-->

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ: Σταδιακή μείωση του προϋπολογισμού του υπουργείου Υγείας στα 4,3 δισ. ευρώ για το 2018.

Σήμερα, 29 Απριλίου κατατίθεται στη Βουλή το νέο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, το οποίο θα προβλέπει μεταξύ άλλων, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το in.gr, μείωση των δημοσίων δαπανών Υγείας, με επίκεντρο το λειτουργικό κόστος των νοσοκομείων του ΕΣΥ και την περαιτέρω αναδιοργάνωση και εξορθολογισμό του νοσοκομειακού δικτύου της χώρας μας.


Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το Μεσοπρόθεσμο θα τοποθετεί την σταδιακή μείωση του προϋπολογισμού του υπουργείου Υγείας από τα 4,483 ευρώ για φέτος στα 4,300 δισ. ευρώ για το 2018.

 Το τραγικό είναι πως οι προϋπολογισμοί των Νοσοκομείων, με το ζόρι  επαρκούν ως τον Ιούνιο. Μετά; 
 Οι άνεργοι και ανασφάλιστοι ασθενείς καταφέρνουν με χίλιες δυσκολίες να νοσηλευτούν στα Νοσοκομεία, με τη συνδρομή των υγειονομικών και την ανοχή ορισμένων Διοικήσεων. Όμως το εξιτήριό τους συνοδεύεται από μια τραυματική εμπειρία: τα νοσήλια- υπέρογκα πολλές φορές- αποστέλλονται στο Δημόσιο Ταμείο και επισύρουν μέχρι και κατασχέσεις σπιτιών. Δηλαδή οι ανασφάλιστοι ασθενείς κινδυνεύουν μετά τη νοσηλεία να μείνουν και άστεγοι. 3. Είναι ασύλληπτο στον κοινό νου το θέαμα που δίνουν τα ράντζα στο ΑΤΤΙΚΟΝ. Γιατί άραγε ο λαλίστατος κ. Γεωργιάδης δεν πηγαίνει νύχτα και ασυνόδευτος να δεί το δράμα ηλικιωμένων ανθρώπων, οι οποίοι εκτός από την ασθένεια τους έχουν να αντιμετωπίσουν και τον εξευτελισμό μιας τέτοιας νοσηλείας στη «ναυαρχίδα» του ΕΣΥ; (απόσπασμα δηλώσεων του προέδρου ΟΕΝΓΕ κ. Βαρνάβα)

Από Βασίλη Βενιζέλο - ygeia360

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.