-->

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Άδωνις: Με τη βοήθεια της Γερμανίας μεταρρυθμίζουμε το ελληνικό δημόσιο σύστημα Υγείας

Μόλις προχθές ανεβάσαμε άρθρο σχετικά με το σύστημα υγείας στην Γερμανία. Για πολλούς ήταν έκπληξη, καθώς τέτοιες πληροφορίες δεν περνάνε εύκολα ούτε από το γυαλί της τηλεόρασης ούτε καλά καλά του "ελεύθερου" διαδικτύου. (Διαβάστε το ΕΔΩ).

Σήμερα αλιεύσαμε τις δηλώσεις του υπουργού υγείας, σχετικά με την...έμπνευση που του δίνει το γερμανικό σύστημα και εξέφρασε πολλές ευχαριστίες στο Γερμανό ομόλογό του για την πολύτιμη βοήθεια και συμβουλές. 
Δεν περιορίστηκε όμως εκεί. Χαρακτήρισε "αλληλεγγύη" τη βοήθεια που μας προσφέρεται και ανακάλυψε ως αιτία όλων των δεινών τη...μιζέρια και τον ευροσκεπτικισμό!
Με μεγάλη ικανοποίηση ευχαρίστησε για τη συνεργασία και ο φιλοξενούμενος ομόλογός του υπουργός. Αυτό το καταλαβαίνουμε. Γιατί να μην είναι ικανοποιημένος ο Γερμανός; Αφού κατάφερε να χρεοκοπήσει κάμποσα νοσοκομεία στη χώρα του και τα ιατρικά λάθη να είναι περισσότερα από τα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα, έρχεται να συμβουλεύσει και εμάς. Η αλήθεια είναι πως η κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο είναι καλοί μαθητές! 
Διαβάστε παρακάτω τις αντίστοιχες δηλώσεις αφού απομακρύνετε τα παιδιά από την οθόνη! Πρόκειται για σκληρό μνημονιακό πορνό.
 

(Από Βασίλη Βενιζέλο) - τα σχόλια στις παρενθέσεις δικά μας.
Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης είχε το πρωί της Δευτέρας 28 Απριλίου συνάντηση, στο περιθώριο της άτυπης συνόδου των υπουργών Υγείας της Ε.Ε., η οποία πραγματοποιείται στο Ζάππειο της Αθήνας, με τον Γερμανό ομόλογό του Hermann Gröhe.

Μετά το πέρας της συνάντησης των δύο ανδρών, πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες δηλώσεις:

Άδωνις Γεωργιάδης: Είχαμε μια πολύ παραγωγική συζήτηση με το Γερμανό ομόλογό μου, τον οποίο θέλω για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω, διότι με τη βοήθεια της Γερμανίας αυτό το διάστημα καταφέραμε να σχεδιάσουμε όλο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων στον τομέα της υγείας στην Ελλάδα. Προσδοκούμε ότι, όταν αυτό ολοκληρωθεί, θα παρέχουμε στους Έλληνες πολίτες πολύ καλύτερες υπηρεσίες υγείας από ό,τι στο παρελθόν, ξοδεύοντας λιγότερα χρήματα και σεβόμενοι τα χρήματα του ελληνικού Λαού.(Για το τι ακριβώς προσδοκούμε, αν δεν το έχουμε ήδη καταλάβει, αρκεί μια απλή ανάγνωση των αποτελεσμάτων της "μεταρρύθμισης" του συστήματος υγείας της Γερμανίας.)
Αυτό δε θα μπορούσαμε να το κάνουμε, χωρίς τη βοήθεια των επαγγελματιών της υγείας από τη Γερμανία και την πλήρη υποστήριξη από το γερμανικό Υπουργείο Υγείας, το οποίο είναι μαζί μας σε κάθε βήμα. Μέσα από αυτή τη συνεργασία πιστεύω ότι και τα δύο υπουργεία δείχνουν πώς μπορεί να είναι η Ευρώπη στο μέλλον. Μια Ευρώπη αλληλεγγύης και συνεργασίας, όπου θα αφήσει πίσω της τη μιζέρια και τον ευρωσκεπτικισμό και θα δώσει την ευκαιρία στους ευρωπαϊκούς λαούς να έχουν ένα καλύτερο κοινό μέλλον. Θέλω λοιπόν να τον ευχαριστήσω και να τον καλωσορίσω στην Ελλάδα.

Hermann Gröhe: Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Γεωργιάδη τόσο για την φιλοξενία, όσο και για μια ενδιαφέρουσα συζήτηση και ενημέρωση. Είμαστε πεπεισμένοι ότι για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη μιας χώρας πρέπει και προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας. Είμαι εντυπωσιασμένος με την πεποίθηση με την οποία η ελληνική κυβέρνηση προχωρά στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. (Ναι η αλήθεια είναι ότι δεν υπολογίζουν τίποτα. Πεθαίνει κόσμος κανονικά!) Υποστηρίζουμε και θέλουμε οι πολίτες να βιώσουν σύντομα αυτές οι αλλαγές στην καθημερινότητά τους. Συνεργαζόμαστε στενά για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας και θα συνεχιστούν οι επιτυχημένες προσπάθειες που ήδη έχουν ξεκινήσει. Υποστηρίζουμε, επίσης, την προσπάθεια να έχουν όλοι οι πολίτες, ακόμη και οι ανασφάλιστοι, πλήρη πρόσβαση στο σύστημα υγείας. Αυτό συνεπάγεται ότι όλοι οι φορείς των υπηρεσιών υγείας -τα νοσοκομεία, οι υπηρεσίες, οι γιατροί και όλοι οι εργαζόμενοι- μπορούν και πρέπει να συμβάλουν στο να φέρουμε αυτές τις υπηρεσίες στον πολίτη. Η αναβάθμιση (μη μπερδεύεστε, αναβάθμιση είναι αυτό που ζούμε τώρα...και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα!)των υπηρεσιών υγείας είναι –κατά την άποψή μας- το πιο σημαντικό από όλα όσα κάνουμε.

Με τις υγείες μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου