-->

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ; ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝ;

 Με αφορμή την είδηση ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, με ομόφωνη απόφασή του ζητάει να ανακληθούν οι πρόσφατες διαθεσιμότητες προσωπικού που ουσιαστικά κλείνουν ολόκληρα "κομμάτια" του νοσ. "Αγιος Σάββας", κάναμε αυτόματα τις σχετικές συγκρίσεις με τους Δήμους της δικής μας περιοχής.

   Αν και, κατά τη γνώμη μας, ο Δήμαρχος του δήμου της Αθήνας που έκανε την εισήγηση αλλά και οι σύμβουλοι θα έπρεπε να λάβουν υπ' όψη ότι τους πολίτες της Αθήνας εξυπηρετούνται ουσιαστικά απ' όλα τα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου που στενάζουν το ίδιο. Ουσιαστική θα ήταν η απόφαση αν συμπεριελάμβανε όλα τα νοσοκομεία που στενάζουν και όλους τους εργαζόμενους που πλήττονται από τις διαθεσιμότητες - απολύσεις. Πολύ περιοριστικό λοιπόν το αίτημα, εκτός και αν υπονοείται πως δεν είναι η γενική κατάσταση στην περίθαλψη τραγική (άρα η πολιτική είναι ...βασικά εντάξει), αλλά τοπικά μονό παρουσιάζονται προβλήματα.... Είπαμε εκλογές έρχονται αλλά και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ ;

   Μιά και θίξαμε τα "δημοτικά", να ενημερώσουμε ότι το Σωματείο ολοκλήρωσε πρόσφατα τον κύκλο συναντήσεων τόσο με τον σημερινό Δήμαρχο Πεντελικού, όσο και με αντιπροσωπείες όλων των Δημοτικών παρατάξεων με παρουσία των υποψηφίων δημάρχων που είναι και οι επικεφαλής.
   Ενημερώσαμε τις δημοτικές παρατάξεις αναλυτικά για την κατάσταση στο Α. Φλέμιγκ στην μετά τις διαθεσιμότητες εποχή. Τόσο σε σχέση με τις λειτουργίες του Νοσοκομείου που (αφού δε κατάφεραν να βάλουν "λουκέτο") απομειώθηκαν σημαντικά σε βάρος των ασθενών, όσο και σε σχέση με την έλλειψη προσωπικού που κάνει εξουθενωτική αλλά και επικίνδυνη την παροχή υγειονομικής φροντίδας.
Τονίσαμε την αντίθεσή μας στο μεθοδευμένο κλείσιμο της Πτέρυγας Μπόμπολα που φαίνεται πως προορίζεται για δώρο στους επιχειρηματίες υγείας που ορέγονται και το πρώην "Παπαδημητρίου".
Επισημάναμε πως το Νοσοκομείο πρέπει να διατηρήσει την αυτοτέλειά του και τις εφημερίες του, καθώς η συνεφημέρευση με το Σισμανόγλειο ουσιαστικά "κόβει" τη δυνατότητα επείγουσας περίθαλψης ασθενών κατά 4 ημέρες κάθε μήνα και προωθεί την υποβάθμιση και το κλείσιμο του Νοσοκομείου.
Καλέσαμε όλες τις Δημοτικές παρατάξεις να πάρουν σαφή θέση και να δεσμευτούν απέναντι στους δημότες για τις ενέργειές τους προκειμένου να κρατηθεί, να ενισχυθεί με προσωπικό και να αναπτυχθεί το Νοσοκομείο, που είναι απαραίτητο και καλύπτει μεγάλες υγειονομικές ανάγκες. Θέσαμε τέλος το αίτημα σε όλους να συζητηθεί το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να υπάρξει επίσημη απόφαση και ουσιαστική δέσμευση των δημοτικών Συμβούλων και ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών.
   Οι ενέργειες αυτές κρίθηκαν απαραίτητες τόσο γιατί γενικότερα το ζήτημα της δωρεάν περίθαλψης είναι κυριολεκτικά  "ζωής και θανάτου" για τους δημότες, όσο και γιατί η λειτουργία του Νοσοκομείου είναι υπόθεση όχι μόνο των εργαζομένων και των ασθενών αλλά και όλου του λαού της περιοχής και όχι μόνο. Η πρόσφατη εμπειρία άλλωστε έδειξε, πως το άνοιγμα του αγώνα μας στο λαό και η αλληλεγγύη που αναπτύχθηκε προσέφερε τα μέγιστα και, όπως το ομολογούν πλέον καθαρά ακόμα και επίσημα χείλη, έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στην αποτροπή του λουκέτου στο Φλέμιγκ.
   Όλες οι δημοτικές παρατάξεις εξέδωσαν δελτία που δημοσιεύτηκαν στον τοπικό τύπο (έχουμε υπόψη την "Αμαρυσία" ) και στα sites, μαζί με την ... απαραίτητη φωτογραφία! Στις αναφορές τους στηρίζουν τη λειτουργία του Νοσοκομείου και τους εργαζόμενους. Εκτιμούμε θετικά το γεγονός αν και διαβλέπουμε πως δεν δεσμεύτηκαν όλοι με τον ίδιο τρόπο και σαφήνεια (έχουμε επίσης υπόψη και τη στάση όλων το περασμένο καλοκαίρι).
Είμαστε όμως, προς όλους, καλόπιστοι. Περιμένουμε να δούμε τις ενέργειες καθ' ενός, άμεσα - καθώς άμεσο είναι το πρόβλημα και δεν μπορεί να περιμένει τις εκλογές...- πριν τοποθετηθούμε. 

Σε κάθε περίπτωση οι δεσμοί μας με την τοπική κοινωνία είναι μακρόχρονοι και στενοί, σκοπός μας είναι να τους ενισχύσουμε.
ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΑ ΕΧΤΙΣΕ Ο ΛΑΟΣ, ΔΕΝ ΤΑ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ!  
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΘΑ ΤΑ ΥΠΕΡΣΠΙΣΤΟΥΜΕ!
ΜΑΖΙ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.