-->

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

ΜΙΣΕΙ ΚΑΙ ΣΙΧΑΙΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ! ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ!

Σε διαθεσιμότητα από 9 Απριλίου οι οδηγοί των νοσοκομείων! Τι είπε ο Άδωνις στους εργαζομένους
Σε διαθεσιμότητα από 9 Απριλίου οι οδηγοί των νοσοκομείων! Τι είπε ο Άδωνις στους εργαζομένουςΧωρίς οδηγούς μένουν σε λίγες ημέρες τα νοσοκομεία όλης της χώρας καθώς ο κλάδος μπαίνει σε καθεστώς διαθεσιμότητας για να μετακινηθεί στο ΕΚΑΒ. Τι είπε ο Άδωνις στους συνδικαλιστές ρίχνοντας λάδι στη φωτιά...

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Απασφάλισε... για άλλη μια φορά ο Άδωνις Γεωργιάδης καθώς σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και γιατρών στα Δημόσια νοσοκομεία με αφορμή τη διαθεσιμότητα των οδηγών, δήλωσε ευθαρσώς ότι τους σιχαίνεται, δηλώσεις οι οποίες προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των εργαζομένων.

Όπως χαρακτηριστικά μεταφέρει στο iatropedia η πρόεδρος εργαζομένων στο Ασκληπιείο της βούλας και μέλος στο ΔΣ της ΟΕΝΓΕ   Δέσποινα Τοσονίδου  δεχθήκαμε λεκτική επίθεση από τον υπουργό ο οποίος  μας ειπε ότι μισεί και σιχαίνεται την απεργία .Μάλιστα σε έντονο  και επιθετικό ύφος μας είπε πως είναι ντροπή μας που απεργούμε επειδή χάνουμε το 25% του μισθού μας από την διαθεσιμότητα. Μας είπε μάλιστα πως είμαστε ευνοημένοι γιατί εργαζόμαστε στο δημόσιο ενώ  οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα παίρνουν λιγότερα και εργάζονται περισσότερο.

Η συνάντηση της ΠΟΕΔΗΝ με τον υπουργό υγείας πραγματοποιήθηκε με αφορμή την διαθεσιμότητα στην οποία μπαίνουν από 9 Απριλίου οι οδηγοί όλων των νοσοκομείων  με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία τους όπως  στην μεταφορά  αίματος υγειονομικού υλικού ακόμη και φαγητού.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε στους εκπροσώπους του κλάδου ότι θα καλύψει τα κενά με οδηγούς του ΕΚΑΒ τους οποίους θα αποστείλει στα νοσοκομεία.

Κατά τα άλλα αντιδράσεις υπάρχουν και για τις νέες συγχωνεύσεις που προωθεί ο Άδωνις  στο ΕΣΥ καθώς με ειδική τροπολογία που θα περάσει σε νομοσχέδιο του  θα συγχωνεύει το νοσοκομείο των Κρεστένων και το νοσοκομείο Θώρακος στην Πάτρα  με κοντινά νοσηλευτικά ιδρύματα  καθώς θα μετατραπούν σε Κέντρα Υγείας 

Από: iatropedia

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου