-->

Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

ΑΔΕΔΥ: Να εκδιωχθούν οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία – Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού ΤΩΡΑ!

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ 
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΟΣ."ΣΩΤΗΡΙΑ"!

Σημ. Είναι γνωστή η κριτική μας προς τη συνδικαλιστική ηγεσία, και την έχουμε εκφράσει πολλές φορές. Για την περίπτωση των εργολαβικών εργαζόμενων, είναι προφανές πως δεν φτάνουν οι καταγγελίες στα λόγια, χρειάζεται να οργανωθεί η διεκδίκηση των εργαζομένων στην πράξη. Ο χαρτοπόλεμος εντυπώσεων, ακόμα και αν αναφέρεται στο πιο σοβαρό αίτημα, (για το οποίο ποιός θα διαφωνούσε;) δεν δημιουργεί κίνημα, πολύ περισσότερο προοπτική νίκης. Περιορίζεται σε κόντρες μεταξύ της ηγεσίας του Υπουργείου και των αντιπολιτευόμενων  της συνδικαλιστικής ηγεσίας, που μόνο ως πρόσχημα έχει τα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων. Αν τα πράγματα δεν είναι έτσι και...αδικούμε κάποιους, η πραγματική ζωή θα αποδείξει αργά ή γρήγορα τις προθέσεις όλων.
Από τη μεριά μας, μαζί με τους εργαζόμενους των Νοσοκομείων, στηρίζουμε το αίτημα: ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ "ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΕΣ" ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΦΥΛΑΞΗ ΚΛΠ

Ανακοίνωση της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ

Η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει την εκδικητική και άνευ αιτιολόγησης απόλυση εργαζομένου στην καθαριότητα του Νοσοκομείου «Σωτηρία», στην οποία προέβη η εργολαβική εταιρεία «Αριάνθη», την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016.

Καταγγέλλει, επίσης, τη στάση του Διοικητή του Νοσοκομείου, ο οποίος σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του με εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕΔΗΝ, του ΕΚΑ και του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου, όπου του ζητήθηκε να παρέμβει στην εργολαβική εταιρεία για ανάκληση της απόλυσης, αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε παρέμβαση.

Ο Διοικητής ισχυρίστηκε μάλιστα «αναρμόδιος» να παρέμβει στην εταιρεία, αποποιούμενος έτσι τον θεσμικό αλλά και τον πολιτικό του ρόλο, αφού ο ίδιος είναι τοποθετημένος από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Με τη στάση αυτή, ο Διοικητής συγκαλύπτει την ασυδοσία και την τρομοκράτηση των εργαζομένων του Νοσοκομείου από τον συγκεκριμένο εργολάβο. Οι πολιτικοί του προϊστάμενοι, άραγε, τον καλύπτουν;

Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ επικοινώνησαν με τα γραφεία του Υπουργού και του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας από την πρώτη στιγμή της απόλυσης και ενημέρωσαν, ζητώντας ταυτόχρονα συνάντηση με τους Υπουργούς.

Από πλευράς του Υπουργείου τηρείται, μέχρι στιγμής, «σιγή ιχθύος».

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, να παρέμβει ώστε να ανακληθεί η τρομοκρατική απόλυση του εργαζομένου.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, οι ευθύνες για την ασυδοσία των εργολάβων θα βαρύνουν τους Υπουργούς και τα «μεγάλα λόγια» του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας για τον «πόλεμο κατά των εργολάβων που πίνουν το αίμα των εργαζομένων», όπως και οι δηλώσεις του Υπουργείου ότι «αποτελεί αμετάκλητη πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης η προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων» θα αποδειχθούν έπεα πτερόεντα.

Η ΑΔΕΔΥ απαιτεί άμεσα την εκδίωξη των εργολάβων από τα Νοσοκομεία, τη μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων σε αορίστου χρόνου, την σύσταση οργανικών θέσεων στις υποστηρικτικές υπηρεσίες και την κάλυψή τους με μόνιμο προσωπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου