-->

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΟΔΗΓΟΣ! ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ


Συνάδελφοι, μετά την διαθεσιμότητα των οδηγών, το Υπουργείο Υγείας επιχειρεί να αναθέσει σε όποιον έχει το κατάλληλο δίπλωμα, αλλότρια καθήκοντα οδηγού. Για το επάγγελμα του οδηγού όμως υπάρχουν ιδιαίτερες προϋποθέσεις και καθιστούν παράνομη από μεριάς του εργαζόμενου την ανάληψη αυτής της υπηρεσίας.
Αυτό βεβαίως είναι το τυπικό μέρος, που μας δίνει προς το παρόν το δικαίωμα να αντιδράσουμε.
Επειδή όπως έχουμε διαπιστώσει πάρα πολλές φορές, τα "νομικά" εμπόδια τα λύνουν με το έτσι θέλω πάρα πολύ γρήγορα, καλό είναι να μην εξαρτούμε την αντίδρασή μας από αυτά.
Το ουσιαστικό είναι να κατανοήσουμε πως πρέπει να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους συναδέλφους μας οδηγούς, που μέχρι τελευταία στιγμή δούλευαν δίπλα μας, να κατανοήσουμε πως η εργασιακή μας κατάσταση, δεν είναι πολύ μακριά από τη δική τους. Ξέρουμε τι περνάνε, για δεύτερη φορά. Να σταθούμε δίπλα τους!
Από την άλλη πρέπει να αρνηθούμε με κατηγορηματικό τρόπο να στηρίξουμε με επιπλέον δουλειά την πολιτική των απολύσεων, των κλεισιμάτων του ξεπουλήματος της κοινής περιουσίας.Να αντισταθούμε στην επιλογή της Κυβέρνησης να καταργήσει κάθε εργασιακό δικαίωμα, κάθε ειδικότητα στο Δημόσιο. Να είμαστε όλοι για όλα και διαρκώς λιγότεροι.

Αντιγράφουμε μερικά χαρακτηριστικά κομμάτια από τη σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ για το θέμα που διευκρινίζει ορισμένα τυπικά, να τα έχουμε υπόψη.

<< Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ (08/04/2014) με το οποίο οι Οδηγοί των Νοσοκομείων τίθονται εν συνόλω σε Διαθεσιμότητα.
Στα Νοσοκομεία ήδη προκαλούνται σοβαρά λειτουργικά προβλήματα και κινδυνεύουν ζωές ασθενών από την απουσία των Οδηγών. Ο Υπουργός Υγείας δεν υλοποίησε την δημόσια τοποθέτηση για κάλυψη των Νοσοκομείων με μετακινήσεις προσωπικού Πληρωμάτων Ασθενοφόρων από το ΕΚΑΒ.
Πως θα μπορούσε άλλωστε αφού το ΕΚΑΒ λειτουργεί κάτω των ορίων ασφαλείας λόγω των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού που αντιμετωπίζει.
Από σήμερα Τρίτη 08/04/2014 δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία. Ο Υπουργός Υγείας βρήκε τη μαγική λύση. Οι Διοικητές των Νοσοκομείων εντέλλουν με βάση το άρθρο 30 του Ν. 3528/2007 «Περί ανάθεσης καθηκόντων» υπαλλήλους άλλων ειδικοτήτων να εκτελούν δρομολόγια χωρίς να διαθέτουν τα τυπικά, τα ουσιαστικά προσόντα καθώς επίσης τις ειδικές άδειες πορείας που εκδίδονται από το Τμήμα Κρατικών Αυτοκινήτων, της Διεύθυνσης Κρατικών Αυτοκινήτων και Επικοινωνιών του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, (Ν. 2396/1953, 2696/1999, Π.Δ. 320/1998, Π.Δ. 65/2011, Π.Δ. 71/2012, την 1291/2534 (ΦΕΚ 108/Β΄/4-2-2010 Κοινή Υπουργική Απόφαση Υπουργού Εσωτερικών και Υφυπουργού Οικονομικών, άρθρο 47 του Ν. 4250/2014). Θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των Ασθενών και ταυτόχρονα οι υπάλληλοι που εκτελούν καθήκοντα Οδηγών σε περίπτωση ατυχήματος είναι έκθετοι σε ποινικές και πειθαρχικές διώξεις.
Ποιά είναι η προετοιμασία και το σχέδιο του Υπουργού Υγείας;
Για άλλη μια φορά δοκιμάζονται τα Νοσοκομεία προκειμένου να αυξήσει το αριθμό των Διαθεσιμοτήτων ο Υπουργός Υγείας και να ιδιωτικοποιήσει τις Υπηρεσίες Στήριξης.
Δεν επιτρέπεται να ανατίθονται καθήκοντα Οδηγών σε υπαλλήλους χωρίς να τηρούνται οι προϋποθέσεις που ορίζουν οι υφιστάμενες διατάξεις.
Οι υπάλληλοι δεν υποχρεούνται να προσκομίσουν στοιχεία ή προσόντα (διπλώματα οδήγησης) που δεν απαιτήθηκαν στα προσόντα διορισμού τους (ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ).
Η υγεία των ασθενών κινδυνεύει. Ας το αντιληφθούν έγκαιρα οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων, των Υγειονομικών Περιφερειών και ο Υπουργός Υγείας. Να ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ.
Τα Σωματεία και η ΠΟΕΔΗΝ θα αντιδράσουν με δυναμικές κινητοποιήσεις.
Καλύπτουν την άρνηση των συναδέλφων να εκτελούν παράνομες πράξεις των Διοικητών των Νοσοκομείων.
ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ


   ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΜΑΣ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΟΤΡΙΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ  ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ.
   ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΔΟΥΜΕ ΣΕ ΠΙΕΣΕΙΣ ΝΑ "ΠΡΟΣΦΕΡΘΟΥΜΕ" ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ, ΟΧΙ ΝΑ ΕΓΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.