-->

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΕΣΤ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ Α.ΣΑΒΒΑ - ΠΟΛΛΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»

ανακοινωση

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το τέλος αυτής της δύσκολης χρονιάς κρύβει ακόμα πολλές «εκπλήξεις»!

Την στιγμή που τα κρούσματα στην κοινωνία αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο και η κυβέρνηση ακόμα και τώρα αρνείται να λάβει ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπισή της (  ΜΜΜ, εργασιακοί χώροι, σχολεία κλπ) το προσωπικό του νοσοκομείου μας δεν αποτελεί εξαίρεση απ όλο αυτό!

Τις τελευταίες μέρες δεκάδες συνάδελφοι βγαίνουν σε καραντίνα και πολλοί απ’ αυτούς θετικοποιούνται με αποτέλεσμα να είναι αποδεκατισμένο το προσωπικό που σηκώνει στις πλάτες του την λειτουργία του νοσοκομείου! Ταυτόχρονα, δεν γίνονται τα πλέον απαραίτητα τεστ covid ακόμα και σε συναδέλφους που ζητάνε να ελεγχθούν όταν έχουν έρθει σε επαφή με θετικό κρούσμα και το αίτημά τους γίνεται αποδεκτό μόνο όταν παρουσιάσουν συμπτώματα, γεγονός που κάνει επισφαλή την ορθή λειτουργία του νοσοκομείου. Οι απαντήσεις ότι «έχουμε ξεπεράσει τον αριθμό των δειγμάτων» - «δεν γίνεται να κάνουμε τεστ σε όλους χωρίς συμπτώματα» δεν γίνονται δεκτές. Έχουμε πολλές επώνυμες αναφορές από συναδέλφους ότι τους έδιωξαν χωρίς να τους κάνουν τεστ και οι συνάδελφοι στην αγωνία τους καταφεύγουν στους ιδιώτες!

Ζητάμε να επανέλθει άμεσα το προληπτικό  μέτρο για τεστ covid για όλο το προσωπικό μια φορά την εβδομάδα όπως γινόταν μέχρι και τον Αύγουστο, και ενδιάμεσα σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με θετικό κρούσμα.

Είναι η δεύτερη φορά που απευθύνουμε αυτό το αίτημα προς την Διοίκηση!

Μπορεί αυτή την στιγμή, λόγω των εορτών να υπάρχει μειωμένη λειτουργία σε πολλά τμήματα και κλινικές πολύ σύντομα όμως θα πρέπει να αλλάξει αυτό για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τους ασθενείς του νοσοκομείου που όλο και αυξάνονται!

Αν μέσα σε όλα τα παραπάνω συμπεριλάβουμε και το γεγονός ότι «δεν προβλέπεται να έρθει νέο προσωπικό στο νοσοκομείο το επόμενο διάστημα» όπως μας ομολόγησε η Διοικήτρια, καταλαβαίνουμε ότι το επόμενο διάστημα, χωρίς προσλήψεις και κονδύλια για το νοσοκομείο μας, το μέλλον θα είναι ζοφερό!! 

Οι ευθύνες της κυβέρνησης, του Υπουργείου Υγείας και των Διοικήσεων που εφαρμόζουν αυτές τις πολιτικές είναι τεράστιες!

 

   Απαιτούμε-Διεκδικούμε  εδώ και τώρα:

§  Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία

§  Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζόμενων  

§  Να ανακληθούν οι αναστολές εργασίας των εργαζομένων στις μονάδες Υγείας και Πρόνοιας.

§  Επίταξη ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα Υγείας, με ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ τις κλίνες ΜΕΘ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

§  Δωρεάν τεστ για όλο τον λαό.

§  Αύξηση και όχι μείωση των δαπανών για την δημόσια Υγεία.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                         Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.