "τόνο", υποχρεώθηκαν και διάφοροι παράγοντες  - που εμφανώς δεν ένοιωθαν καθόλου "άνετα" -να εμφανιστούν και να πάρουν θέση!  
Η Δήμαρχος Πεντέλης μάλιστα δήλωσε στα κανάλια πως η απόφαση αυτή σχεδόν...πάρθηκε κατά λάθος και μας πληροφόρησε πως έχει την πεποίθηση ότι θα αλλάξει! Πράγματι κάτι ήξερε, καθώς μετά την κινητοποίηση, που έδειξε και την αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων, το απόγευμα, έγινε "σύσκεψη"  με τη συμμετοχή της διοίκησης, της ίδιας και της αναπληρώτριας υπουργού κας Γκάγκα, και αποφασίστηκε το εμβολιαστικό κέντρο να γίνει στο Νοσοκομείο χωρίς να επηρεάσει τη λειτουργία του ούτε να προκαλέσει την έξοδό του από την εφημερία.   ( Τελικά την πατήσαμε και εμείς από την ανάγνωση της υπουργικής ανακοίνωσης! Θα εξυπηρετούνται λέει τα επείγοντα περιστατικά που φτάνουν στο Νοσοκομείο - από μόνα τους - αλλά δεν κάνει κουβέντα για εφημερία! Δηλαδή, συνεχίζεται η εξαίρεση από την εφημερία!)
Το αστείο (ή τραγικό αν προτιμάτε) είναι η "κολοτούμπα" που αποτυπώνεται στην επικεφαλίδα κιόλας της ανακοίνωσης του Υπουργείου: <<  Για πρώτη φορά mega εμβολιαστικό κέντρο μέσα σε νοσοκομείο>> και λίγο παρακάτω: << Η κα Γκάγκα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπροσώπους όλων των τμημάτων για το σχέδιο αναβάθμισης (!!!) του Νοσοκομείου......Είναι η πρώτη φορά από την αρχή του προγράμματος εμβολιασμού, που ένα mega εμβολιαστικό κέντρο εγκαθίσταται σε νοσηλευτική δομή και λειτουργεί παράλληλα με αυτή.... >>
 Αυτά τα λένε εκείνοι που λίγο πριν έβγαζαν το Παίδων Πεντέλης από την εφημερία και πρακτικά στερούσαν τις υπηρεσίες του από τους πολίτες. Το έκλειναν!  Όλο αυτό μετά τις αντιδράσεις μετατράπηκε μέσα σε λίγες ώρες σε σχέδιο αναβάθμισης!
Πέρα όμως από τα φαιδρά της υπόθεσης, νομίζουμε πως για άλλη μία φορά επιβεβαιώθηκε πως:
1. Δεν διστάζουν να εκμεταλλεύονται την πανδημία και το θάνατο του κοσμάκη για να εφαρμόσουν πολιτικές "μακράς πνοής" όπως είναι η υποβάθμιση υπηρεσιών, το κλείσιμο Νοσοκομείων, ανάμεσά τους το "Παίδων Πεντέλης", το Φλέμιγκ και άλλα. Το έχουν διακηρύξει χρόνια πριν, το λένε και τώρα με κάθε αφορμή.
2. Η αντίδραση, οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων ήταν και είναι η μόνη εγγύηση για να ανατραπεί αυτή κατάσταση. Για να πάνε περίπατο τα "αποφασίζουμε και διατάζουμε" μέσα σε μιά νύχτα!
3. Μπορεί πως το παρόν να υποχρεώθηκαν σε αναδίπλωση (έστω και κωμικοτραγική) αλλά η πραγματικότητα είναι πως το Παίδων Πεντέλης, όπως και το Φλέμιγκ, το Σισμανόγλειο, τα Νοσοκομεία γενικά θα συνεχίσουν να δουλεύουν χωρίς προσωπικό, να προσφέρουν όλο και λιγότερες υπηρεσίες περίθαλψης, τα τμήματα να κλείνουν πότε το ένα και πότε το άλλο, να πεθαίνει ο κόσμος αν δεν έχει να πληρώσει τα κοράκια που περιμένουν τους ασθενείς-πελάτες.
Η απόλυση περιμένει τους συναδέλφους που είναι σε αναστολή τάχα επειδή είναι ανεμβολίαστοι! και όχι μόνο αυτοί, χιλιάδες οι συμβασιούχοι σε αναμονή απόλυσης, μέσα στην έξαρση τη πανδημίας που κολλάει κατ' επιλογή!
ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ!
ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ, ΕΠΙΜΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ!
  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.