-->

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Καλοκαιρινές συγχωνεύσεις κλινικών στα νοσοκομεία των νησιών! Έξαλλοι οι εργαζόμενοι

Σημ. Kαι όχι μόνο στα νησιά θα λέγαμε εμείς, αφού ζούμε αυτή την κατάσταση στο Φλέμιγκ εδώ και χρόνια. Τουλάχιστον από το 2013 και μετά όταν ο Γεωργιάδης διά της κινητικότητας αποφάσισε να κλείσει το Νοσοκομείο. Από τότε λειτουργεί χάρη στο φιλότιμο και στην ψυχή των λίγων και ταλαιπωρημένων εργαζομένων και εξυπηρετεί πολύ πάνω από 3.000 ανθρώπους το μήνα. Γι' αυτό ξέρουμε πως αυτή η ...λύση, δεν είναι λύση! Μοναδικός τρόπος να λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία είναι πρώτα - πρώτα να ενισχυθούν με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό.
  

 Με συγχωνεύσεις κλινικών σε πολλά νοσοκομεία μεγάλων νησιών, φαίνεται ότι επιχειρεί το υπουργείο Υγείας να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις προσωπικού παρά το κύμα των τουριστών.

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου (health report)
νοσοκομεία 3Ελλείψεις που γίνονται ακόμη πιο έντονες εξαιτίας των καλοκαιρινών αδειών που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι.
Ενδεικτική η περίπτωση του Νοσοκομείου Κέρκυρας όπου σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, καταργούνται δομές, ενώ τους πολίτες τους ενημερώνουν ότι απλά συγχωνεύουν νοσηλευτικές κλίνες και τμήματα. Χαρακτηριστική η περίπτωση της Β΄ Παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Κέρκυρας.
Αποτέλεσμα όμως είναι οι εργαζόμενοι να τρέχουν από το ένα τμήμα στο άλλο στην προσπάθειά τους να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς.
Γι αυτό άλλωστε έχουν οδηγηθεί στην σωματική και ψυχολογική εξάντληση, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, αφού εντατικοποιείται η εργασία τους ενώ δεν λαμβάνουν τα εβδομαδιαία ρεπό ξεκούρασης και τις κανονικές άδειες τους, τα τελευταία 4 χρόνια.
Είναι ενδεικτικό ότι σε πολλές περιπτώσεις οφείλονται ρεπό και άδειες από το 2013!

Και πώς να επαρκεί το προσωπικό όταν τα 5 τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη Νοσηλευτικού προσωπικού.
Καλοκαιρινές συγχωνεύσεις κλινικών και τμημάτων έχουν όμως και σε άλλα νησιά.
Στο Ηράκλειο για παράδειγμα στο ΠΑΓΝΗ σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), γίνονται συγχωνεύσεις κλινικών και κλεισίματα κλινών ΜΕΘ και Χειρουργείων. Την ίδια ώρα βέβαια έχουμε αύξηση στην προσέλευση ασθενών κατά 20% λόγω καλοκαιριού.
Κατά τους εργαζόμενους στο ΠΑΓΝΗ, ήδη συγχωνεύτηκε η ορθοπεδική κλινική με την κλινική της σπονδυλικής στήλης – γνάθου, μειώθηκαν τα κρεβάτια της ΜΕΘ, μειώθηκαν τα χειρουργικά κρεβάτια, συγχωνεύθηκε η κλινική της γενικής χειρουργικής με την κλινική της χειρουργικής ογκολογίας, καθώς και η ουρολογική με την αγγειοχειρουργική κλινική.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.