-->

Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Πρέπει να το πουν από το ΚΕΕΛΠΝΟ ότι χρειάζονται καλύτερες συνθήκες υγιεινής στο Ελληνικό;

   Η είδηση από την iatropedia και τι παραπάνω να σχολιάσουμε εμείς; Τα έχουμε πει πολλές φορές. Ελάχιστα είναι αυτά που χρειάζονται οι άνθρωποι αυτοί για να ζήσουν αξιοπρεπώς μπροστά σε αυτά που απομυζούν από το λαό οι τραπεζίτες και οι οι διάφοροι "επενδυτές" με μοναδικό πελάτη το κράτος και μοναδική επένδυση τη μίζα και τη διαπλοκή.
   Εδώ μιλάμε για ανθρώπους και για λαούς που ξεκληρίζονται. Για παιδιά που σκοτώνονται. παιδιά σαν τα δικά μας. Αλλά έχουν...τη συμπάθειά μας και αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα. Μας ξεπλένει,με τη συμβολή των καναλιών που...συμπάσχουν, όταν δεν σκορπούν λάσπη. Εν τω μεταξύ οι πρόσφυγες, ανυπεράσπιστοι άνθρωποι πεθαίνουν και βασανίζονται ακόμα και στη χώρα που προσέτρεξαν ικέτες...

χαλια ελληνικο
Κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ πραγματοποίησε δύο ελέγχους αυτοψίας στον χώρο εγκαταστάσεων του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες και -όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση- «συνιστά την άμεση έναρξη των εργασιών μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των βλαβών και προτείνει την κάλυψη των αναγκών του φιλοξενούμενου πληθυσμού με επαρκή αριθμό εγκαταστάσεων ατομικής υγιεινής (τουαλέτες, ντουζιέρες, νιπτήρες)…».Οι οσμές σε κατακλύζουν από την στιγμή που θα φτάσεις στο Κέντρο Φιλοξενίας- γκέτο του Ελληνικού. Ο Δήμος και άλλοι παράγοντες έχουν κρούσει πολλές φορές τον κώδωνα του κινδύνου για την δημόσια υγεία ενώ και έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ ζήταγε παρεμβάσεις στις εγκαταστάσεις... Βοθρολύματα, κουνούπια, άσχημη μυρωδιά, εστία δυνητικά επικίνδυνη ακόμα και για ανάπτυξη λοιμωδών νοσημάτων...  Τι περίμεναν τόσο καιρό; Να περάσει το καλοκαίρι που είναι η πιο επικίνδυνη περίοδος του έτους; Να εμφανιστούν κρούσματα ελονοσίας; Να φτάσουν οι άνθρωποι που ζουν εκεί στα όριά τους και να εξεγερθούν;
Πάντως μετά την πίεση που άσκησαν τα ΜΜΕ με φωτογραφίες και βίντεο από τα χάλια που επικρατούν στο χώρο, αλλά και τον σάλο με την ελονοσία, το ΚΕΕΛΠΝΟ ξαναέστειλε κλιμάκιο και ξανακρούει τον κώδωνα του κινδύνου...
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ:
Από τις δύο διαδοχικές αυτοψίες στις 25 και 26 Αυγούστου διαπιστώθηκε περιορισμένης έκτασης συσσώρευση στάσιμων υδάτων στο ισόγειο εξαιτίας βλάβης του υδραυλικού δικτύου στο χώρο εγκαταστάσεων καθώς επίσης εκτεταμένη συσσώρευση στάσιμων υδάτων-λυμάτων  που οφείλεται σε βλάβη του αποχετευτικού συστήματος.
Κατόπιν υποδείξεων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., πραγματοποιήθηκε άντληση των υδάτων και καθαρισμός του χώρου όπως επιβεβαιώθηκε κατά τη διενέργεια της σημερινής δεύτερης αυτοψίας.
Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. συνιστά την άμεση έναρξη των εργασιών μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των βλαβών και προτείνει την κάλυψη των αναγκών του φιλοξενούμενου πληθυσμού με επαρκή αριθμό εγκαταστάσεων ατομικής υγιεινής (τουαλέτες, ντουζιέρες, νιπτήρες). Μη εφαρμογή των συστάσεων αυτών θα εγκυμονούσε κίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία. Επιπρόσθετα, επισημαίνεται η ανάγκη για την τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής και για το λόγο αυτό ο Οργανισμός διέθεσε ενημερωτικό υλικό.
Σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. συνεχίζει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τις παρεμβάσεις του με γνώμονα την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου