-->

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Απεργούν γιατροί και εργαζόμενοι στο Παίδων Πεντέλης - Η κοροϊδία συνεχίζεται


ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Πλήρης η απαξίωση, μέγιστη η κοροϊδία που υφίστανται οι εργαζόμενοι.
Αφού δεν κατάφεραν να κλείσουν το Νοσοκομείο και να το μετατρέψουν ουσιαστικά σε κέντρο υγείας, Υπουργείο και Κυβέρνηση, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, έχουν επιδοθεί σε ένα όργιο ψεύτικων υποσχέσεων, ασάφειας προκειμένου να αποφύγουν την κατακραυγή και επιμονής να κλείσουν το νοσοκομείο με πρόσχημα τη λειτουργία MEGA!!! εμβολιαστικού κέντρου στην άκρη της πόλης!
Μετά τις κινητοποιήσεις την περασμένη Δευτέρα, την "σύσκεψη" με την παρουσία της αναπληρώτριας Υπουργού , τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, της Δημάρχου Πεντέλης και άλλων, το ίδιο απόγευμα και την απόπειρα να δοθεί η εντύπωση πως το πρόβλημα λύθηκε, έστω με Σολομώντειο τρόπο, τελικά η απόφαση του Υπουργείου είναι να εξαιρεθεί το Νοσοκομείο από την εφημερία. (Δείτε και ΕΔΩ).και να δέχεται περιστατικά 8πμ - 2.30 μμ από Δευτέρα ως Παρασκευή (ΣΑΝ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΛΑΔΗ)

Όλος ο κόσμος καταλαβαίνει και πρώτα - πρώτα οι υγειονομικοί πως η δυνατότητα ενός νοσοκομείου να εφημερεύει είναι κρίσιμη για τους ασθενείς (τα παιδιά δηλαδή) τόσο για τα επείγοντα περιστατικά όσο και για την αντιμετώπιση της πανδημίας που μετρά καθημερνά χιλιάδες προσβολές σε παιδιά και νέους.
Από την εμπειρία μας επίσης ξέρουμε πως είναι και το πρώτο, σοβαρό βήμα για την απαξίωση  και την υποβάθμιση ενός Νοσοκομείου.

Αυτή η αχρείαστη και αναιτιολόγητη απόφαση δικαιολογημένα έχει εξοργίσει τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής γιατί βλέπουν το Νοσοκομείο να προορίζεται στην καλύτερη περίπτωση για κέντρο υγείας στα Βόρεια Προάστεια με την προοπτική του λουκέτου. Πόσο μάλλον όταν είναι γνωστό πως εδώ και χρόνια υπάρχει αυτή η πρόθεση προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων της ευρύτερης περιοχής. (κατά το παράδειγμα του Φλέμιγκ).
Το γεγονός αυτό γίνεται ξεκάθαρο ειδικά αν αναλογιστούμε ότι τα εμβολιαστικά κέντρα της ευρύτερης περιοχής δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα κορεσμού - Του Αμαρουσίου ειδικά είναι και μεγάλης δυναμικότητας αλλά και χωρίς καθόλου φόρτο. (Το αντίθετο μάλιστα!) 
Από όσα γνωρίζουμε η διοίκηση της ΟΕΝΓΕ επισκέφτηκε σήμερα την κα Γκάγκα η οποία επέμεινε στην απόφασή της και δεν δέχτηκε καμία άλλη πρόταση. (Να σημειώσουμε ακόμη πως οι εργαζόμενοι σε μία προσπάθεια να αποσοβηθεί η κρίση έκαναν την πρόταση να φορτωθούν στην πλάτη τους και τη λειτουργεία του εμβολιαστικού κέντρου και την πλήρη λειτουργία του Νοσοκομείου. Με προσωπικό κόστος χωρίς προσωπικό και με υπεράνθρωπη προσπάθεια. ΔΕΝ έγινε δεκτή. Επιμένουν στις αποφάσεις τους κάτι που επιβεβαιώνει, με έναν ακόμη τρόπο, τις πραγματικές τους προθέσεις.

Από όσα μέχρι στιγμής γνωρίζουμε, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν απεργία διαρκείας και άλλες δυναμικές μορφές αγώνα απαιτώντας από το Υπουργείο και την Κυβέρνηση να ανακαλέσει αυτή την κατάπτυστη απόφαση και να μην αναστείλει την κανονική και πλήρη λειτουργία του Νοσοκομείου. 

(Δεδομένου ότι οι εξελίξεις είναι συνεχείς και οι όποιες αποφάσεις παίρνονται τώρα, επιφυλασσόμαστε να ενημερώσουμε με μεγαλύτερη  ακρίβεια αμέσως μόλις έχουμε σχετικές  πληροφορίες από τους συναδέλφους).

ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ! Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ!
ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.
ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.