-->

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

 ΕΠΕΙΓΟΝ! Αναρτούμε για μια πρώτη ενημέρωση την ανακοίνωσή των συναδέλφων για τις δραματικές εξελίξεις στο Σισμανόγλειο.
  Η εξέλιξη αυτή  μας άφορά  άμεσα.
Εννοείται πως όχι μόνο η αλληλεγγύη  μας αλλά και η συμμετοχή μας είναι  δεδομένη. Θα ακολουθήσουν λεπτομέρειές  αργότερα μόλις συνεννοηθούμε με τους συνάδελφους.


3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 14/04/14, ΩΡΑ 10.ΠΜ - 13ΜΜ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ - ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ - ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ Β΄ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ
Το ΔΣ του σωματείου εργαζόμενων αποφάσισε την κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας τη Δευτέρα 14/04/2014, ώρα 10πμ - 13μμ και κινητοποίηση στη 1η ΥΠΕ προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε για τη συλλειτουργία - συγχώνευση - κατάργηση της Β΄ Παθολογικής Κλινικής.
Παρά τις επανειλημμένες πιέσεις από το σωματείο εργαζομένων για την άμεση κάλυψη  της Β΄ Παθολογικής με ιατρούς, προκειμένου να υπάρξει ασφάλεια στη περίθαλψη των ασθενών, τη καταγγελία του σωματείου στον εισαγγελέα για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών λόγω των δύο εναπομείναντων παθολόγων ειδικευμένων (μετά τις διαθεσιμότητες των ιατρών του ΙΚΑ), ο Διοικητής της 1ης ΥΠΕ Β. Κοντοζαμάνης αρνείται να στελεχώσει τη Β΄ Παθολογική κλινική με γιατρούς. (Σήμερα το μεσημέρι πληροφορηθήκαμε για μία μετακίνηση γιατρού και μόνο για τις εφημερίες της κλινικής την ίδια ώρα που χρειάζονται τουλάχιστον 3 γιατροί με πλήρη ένταξη στη κλινική και όχι μόνο στις εφημερίες).
Ο εμπαιγμός και ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Οδεύουν σχεδιασμένα και στοχευμένα με μαθηματική ακρίβεια σε συγχώνευση και κλείσιμο της Β΄ Παθολογικής κλινικής. Και βέβαια θα υπάρξει και συνέχεια.
Η μαζική συνέλευση στο νοσοκομείο μας έδειξε τη τεράστια αγανάκτηση και αντίδραση των εργαζομένων απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης.
Το ΔΣ του σωματείου σε έκτακτη συνεδρίαση του μετά τη Γενική συνέλευση αποφάσισε  να προχωρήσουμε τη Δευτέρα 14 Απριλίου σε στάση εργασίας 10πμ-13μμ, συνάντηση με τους φορείς και τα σωματεία της περιοχής στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου στις 10πμ και κινητοποίηση στην 1η ΥΠΕ στη συνέχεια.
Επίσης αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί την ημέρα της Γενικής Εφημερίας τη Τρίτη 15 Απριλίου ενημερώνοντας με ανακοίνωση του σωματείου ασθενείς και συνοδούς αναφορικά με τις επιπτώσεις της πολιτικής της συγκυβέρνησης για παραπέρα κατάργηση κλινικών και κλείσιμο κρεβατιών.


Θα ακολουθήσει και η ανακοίνωση - δελτίο τύπου του σωματείου για τις κινητοποιήσεις μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.