-->

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία: «Το χιόνι αποκάλυψε τις μεθοδεύσεις για το Παίδων Πεντέλης»


«το νοσοκομείο
 ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΛΕΙΣΤΟ Δευτέρα 24/1 και Τρίτη 25/1 χωρίς εμβολιασμούς και χωρίς γενική εφημερία, και από την άλλη οι εργαζόμενοι να απαιτούν να εφημερεύσουν σήμερα (χτες) 24/1. Θα ήταν γελοίο αν δεν ήταν τραγικό για τα επείγοντα Παιδιατρικά περιστατικά. Άμεσα, σήμερα, ΤΩΡΑ να επανέλθει το Παίδων Πεντέλης στις 24ωρες γενικές εφημερίες»,

Τις αντιδράσεις των υγειονομικών για την προσωρινή αναστολή των εφημεριών του Παίδων Πεντέλης και της μετατροπής του σε εμβολιαστικό κέντρο, πυροδότησε ξανά η απόφαση του Υπουργείου Υγείας να ακυρώσει τους εμβολιασμούς παιδιών σήμερα και αύριο, λόγω της κακοκαιρίας. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και οι συνδικαλιστές γιατροί κάνουν λόγο ξανά, για "μεθοδεύσεις" από την πλευρά της κυβέρνησης με στόχο την κατάργηση του νοσοκομείου.

Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) χαρακτηρίζει άστοχη την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την 24ωρη εφημερία του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης για να το μετατρέψει σε εμβολιαστικό κέντρο «στην «καρδιά» του χειμώνα, όταν και οι πέτρες γνωρίζουν ότι στην Πεντέλη κάθε χρόνο τέτοια εποχή χιονίζει συχνά», όπως αναφέρουν.

Επίσης, η Βορειοανατολική Αττική έμεινε χωρίς Παιδιατρικό Νοσοκομείο με μεγάλη δυσκολία στην πρόσβαση των παιδιών στα δύο άλλα Παιδιατρικά Νοσοκομεία της Αττικής, καθώς στα Παίδων «Αγία Σοφία» και «Αγλαϊα Κυριακού» η  αναμονή των παιδιών αυτές τις ημέρες λόγω της κατάργησης της εφημερίας του Παίδων Πεντέλης αυξήθηκε κατά πολύ, όπως λένε οι εργαζόμενοι:

«Τώρα λοιπόν που αναδεικνύεται ο λάθος σχεδιασμός λόγω των καιρικών συνθηκών αφού τα ραντεβού εμβολιασμού αναβλήθηκαν λόγω χιονόπτωσης, καλούμε σήμερα το Υπουργείο Υγείας το Παίδων Πεντέλης να εφημερεύσει όλο το 24ωρο όπως ήταν προγραμματισμένο πριν τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις της κυβέρνησης. Είναι έκθετοι εάν κινδυνέψουν παιδιά. Τα παιδάκια της περιοχής που θα χρειασθούν Νοσοκομείο σήμερα βράδυ πως θα φθάσουν στο κέντρο;», υπογραμμίζουν οι εργαζόμενοι της ΠΟΕΔΗΝ και καταλήγουν πως η κυβέρνηση επιθυμεί την κατάργηση των Παιδιών Πεντέλης.

«Πριν δύο μήνες σχεδίαζαν την μετατροπή του σε Ξενώνα Φιλοξενίας εγκαταλελειμμένων παιδιών με Εισαγγελική εντολή που βρίσκονται στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία», τονίζουν.

Παπανικολάου: «Αποδεικνύεται πανηγυρικά πως οι εμβολιασμοί είναι το πρόσχημα και το κλείσιμο του Παίδων Πεντέλης ο στόχος»

Στο θέμα τοποθετήθηκε και ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΓΝΕ) και μέλος του ΔΣ της γιατρών Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) Πάνος Παπανικολάου, ο οποίος χαρακτηρίζει «κωμικοτραγικές» τις παλινωδίες του υπουργείου Υγείας σχετικά με το Παίδων Πεντέλης.

«Όλα τα παραπάνω κωμικοτραγικά αποδεικνύουν περίτρανα πως οι εμβολιασμοί (που έτσι κι αλλιώς γίνονταν όλους τους προηγούμενους μήνες) ήταν απλά ένα πρόσχημα. Ο πραγματικός στόχος είναι η οριστική διάλυση του Παίδων Πεντέλης, δηλαδή του ενός από τα μόνο τρία Παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής, επειδή έτσι προστάζουν μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα που θεωρούν «φιλέτο» την Παιδιατρική νοσοκομειακή περίθαλψη», σημειώνει.

Επισημαίνει, επίσης, πως ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα έχουν «σοβαρότατες πολιτικές και προσωπικές ευθύνες» κρατώντας το νοσοκομείο «ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΛΕΙΣΤΟ Δευτέρα 24/1 και Τρίτη 25/1 χωρίς εμβολιασμούς και χωρίς γενική εφημερία, και από την άλλη οι εργαζόμενοι να απαιτούν να εφημερεύσουν σήμερα 24/1. Θα ήταν γελοίο αν δεν ήταν τραγικό για τα επείγοντα Παιδιατρικά περιστατικά. Άμεσα, σήμερα, ΤΩΡΑ να επανέλθει το Παίδων Πεντέλης στις 24ωρες γενικές εφημερίες», καταλήγει ο νευροχειρουργός του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας, Πάνος Παπανικολάου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.