-->

Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Ολόκληρη η κατανομή των 1538 θέσεων για Νοσοκομεία και ΕΚΑΒ, Τι Προβλέπεται για τα Νοσοκομεία μας.

Ολόκληρη η κατανομή των 1538 θέσεων για Νοσοκομεία και ΕΚΑΒ
Δημοσιοποιήθηκε από κυβερνητικούς παράγοντες η κατανομή των 1538 θέσεων προσωπικού για τα Νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ που έχει αποσταλεί από το Υπ. Υγείας στο ΑΣΕΠ για προκήρυξη. (δείτε εδώ την κατανομή για όλα τα Νοσοκομεία και ΕΚΑΒ)
Από την κατανομή προκύπτει ότι 745 θέσεις θα καλυφθούν από κυλιομένους πίνακες από προηγούμενες προκηρύξεις (4Κ και 5Κ) ενώ οι υπόλοιπες 793 με νέες αιτήσεις και επιλογή από το ΑΣΕΠ.
Είναι προφανές ότι ο χρόνος που προσωπικό θα φτάσει στις μονάδες υγείας, ακόμα και αν άμεσα το ΑΣΕΠ προχωρήσει στην προκήρυξη,  στην πρώτη περίπτωση (από κυλιόμενους πίνακες) δεν αναμένεται πριν από τους πρώτους μήνες του 2017. Τα πράγματα είναι χειρότερα για  τις υπόλοιπες 793 θέσεις, όπου θα απαιτηθούν νέες αιτήσεις και επιλογή από το ΑΣΕΠ, γεγονός που παραπέμπει χρονικά την πρόσληψή τους στα Νοσοκομεία μετά  το καλοκαίρι του 2017.
Μέχρι τότε βεβαίως χιλιάδες εργαζόμενοι θα έχουν συνταξιοδοτηθεί και τα κενά θα έχουν διευρυνθεί. Οι υποσχέσεις λοιπόν για 3500 θέσεις μέσα στο 2016 αποδεικνύεται απλώς ότι είναι επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. 

(Από: http://ygeionomikoi.gr)

Αυτή είναι η κατάσταση, ενώ για τα Νοσοκομεία μας θεωρούμε ότι συνολικά θα γίνει χειρότερη, αφού από πλευράς προσωπικού:
Από τα 745 άτομα των προκ. 4Κ & 5Κ είναι μόλις 14 άτομα και για τα τρία Νοσοκομεία. Συγκεκριμένα: 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: 1 ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ, 5 ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ
ΓΙΑ ΤΟ ΑΜ. ΦΛΕΜΙΓΚ: 1 ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ, 2 ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ, 1 ΥΕ ΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ ΑΣΘΕΝΩΝ, 1 ΥΕ ΒΟΗΘΟΣ ΘΑΛΑΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ: 1 ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ, 2 ΥΕ ΜΕΤΑΦΟΡΕΙΣ ΑΣΘΕΝΩΝ
ενώ από μία ακόμα προκήρυξη προβλέπονται: 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: 
1 ΠΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ, 1 ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ, 1 ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ, 1 ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ, 3 ΥΕ ΜΕΤΑΦΟΡΕΙΣ ΑΣΘΕΝΩΝ
ΓΙΑ ΤΟ ΑΜ. ΦΛΕΜΙΓΚ: -
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ -
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Συνολικά χειρότερη η κατάσταση και περίεργη ακινησία σχετικά με το μέλλον και τη συγκρότηση των Νοσοκομείων, των Οργανισμών τους κλπ. Επίσης καμία πρακτική στήριξη στο Φλέμιγκ, προκειμένου να λειτουργήσει αξιοπρεπώς παρά τις υποσχέσεις για αναβάθμιση, ανάπτυξη κλπ.
Όπως σημειώνουν και οι συνάδελφοι από το Σισμανόγλειο σε σχετικό σχόλιό τους:
<< 21 ΟΛΑ Κ ΟΛΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ 3 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ 1,5 ΕΚ. ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ (ΣΤΟ 1/3 ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ).
"ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!"  
  ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ 1,5 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ (ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΦΛΕΜΙΓΚ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 1000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ!!!
  5 ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΛΕΜΙΓΚ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΜΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ 300 ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΔΗΘΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΝ; ΜΑΛΛΟΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΏΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΘΑ ΕΛΕΓΑ Ή ΜΑΛΛΟΝ ΟΠΩΣ ΛΕΓΑΜΕ!  ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ!! 
  ΕΝΤΑΞΕΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ 3 ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ. 
ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ. 
ΠΟΙΟΣ ΤΗ ΧΑΡΗ ΜΑΣ!  ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ;; ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!!!  >>

  Και συμπληρώνουμε, πως αν αυτά είναι πράγματι τα σχέδια, ένας τρόπος υπάρχει!  Να μην τους αφήσουμε ούτε αυτή τη φορά! Να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις και στο λαό της περιοχής. Να απαιτήσουμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ενίσχυση των Νοσοκομείων μας σε όλα τα επίπεδα.  ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΟΜΩΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ!                          

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.