-->

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

Ένας διασωληνωμένος - 17 συνολικά ασθενείς σε φορεία, μετά το κλείσιμο της εφημερίας, στο Κρατικό Νίκαιας. Δεν τους δέχονται τα ιδιωτικά νοσοκομεία!

Πανάκριβη και καλοδιαλεγμένη  είναι η βοήθεια των ιδιωτικών κλινικών που διαφημίζει το Υπουργείο, αφού όταν δε τα περιστατικά δεν είναι του γούστου του κάθε κλινικάρχη απλώς...δεν τα δέχεται! Τότε οι άρρωστοι  περιμένουν στα ράντσα των Νοσοκομείων του ΕΣΥ που κατά τα άλλα "Αντέχουν!" Μέσα σε αυτή την κατασκευασμένη πραγματικότητα ζούμε εργαζόμενοι και ασθενείς. 
Αυτή είναι και η ουσία της καταγγελίας της  Μαίρης Αγρογιάννη, που είναι παθολόγος στο Τμήμα
Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Νίκαιας και γενική γραμματέας της ΕΙΝΑΠ.
Καταγγελία που διαψεύδει την υποτιθέμενη συμβολή των ιδιωτικών κλινικών που δήθεν θα συνέδραμαν στη «μάχη» κατά του ιού.  Όπως σημειώνει η γιατρός, στο Κρατικό Νίκαιας 17 ασθενείς παραμένουν σε φορεία εξαιτίας της έλλειψης κλινών και της άρνησης των ιδιωτικών θεραπευτηρίων να τους δεχτούν επειδή νοσούν βαριά
 Σύμφωνα με τις οδηγίες του  υπουργείου Υγείας, κριτήριο για τη διακομιδή περιστατικών από τα Δημόσια Νοσοκομεία προς ιδιωτικές κλινικές  είναι η κατάσταση του ασθενούς, η οποία πρέπει να περιλαμβάνει ελαφρά (ει δυνατόν και καθόλου) συμπτώματα! Επίσης, δεν πρέπει ο ασθενής που θα διακομιστεί σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο να χρειάζεται συνδρομή άλλης ειδικότητας! Δηλαδή ο ασθενής να χρειάζεται ...Ξενοδοχείο και όχι νοσοκομείο και περίθαλψη!
Καλύτερο DEAL δεν θα μπορούσαν να κάνουν οι κλινικάρχες.  Καλοπληρωμένοι για το...τίποτα! 
Παρακάτω ολόκληρη η δήλωση της της γιατρού Μαίρης Αγρογιάννη: 
 «Στο κλείσιμο της γενικής εφημερίας του Κρατικού Νίκαιας σήμερα, 17 ασθενείς, ανάμεσά τους και ένας διασωληνωμένος, παρέμειναν στα ΤΕΠ λόγω έλλειψης διαθέσιμων κλινών για να νοσηλευτούν. Με βάση την οδηγία του υπουργείου Υγείας, οι ασθενείς δηλώθηκαν στην ειδική πλατφόρμα του ΟΔΙΚ, προκειμένου να διακομιστούν στις κλίνες του ιδιωτικού τομέα. Όπως πληροφορηθήκαμε όμως στις ιδιωτικές κλινικές υπάρχουν και αυτή τη φορά “κριτήρια εισαγωγής”! Δεν μπορούν να διακομιστούν ασθενείς με συμπτώματα πολύ σοβαρής νόσου, χειρουργικοί ασθενείς, ασθενείς που χρειάζονται αιμοκάθαρση κλπ. Δηλαδή για άλλη μία φορά η τεράστια “συμβολή” του ιδιωτικού τομέα περιορίζεται όχι μόνο σε μετρημένες κλίνες έναντι αδρής αμοιβής, αλλά και σε ασθενείς με ήπια συμπτώματα μόνο! Και σαν να μην έφτανε αυτό, η τελευταία ενημέρωση που έγινε το μεσημέρι από τη 2η ΥΠΕ είναι ότι δεν πρόκειται να διακομιστεί κανένας ασθενής σήμερα. Άρα ή θα πρέπει να βρεθούν κρεβάτια να νοσηλευτούν ή θα παραμείνουν (για άγνωστο πόσο) σε φορεία στα Επείγοντα. Η κατάσταση είναι οριακή και επικίνδυνη για τους ασθενείς! Πρέπει τώρα να σταματήσει η κοροϊδία της κυβέρνησης! Να προχωρήσει σε πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα στο σύνολό του άνευ όρων και χωρίς καμία αποζημίωση! 
 Μαίρη Αγρογιάννη Παθολόγος στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Νίκαιας, ΓΓ της ΕΙΝΑΠ»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.