-->

Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Έρχεται νέο μεγάλο κούρεμα στα ειδικά μισθολόγια των νοσοκομειακών γιατρών!

....Ένα μεγάλο σχόλιο με αφορμή ένα μικρό άρθρο!   
Αναρτούμε παρακάτω ένα άρθρο σχετικό με το ερχόμενο κούρεμα στο μισθολόγιο των γιατρών, ενώ γενικότερα υπάρχει μια συζήτηση για τα ειδικά μισθολόγια. Με αυτή την αφορμή επιτέψτε μας το παρακάτω σχόλιο:
    Παρά τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν (θα μπορούσαμε να τα χαρακτηρίσουμε "της μόδας") και διαφημίζουν διάφορες αποφάσεις, που κρίνουν περικοπές μισθων και συντάξεων ως αντισυνταγματικές, έχουμε υπ' όψη πχ την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για όσους ανήκουν στα " ειδικά" μισθολόγια", φαίνεται πως δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.
    Η αισιοδοξία πως το κράτος θα υποχρεωθεί να επιστρέψει και μάλιστα αναδρομικά, όσα περιέκοψε από μισθούς και συντάξεις στις ειδικές κατηγορίες, όπως γιατροί, καθηγητές, δικαστικοί, οι κάθε λογής ένστολοι κλπ είναι, κατά τη γνώμη μας αστήριχτη για μιά σειρά λόγους. 1. Γιατί σημαίνει πολλά δις ευρώ. 2. Γιατί πολιτικά σπάει το μνημόνιο και αυτό δεν είναι στα σχέδια της Κυβέρνησης (προφανώς), 3ο και κυριότερο γιατι το κεφάλαιο και το σύστημα κάνει παραχωρήσεις μόνο αν υποχρεωθεί από το συσχετισμό που υπάρχει στην κοινωνία, δηλαδή από το αν υπάρχει ισχυρό κίνημα που αντιστέκεται και διεκδικεί. Και αυτό το τελευταίο δεν είναι δεδομένο σήμερα (πέφτει στις δικές μας πλάτες να το αναστήσουμε).
Η πρόσφατη αλλά και η παλιότερη ιστορία αυτό μαρτυράει...
    Ωστόσο, ούτε (όλα) τα παραπάνω είναι απόλυτα. Υπάρχει κατά την εκτίμησή μας η περίπτωση, προσωρινά, να δωθεί κάτι πίσω, ή να μην κοπεί τίποτά άλλο, στις κατηγορίες εκείνες που είναι απαραίτητες για την κατασταλτική λειτουργία του κράτους: Δικαστικούς και ένστολους, οι οποίοι έχουν υποστεί τις μικρότερες περικοπές για αυτόν ακριβώς το λόγο. Γιατί δηλαδή τους χρειάζεται το  (κάθε) κράτος , κυρίως για να αντιμετωπίσει τους υπόλοιπους εργαζόμενους αν...αποκτήσουν παράλογες απαιτήσεις. (Και αυτό επίσης το αποδεικνύει περίτρανα η ιστορία). Όλα αυτά με την απόλυτη προϋπόθεση πως ότι και όσα δώσει πίσω, θα πρέπει με "ισοδύναμα" να τα ξαναπάρει. (Μαντέψτε από που...)
   Και αν πρέπει να κλείσουμε αυτό το σχόλιο με ένα συμπέρασμα, θα λέγαμε πως δεν πρέπει να περιμένουμε από τα δικαστήρια να πάρουμε πίσω ό,τι μας άρπαξαν τα τελευταία χρόνια. Χρειάστηκε να ανεβοκατέβουν κυβερνήσεις, άγρια καταστολή ξανά και ξανά για να τα καταφέρουν. Δεν θα τα χαρίσουν τώρα έτσι εύκολα παρά μονάχα αν τους υποχρεώσουμε με τη δύναμη του δικού μας κινήματος που δε θα είναι γραφειοκρατικό και ξεπουλημένο, θα είναι στα δικά μας χέρια.


Έρχεται νέο μεγάλο κούρεμα στα ειδικά μισθολόγια των νοσοκομειακών γιατρών! Όλες οι τελευταίες εξελίξεις

Σε εφιάλτη για τους νοσοκομειακούς γιατρούς εξελίσσεται το θέμα της διατήρησης του ειδικού μισθολογίου.

Ειδικότερα φαίνεται πως έχει ανοίξει πάλι το θέμα καθώς πλησιάζει η ημερομηνία άφιξης των δανειστών στη Ελλάδα για τη νέα αξιολόγηση, κατά την οποία θα εξετασθεί εξ νέου η διατήρηση των ειδικών μισθολογίων αλλά και του παγώματος των μισθολογικών ωριμάνσεων και του χρονοεπιδόματος.
Προς ώρας όλα δείχνουν ότι η μάχη χάνεται καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν κατόρθωσε όπως λένε έγκυρες πηγές του HealthReport.gr να μεταπείσει το υπουργείο Οικονομικών ότι δεν πρέπει να ψαλιδιστούν ή να παγώσουν οι μισθοί των γιατρών.
Άλλωστε δεν έχει παραδοθεί ακόμη κανένα ισοδύναμο μέτρο στο υπουργείο Οικονομικών, έλεγαν στο HealthReport.gr οι ίδιες αξιόπιστες υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές.
Δεν είναι τυχαίο ότι η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) είναι στα κάγκελα και καλεί σε αγωνιστική ετοιμότητα όλο τον κλάδο.
Εξάλλου οι εκπρόσωποι της ΟΕΝΓΕ έχουν ζητήσει συνάντηση σχετική τόσο από το υπουργείο υγείας όσο και από το Υπουργείο Οικονομικών αλλά είναι ακόμη στην …αναμονή.
Οι γιατροί στην περίπτωση που εφαρμοσθεί το πάγωμα του χρονοεπιδόματος αναμένεται να χάσουν εκατοντάδες ευρώ ετησίως, τη στιγμή που ήδη οι μισθοί τους έχουν τσεκουρωθεί τουλάχιστον κατά 40% λόγω μνημονίων.
Γι αυτό και ετοιμάζονται να προχωρήσουν και σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

 

 

 





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.