-->

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Το 2021 εν μέσω πανδημίας δεν προκηρύχθηκε ούτε μία μόνιμη θέση (πλην ιατρών) για το ΕΣΥ. Θα απολυθούν χιλιάδες συμβασιούχοι το Μάρτη;


Παράταση των συμβάσεων για όλο το επικουρικό προσωπικό, μέχρι τέλος του 2022, ανακοίνωσε η  Αναπληρώτρια Υπουργό υγείας Κα Γκάγκα από την Πάτρα όπως γράφουν τα ΜΜΕ. Όμως καμιά αναφορά δεν έγινε σχετικά με τους χιλιάδες εργαζόμενους με ΣΟΧ (συμβάσεις ορισμένου χρόνου) στην καθαριότητα, σίτιση και εστίαση των Νοσοκομείων που οι παρατάσεις των συμβάσεων του λήγουν στις 31/3/2022 και η κυβέρνηση απ΄ ότι φαίνεται εξετάζει σοβαρά την επιλογή να τους αντικαταστήσει με εργολαβίες, επαναφέροντας τις συνθήκες γαλέρας στους κρίσιμους αυτούς  αυτούς των Νοσοκομείων.

Καλό θα ήταν επίσης  να μην ξεχνάμε ότι έχουν δοθεί κυβερνητικές υποσχέσεις για μονιμοποίηση (έστω με μοριοδοτηση) των επικουρικών,  όμως ενώ η πρώτη εξαγγελία για προκήρυξη 4900 μονίμων θέσεων έγινε το Σεπτέμβριο του 2020 (!!!) από τον Πρωθυπουργό, η προκήρυξη δεν έχει βγει ακόμα, ούτε έχει γίνει ακόμα η κατανομή των θέσεων ανά νοσοκομείο και ανά ειδικότητα.

Το 2021 πέρασε χωρίς να προκηρυχθεί ούτε μια μόνιμη θέση (πλην ιατρών) στα νοσοκομεία, εν μέσω πανδημίας μάλιστα. Από τον Αύγουστο του 2020 μέχρι σήμερα, δηλαδή εδω και 18 μήνες δεν έχει προκηρυχθεί καμία μόνιμη θέση (πλην ιατρών) για τα νοσοκομεία. Και όχι μόνο αυτό, αλλά 6500 εργαζόμενοι του ΕΣΥ τέθηκαν από την κυβέρνηση σε αναστολή εργασίας και τώρα απειλούνται με απόλυση. Και η κυβέρνηση το κάνει αυτό τη στιγμή που αποδεικνύεται καθημερινά ότι πλέον εμείς οι εμβολιασμένοι μεταδίδουμε το ίδιο με τους ανεμβολιαστους και ο κίνδυνος διασποράς προέρχεται από όλους. Πρόκειται για μια ακραία και αδικη κυβερνητική θέση που ως εργαζόμενοι πρέπει τουλάχιστον να δείξουμε την αντίθεση μας σε αυτή την αδικία και να προσπαθήσουμε να την αποτρέψουμε, όπως επίσης να συνεχίσουμε να διεκδικούμε μόνιμες σχέσεις εργασίας στα Νοσοκομεία με μετατροπή όλων των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου και νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Από ygeionomikoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.