-->

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Γιατροί a la carte στο ΕΣΥ! Έρχεται προκήρυξη θέσεων επικουρικών γιατρών

Το σύστημα...δε δίνω λογαριασμό δεν παίρνω λογαριασμό εφαρμόζεται τελικά στον τομέα της Υγείας καθώς αναμένεται να προκηρυχθούν θέσεις επικουρικών γιατρών τους οποίους το υπουργείο Υγείας δε χρειάζεται ούτε καν να ασφαλίσει ή να τους δηλώσει στην τρόικα.
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
Τα κενά στα δημόσια νοσοκομεία με γιατρούς  που έχουν ...ημερομηνία λήξης επιχειρεί να καλύψει ο Άδωνις Γεωργιάδης. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να προκηρυχθούν οι θέσεις επικουρικών γιατρών που δε θα ξεπερνούν τους 600 παρότι αρχικά επρόκειτο να προσληφθούν 
Με καθυστέρηση τεσσάρων μηνών δόθηκε τελικά η έγκριση από το υπουργείο Οικονομικών για προκήρυξη θέσεων επικουρικών γιατρών στα Νοσοκομεία και η διαδικασία θα ξεκινήσει σε λίγες μέρες με την ανάρτηση πρόσκλησης ενδιαφέροντος. Αν και είχαν ζητηθεί 800 τελικά οι θέσεις θα ανέρχονται περί τις 600.
Οι συμβάσεις των επικουρικών γιατρών θα είναι ετήσιες αφού η εργασία του συγκεκριμένου ιατρικού προσωπικού θεωρείται προσωρινή. 
Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε το πράσινο φως για την πρόσληψή τους η οποία ούτως ή άλλως δε θα κοστίσει πολλά στα κρατικά ταμεία δεδομένου ότι οι επικουρικοί γιατροί αμείβονται το πολύ με 1000 ευρώ χωρίς ασφαλιστικές εισφορές. Η σύμβασή τους άλλωστε μπορεί να λήξει και να μην ξαναπροσληφθούν ποτέ παρότι συνυπολογίζεται η εμπειρία. 
Πάντως η έλλειψη γιατρών έχει απογυμνώσει τα δημόσια νοσοκομεία με συνέπεια πολλά τμήματα να υπολειτουργούν. Εκτός αυτού η απομάκρυνση για το διάστημα της διαθεσιμότητας των γιατρών του πρώην ΙΚΑ έχει κάνει ήδη πολλές κλινικές ειδικά στην Αττική να βάλουν λουκέτο και να μεταφέρουν τους ασθενείς σε άλλη υγειονομική μονάδα. 
Οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) θεωρούν ότι η προκήρυξη θέσεων επικουρικών γιατρών αυτήν την περίοδο δεν είναι ανεξάρτητη από τις εκλογές καθώς εκτιμούν πως οι θέσεις “βγαίνουν στο σφυρί” και για ψηφοθηρικούς λόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.