-->

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

ΘΡΙΑΣΙΟ: Να μην απολυθούν οι 670 συμβασιούχοι εργαζόμενοι του προγράμματος Philos 2

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.Ε. ΘΡΙΑΣΙΟ 
 Ελευσίνα: 27/12/2021 
Αρ. Πρωτ.: 699

 Να μην απολυθούν οι 670 συμβασιούχοι εργαζόμενοι του προγράμματος «Ολοκληρωμένη επείγουσα παρέμβαση υγείας για την προσφυγική κρίση - Philos 2» που προσφέρουν ιατρονοσηλευτικές και ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες στις δομές φιλοξενίας μεταναστών – προσφύγων και σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας.
 
 Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των 670 εργαζομένων του προγράμματος «Ολοκληρωμένη επείγουσα παρέμβαση υγείας για την προσφυγική κρίση - Philos 2» του ΕΟΔΥ ενάντια στην απόλυση και τις περικοπές στους μισθούς τους. Πρόκειται για εργαζόμενους που προσφέρουν ιατρο-νοσηλευτικές και ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες στις ανοιχτές δομές φιλοξενίας μεταναστών-προσφύγων και στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, όπου εργάζονται περίπου 350 από αυτούς, σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας, όπου εργάζονται περίπου 250, ενώ οι υπόλοιποι εργάζονται σε διοικητικές υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, των ΥΠΕ και του ΕΟΔΥ.
Οι εργαζόμενοι έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία για τις απαιτήσεις της εργασίας και η απόλυση τους – εκτός από τα σοβαρότατα προβλήματα επιβίωσης για τους ίδιους και τις οικογένειες τους – θα προκαλέσει προβλήματα λειτουργίας στις μονάδες που εργάζονται, ιδιαίτερα στη σημερινή κρίσιμη περίοδο. Είναι χαρακτηριστικό ότι, αντί για την εξασφάλιση της παραμονής των εργαζομένων του προγράμματος στην εργασία, με πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα, τους κοινοποιήθηκε email της διοίκησης του ΕΟΔΥ, όπου εκτός από περικοπές στους μισθούς τους, αναφέρεται ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για απόλυση τους και «αντικατάσταση» τους με «Έργο του Υπουργείου Υγείας που θα υλοποιηθεί μέσω των Περιφερειών στις Δομές φιλοξενίας Προσφύγων/Μεταναστών». Καλούμε όλα τα σωματεία εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας, όλους τους συναδέλφους να συμπαρασταθούμε στον αγώνα των 670 εργαζομένων του ΕΟΔΥ ενάντια στις απολύσεις και την περικοπή μισθών.
Στηρίζουμε τη Στάση Εργασίας (1 μ.μ. – 4 μ.μ.), που κήρυξε το Σωματείο των Εργαζομένων του ΕΟΔΥ την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου και διεκδικούμε: 
► να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων του ΕΟΔΥ και να ανακληθούν οι περικοπές στους μισθούς 
► να τους καταβάλλεται επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και να ενταχθούν στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα 
► να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος. Να μετατραπούν οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου, με πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα 
► να εξασφαλισθεί επαρκής κρατική χρηματοδότηση για ασφαλείς και αξιοπρεπείς χώρους διαμονής των προσφύγων, μέχρι τη μετάβαση τους στις χώρες τελικού προορισμού
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
 Ο Πρόεδρος                                                        Η Γραμματέας 
 Βαρδαβάκης Μανώλης                                      Φεργάδη Αννα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.